Проблем с Ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Ел. стъкла

Мнениеот P_Tonev » Пет 24 юли 2009 22:32

Здравейте, колеги.От няколко дни имаме пасат3, но нещо немога да разбера защо отказаха ел стъклата.В авто къщата всичко си беше наред, но след това започнаха да работят само предно дясно и задно ляво.Може ли да е разбутан някои кабел, като слагаха алармата и затова да не работят двете срещуположно стъкла???Някои имал ли е подобен проблем???

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Ел. стъкла

Мнениеот vaskoto1 » Съб 25 юли 2009 9:16

ако пасата е наистина 3 и ако стъклата са заводски-компютъра им е под задната седалка.
ако тя е прана по маниера на всички автокъщи с много вода и ако след това някой е седял-на практика я е доизстискал върху компютъра.
и оттам белите.
вдигни я и виж-ако е пълен с вода-подсуши. разгледай и направи каквото е необходимо.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 25 юли 2009 10:11

vaskoto1 написа:ако пасата е наистина 3 и ако стъклата са заводски-компютъра им е под задната седалка.
ако тя е прана по маниера на всички автокъщи с много вода и ако след това някой е седял-на практика я е доизстискал върху компютъра.
и оттам белите.
вдигни я и виж-ако е пълен с вода-подсуши. разгледай и направи каквото е необходимо.

+ това си провери сноповете с кабелите на вратите те са едни големи букси :idea:

Потребителски аватар
crazysex6008
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот crazysex6008 » Нед 26 юли 2009 14:03

здр колеги и аз имам проблем със ел стъклата ама само със задните машинките уж цакат но нещат да отварят прозореца моля кажете от какво можеда се далжи това :)

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Нед 26 юли 2009 16:03

Здравей колега и :welcome_to_group
Първо в тази тема погледни какъв ти е пасата.
След това vaskoto1 и MITKO_DVD са ти е казали какво да погледнеш. Само, че тези големи черни букси ги има ако пасата ти е В4, при В3 няма такива. Ако пасата е В4 то на всяко стъкло има по един модул за управлението им тогава е необходимо да погленеш тях.

Ако пасата е В3 то погледни и тук
Успех!

P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P_Tonev » Пон 27 юли 2009 9:20

Пасата е B4. Видимо няма следи от вода под задната седалка. Проблема може да е и от бутона на таблото, защото нещо в него мърда, предполагам, че дава на късо. Благодаря за съветите, ще проверя кабелите към машинките.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Вто 28 юли 2009 21:29

Нелепо но това е един най-честите проблеми с Б4 , а и с някой от Голфовете от същите години. Разгледай този линк.
viewtopic.php?t=34174

Потребителски аватар
Brazer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brazer » Сря 29 юли 2009 10:50

P_Tonev написа:Здравейте, колеги.От няколко дни имаме пасат3, но нещо немога да разбера защо отказаха ел стъклата.В авто къщата всичко си беше наред, но след това започнаха да работят само предно дясно и задно ляво.Може ли да е разбутан някои кабел, като слагаха алармата и затова да не работят двете срещуположно стъкла???Някои имал ли е подобен проблем???

Здравей,Колега :) Наскоро имах абсолютно същия проблем.При мен се отваряше само предното дясно :oops: При опит за пускане на другите се чуваше характерното "щтракане" . Когато отидох на майстор той ми погледна платките,които се намират под задната седалка.Оказа се,че са силно окислени и с помощта на "Контокс" се изчистиха.До тук - добре , започна да се отваря и предното ляво стъкло,но задните два така и продължаваха да не искат.Отворихме корите и се оказа,че им липсва смазка.Намазахме ги,почистихме моторчетата и сега всичко беше наред. На много места съм чувал,че точно тези Пасати страдат много от ел.стъклата

Върни се в “Passat”