тънкостите за подсилване на пб мотор

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

тънкостите за подсилване на пб мотор

Мнениеот golf_mania_jambol » Нед 02 авг 2009 22:16

здравеите колеги..не малко хора знаят 4е едно добро пб може да достигне невиждано добри резултати...
аз имам пб подсилено доста добре 6те дам пример образно колата минава пл,прави по 1 -2 коли на кр(колко са 4итави незнам) и доста стокови коли около 125 коня .... колата е много вурви много злобно. с правен мотор не от мен,така го взех мом4ето каза 4ее правен в германия върви доста пове4е от друга 112...от мен има сложено спортен колектор 4-2-1...има о6те какво да се измъкне от мотора ....молбата ми е,искам някои които се е занимавал с подсилване на пб и знае кое как да се барне нека ми пи6е на лс... моля да пи6ат хора които са се занимавали с този мотор не искам съвет от хора които не знаят за какво става въпрпос...благодаря :да:

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Re: тънкостите за подсилване на пб мотор

Мнениеот xuliganin » Пон 03 авг 2009 0:17

Защо на ЛС нали затова е форума за да черпим всички инфо от такива теми като твоята .Ако не е проблем за теб нека се пише в темата за да се образоваме всички .

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 03 авг 2009 1:50

За да минеш КР попринцип с ПБ си представи в какво състояние е бил.
С направен 8 клапанов мотор можеш да се движиш по бързо от 16В но инвестицията е огромна.
Знаеш че имаш тунингован мотор НО знаеш ли какво му е правено че да ги вади тея 125 коня.
Трябва да разбереш какви части са слагани на колата за да знаеш а също така и ние които четем , какво да те посъветваме.
За агресивен мотор можеш да смениш хидравличните повдигачи с механични и шрик пружини на клапаните и съответно мотора да не се притеснява от по високите обороти, вала също - спокойно поема от 288 нагоре докато с хидравликата си ограничен. Помисли и за друга горивна система единствено заради пластинчатия тип дебитомер от който почти не са останали "девствени" такива именно защото много хора въртят шестограма. Можеш да ползваш читава механична инжекция или мегаскуирт в твоя случай. Общо взето ако имаш достатъчно пари от такъв блок с 8в глава се вади много мощност.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 03 авг 2009 8:04

Stenly написа:...
Знаеш че имаш тунингован мотор НО знаеш ли какво му е правено че да ги вади тея 125 коня.
Трябва да разбереш какви части са слагани на колата за да знаеш а също така и ние които четем , какво да те посъветваме.
....

Никой не може да ти даде съвет как да доразвиеш двигателя, ако не си наясно какво е правено до момента :idea:
Прочети и тези теми - има написани интересни неща за PB...
viewtopic.php?f=9&t=63069
viewtopic.php?f=9&t=91764

Върни се в “Силов тунинг”