Здравейте отново колеги !
Бих желал да се обърна към Вас тъй като моят майстор който ми оправя колата все ми казва, че съединителят си отделя добре на мен не ми се струва така.
Ония ден я карах отново при майсторчето да ми обере лувта на педала на съединителя тъй като е доста голям, и да го направи да отделя по ниско и без луфт но - "уж" го оправи но той си отделя отново както преди най отгоре което не е правилно - не съм много на вътре в нещата но имаме и друга кола на която въобще не е така.
Ако например попадна в задръстване - знаете как е потеглиш спреш и тн. съединителят започва да не отделя както трябва, искам към края на август да ида на моренце и искам всичко по колата да ми ОК.
Бих желал да си регулирам съединителя да не отделя толкова високо, някой може ли да ми обясни.
Феродовият диск е сменян преди около 6-7 месеца.
Колата е голф 2 GTD 84г. ако е от значение.
ПС: търсих доста във форума но без успех. Ако има подобна тема моля модераторите да премахнат моята
Поздрави
Регулаж на съединител..... въпрос
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регулаж на съединител..... въпрос
Отхлабваш жилото по малко и пробваш къде отделя.Педала трябва да има лек лувт.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
лошото е че педала има голям луфт но ще видя дали ще мога да го регулирам или ще го разваля още повече.
Някой правил ли го е това нещо - за да ми дадете някакъв съвет?
Някой правил ли го е това нещо - за да ми дадете някакъв съвет?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ако педала има голям лувт,и в същото време съединителя ти отделя високо,нещата не са както трябва.Сигурен ли си,че жилото е това,което трябва да бъде?Не е нормално да имаш лувт на педала и да отделя високо.В твоя случай не трябва да имаш никакъв лувт.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Aми това жило което е на колата е сменявано - от голф си е !
Незная защо така се е получило.
Значи аз в неделя ще го погледна с баща ми и ще се опитаме да го регулираме.
Незная защо така се е получило.
Значи аз в неделя ще го погледна с баща ми и ще се опитаме да го регулираме.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
По книжка му дават доколкото си спомням 2-2.5см луфт на педала. Нормално е да има луфт - все пак това не е кола с хидравлика, а със жило. Нагласи го с линиика на тази стойност и след това си го регулирай както ти харесва. При мене е леко нисичко, но така ми харесва. Не си играй да ходиш на майстор. Просто като притегнеш жилото започва да отделя по-високо, а като го отхлабиш луфта се увеличава и започва да отделя по-ниско. Няма как да отделя по различен начин без да се промени луфта.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:По книжка му дават доколкото си спомням 2-2.5см луфт на педала. Нормално е да има луфт - все пак това не е кола с хидравлика, а със жило. Нагласи го с линиика на тази стойност и след това си го регулирай както ти харесва. При мене е леко нисичко, но така ми харесва. Не си играй да ходиш на майстор. Просто като притегнеш жилото започва да отделя по-високо, а като го отхлабиш луфта се увеличава и започва да отделя по-ниско. Няма как да отделя по различен начин без да се промени луфта.
колега оправихме го луфта (бях изгубил тампончето) но сега има и нещо друго след като махнахме луфта отделянето на съединителя го осетих много по добре и видях, че отделя в най горната си точка!
По принцип не трябва да е така нали?
Щото имаме и друга кола а на нея когато потеглям съединителя отделя към средата и когато колата вече е тръгнала педала има още свободен ход, докато при голфа не е така - той отделя във възможно най-горната си точка!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е за смяна вече.Феродовия диск е износен.Пробвай дали ти буксува.Ако не ти буксува карай така,но ако буксува сменявай.Препоръчвам ти ако е за смяна да сменяваш всичко комплект.Феродов,притискатетелен,и лагер.
-
theultimate
Колегата казва че преди 6 месеца е сменял съединитела. Аз го регулурах на луфт около 2см и отделя в средата. При теб колко е луфта в момента?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Така де,ама ако е взел менте феродо,какво като го е сменял?Колкото и да му е луфта,щом му отделя най-горе,като го ухлаби ще има доста голям луфт.И пак упира до смяна на феродов диск поне.И аз съм патил така.
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Рових се насам натам из форума за този проблем ( отделяне на съеденителя горе ) и оставам с впечатлението че проблема май е другаде. Дали не е от саморегулиращото се жило което май само на думи е саморегулиращо.Доста хора се оплакват точно от това ,сменят съеденител и отделянето пак е горе. Ето една тем.
viewtopic.php?f=5&t=9278&hilit=+%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%BE
viewtopic.php?f=5&t=9278&hilit=+%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%BE
-
theultimate
Аз говорех за нормално. Саморегулиращото чета много теми за него колко "хубаво" работи. Вземи си едно нормално за 10-15лв и го регулирай както на теб ти е кеф, а не както то си иска.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги диска който го смених не е менте поне майстора тогава ми взе 70-80лв само за диска ...........
незнам какъв е сложил но мисля, че мога да му имам доверие !
Ще пробвам пак
Луфта разбрах, че е заради липсата на тампон тези дни ще направя някоя снимка.
Когато видях, че няма пампон го повдихнах леко нагоре жилото и се оправи луфта но отделянето си остана - ГОРЕ
Преди 2 седмици бях на Гърция в колата бяхме 5 човека и имахме и багаж.
Там попаднахме на голямо задръстване и постоянно потегляхме спирахме и тн. Незная какво му стана тогава имах чувството, че не отделя както трябва - навръщане усетих, че започна да боксува - стана за 2-3 секунди и това беше.
Майсторът го погледна и каза, че това се е получило защото е бил много натегнат......
Аз имам удома цял съединтел но е от голф 1 незная дали ще стане Вие как мислите!
Онзи голф 1 също е дизел.
Благодаря на колегите който се интересуват от моят въпрос
Поздрави
незнам какъв е сложил но мисля, че мога да му имам доверие !
Ще пробвам пак
Луфта разбрах, че е заради липсата на тампон тези дни ще направя някоя снимка.
Когато видях, че няма пампон го повдихнах леко нагоре жилото и се оправи луфта но отделянето си остана - ГОРЕ
Преди 2 седмици бях на Гърция в колата бяхме 5 човека и имахме и багаж.
Там попаднахме на голямо задръстване и постоянно потегляхме спирахме и тн. Незная какво му стана тогава имах чувството, че не отделя както трябва - навръщане усетих, че започна да боксува - стана за 2-3 секунди и това беше.
Майсторът го погледна и каза, че това се е получило защото е бил много натегнат......
Аз имам удома цял съединтел но е от голф 1 незная дали ще стане Вие как мислите!
Онзи голф 1 също е дизел.
Благодаря на колегите който се интересуват от моят въпрос
Поздрави
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
За обикновеното пък казват ,че надирало диска, кое е вярно незнам. Все пак аз бих предпочел да е със саморегулиращо пък дори и да му се "помага " отвреме навреме за да влезе в час.
-
theultimate
Защо вярвате на градски легенди? За мен нито едно твърдение НЕ е вярно, докато не ми го докажат. Това жило да не би да бърка в скоростната кутия, че ще надере диска? За да стане такова нещо толкова гадно трябва да ти отделя че да не можеш да включиш първа и задна. Все едно не си разсипвате съединителите двойно по-бързо от тези автоматични жила, като ви отделят високо и при спортно каране няма как да не ти боксува повече. Идеята му е да е автоматично, а като гледам прави много повече проблеми, отколкото да регулираш две гайки, най-вероятно защото никой не си го купува от Юнитрейд, а каквото има в магазина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”