Теми за масла - под път и над път, но все пак ми се иксаше да попитам за конкретен съвет за AZD двигателя - 1,6 16V 105PS? Колата е на реални 125 000 км.
Синтетика? Тип? Марка?
Предложиха ми Тотал?
Благодаря
Последна промяна от Haralampi на Пон 03 авг 2009 19:55, променено общо 1 път.
За твоя двигател само пълна синтетика. Сложи си Мотул 5W40.... После няма да можеш да си познаеш двигателя-колко тих е станал.... Може и Тотал,но гледай да не е менте-само от вносителя....
За това масло ти говоря : http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3722 Сипваш го и караш 15000 км и после го сменяш.... А иначе полусинтетиката с по-евтина с 30-40 лева,но тя се сменя на 10000 км... Сам си прецени кое е по на сметка.....
аз съм с този двигател и от известно време съм и с въпросното масло по препоръка на deadman. Като че ли наистина е по-тих двигателя и може би пали малко по-бързо. Само дето не потъмнява чак както предишната полусинтетика, така и не разбрах как трябва да бъде
Някой друг има ли опит с това масло и дали наистина си заслужава парите? За сега съм се насочил към него, но наистина ли мога да не го пипам следващите 15 000 км?
Колега,сипвай смело и карай лудо.... Аз съм с 1.8 с 125 коня,пише че е на 135 000 км,но според мен е на поне 250-300 хиляди.... Карам доста често на 5 или 6000 оборота и двигателя не ми пипа грам от маслото за поредните 15000 километра.. Съмсем леко потъмнява след употреба,но си заслужава всяка стотинка.
Колега, доколкото си спомням от ЛС, които сме си писали имаш общо с Германия. Та, за мен маслото е едно - Motul! 8100 x - cess го чакам да ми дойде от поръчка от ибей. Цената му там е между 30 и 40 евро. Аз го намерих за 31.50. Съпоставено с тукашната му цена от 118.50 лв си заслужава да си го вземеш оттам. Направо не ми се мисли тукашните търговци каква спекула удрят... Става въпрос за туба 5 литра. Може да се кара до 15 000 км без проблем.