Изгасна в движение и дотам...
-
VaNk0_1
- Автомобил:
- Двигател:
Изгасна в движение и дотам...
Така да обясня подробно. 1-во колата е Golf 3 1.6 Mi 94 . Преди време сменях бубината, защото пак ме остави на пътя и се оправи ( подчертавам, че сменях само бубината без комутатора, който е закрепен към нея.) и какво става колата си върви идеално и на газ и на бензин след смяната и ето идва вчера тръгвам от вкъщи карам малко, колата си върви идеално и изведнъж както е на скорост угасва и дотам ни на бутане ни на въртене, никак неиска да пали... В последствие разбрах, че до свещите не идва ток, извадих и кабела от бубината и го сложих на 1-2 мм от главата да видя дали там има ток, но уви и 1 искра не излезе... От какво може да е? Дали е комутатора или пак бубината как да разбера? Мерси предварително.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изгасна в движение и дотам...
VaNk0_1 написа:Така да обясня подробно. 1-во колата е Golf 3 1.6 Mi 94 . Преди време сменях бубината, защото пак ме остави на пътя и се оправи ( подчертавам, че сменях само бубината без комутатора, който е закрепен към нея.) и какво става колата си върви идеално и на газ и на бензин след смяната и ето идва вчера тръгвам от вкъщи карам малко, колата си върви идеално и изведнъж както е на скорост угасва и дотам ни на бутане ни на въртене, никак неиска да пали... В последствие разбрах, че до свещите не идва ток, извадих и кабела от бубината и го сложих на 1-2 мм от главата да видя дали там има ток, но уви и 1 искра не излезе... От какво може да е? Дали е комутатора или пак бубината как да разбера? Мерси предварително.
Преди имах една астра дето спря така на един светофар.Има два варианта комутатор или изгорял предпазител е проблема
-
VaNk0_1
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих всички предпазители няма изгорели...
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
VaNk0_1 написа:Проверих всички предпазители няма изгорели...
Комутатор тогава или викни некои да ти преми с мултицет
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
На бубината междо 1и15 пин 0,5-0,7ома а на 15 и високоволтовия извод 3000-4000ома. според аутодатата.По принцип трябва да се сменят комплект бобина и комутатор дори и да не са занитени заедно.Имобилаизер-аларма има ли може да е от тях проблема провери и хол-датчика.
-
VaNk0_1
- Автомобил:
- Двигател:
Има имобилайзер, но едва ли е от него проблема, защото ако не се изключи няма да подава и гориво, а гориво има... Колко долу-горе струва 1 комутатор?
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
VaNk0_1 написа:Има имобилайзер, но едва ли е от него проблема, защото ако не се изключи няма да подава и гориво, а гориво има... Колко долу-горе струва 1 комутатор?
За астрата преди година беше 40лв. иначе колата беше 1.6 МI 93 година
остави астрата ! не е изключено отново да е бобина! остави го този комутатор ,трудно "изгаря" .проблемът може да решаваш с проверка от някой приятел да вземеш бобина и да пробваш и тогава да купуваш . ако не запали тръгваш по жицата обратно!
потърси твоя градски от форума jijibs с него може да проверите!
Аз преди време карах голф3 ми и така ми гаснеше и никой не можеше да го ремонтира .Един чичко пред блока самоук майстор
намери причината има една клема която е включена към карбуратора която е на незнам кое ,което контролирало прихода на въздух ,е в тази клема имало кабелче което се разпоило и аз така както си карах и изгасна и ми светна таблото
пс
Извинете ме за неграмотното техническо обяснение ,но не разбирам много просто се опитвам да помогна че дадох сума ти пари и накрая се оправи от комшията
пс
Извинете ме за неграмотното техническо обяснение ,но не разбирам много просто се опитвам да помогна че дадох сума ти пари и накрая се оправи от комшията
- shi187
- Автомобил:
- Двигател:
chombe5 написа:Аз преди време карах голф3 ми и така ми гаснеше и никой не можеше да го ремонтира .Един чичко пред блока самоук майсторнамери причината има една клема която е включена към карбуратора която е на незнам кое ,което контролирало прихода на въздух ,е в тази клема имало кабелче което се разпоило и аз така както си карах и изгасна и ми светна таблото
![]()
пс
Колегата не е с карбуратор а с моно инжекция.
Здравейте, от скоро и аз имам голфIII 97г 1.6i /101кс Много си го харесвах, не че сега не го харесвам само че взе да прави същите тези номера.Както го карам изгасва и нито с бутаве нито на стартер иска да запали.Имам познати в сервиз казаха че бил датчика на хол.Е смених го .2 пъти първия не бил качествен за втория нямало гаранция.Вече не искам да са ми познати
.Проблема си остава.Междувременно на мой близък приятел племенника му дойде една вечер защото вечерта се случи пак да изгасне и се оказа прекъснат главен кабел.Смених го и тръгна.То не беше радост то не беше чудо.Не беше вървял така от как съм го купил.До преди няколко дни.Същата история само че сега като изтине двигателя пали.Е сега вече не знам какво да мисля.Ако някой има идея след всичките ми обяснения ще съм му много благодарен.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
провери си връзките около бушониерата,имах същите проблеми със същият двигател от хлабави връзки ,гаснеше и палеше когато си поиска!! 

много те моля напиши кода на мотора , че по него търсим схеми и варианти за отговори!
от там се почва всяка тема!
по него се прави и търси всичко в колата!
от там се почва всяка тема!
по него се прави и търси всичко в колата!Re: Изгасна в движение и дотам...
Точно това исках да кажа да провери връзките ,и е моно да моят беше 1.8 ми 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”