Проблем на бензин с Пасат Б3
Проблем на бензин с Пасат Б3
Здравейте,Колеги
Наскоро на моят Пасат 1.8 PB се появи проблем.Колата е бензин/газ и от два месеца може би не работи добре на бензин.Проблема е следния : като се подава газ - съвсем слабо вдига оборотите и над 4000 започва да се чува едно пукане и като цяло е много спъната
На газ колата е ПЕРФЕКТНА - тоест страхотно ускорение,никакви проблеми.Почистих дюзите на инжекциона,смених свещите,кабелите,прегледах дистрибуторната капачка и делкото но нямаше ефект.Преди няколко дена един приятел ми подметна идеята да сменя комутатора.Смених с един друг(не нов) и ефект имаше - колата на бензин стана доста бърза,ускоряваше безпроблемно,изчезна това пукане,но не след дълго се появи отново проблема.Какво бихте ме посъветвали да направя 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем на бензин с Пасат Б3
Не е комутатор. И бобина не е, и кабели и свещи не са.
Ако бяха те - на газ щеше да си умрял отдавна! Много по-чувствителна е към качеството на искрата, отколкото бензина.
Почти със 100% сигурност- горивна помпа или регулатор на налягането. Премери колко бара вдига. Трябва при контакт, без да си запалил, да покаже 3 бара.
Провери и как е дебита на помпата. Може да минеш и тънко
само със смяна на горивен филтър....
... Особено ако последните 2-3 години не е сменян...
Ако бяха те - на газ щеше да си умрял отдавна! Много по-чувствителна е към качеството на искрата, отколкото бензина.
Почти със 100% сигурност- горивна помпа или регулатор на налягането. Премери колко бара вдига. Трябва при контакт, без да си запалил, да покаже 3 бара.
Провери и как е дебита на помпата. Може да минеш и тънко
... Особено ако последните 2-3 години не е сменян...
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
То ако не е сменян направо да започне от там! Че като знам какво извадих от резервоара преди два дни... 

Колеги,проблема е решен : Оказа се дебитомер и по-точно изкривена ос.След като се оправи дебитомера колата заработи чудесно и на бензин