Леко тръгване при запалване...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Леко тръгване при запалване...
Приятел си купи Голф 3 1.6 101к.с.Когато завърти стартера при натиснат съеденител и на скорост,автомобила унася леко 5-6 см.Независимо дали е на задна или на която и да е предавка.Явно съеденителя не може да отдели добре в началото.Каква може да е причината.Досещам се какво може да е,но нека технически запознати да си кажат мнението.Благодаря ви!
-
stefan57
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Леко тръгване при запалване...
може и от гъсто масло в скоросната кутия
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Предишната ми кола - форд имаше подобен проблем. Само че тогава беше катокарах на първа и натиснех съединителя да превкл на втора и леко дърпаше към спиране, а като изкарах от скорост пускаше по инерция. Проблемът беше не добре отделящ съединител. Продадох я без д аго оправям и нз кави пари излиза... 
- alleksander
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа има ли сервизна книжка ? Провери дали и ако да - кога е сменяно трансмисионното масло ? Твърде вероятно е проблема да идва от прекалено висок вискозитет на маслото, в следствие на дълъг експлоатационен период...
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Моя голф го прави същото нещо. И обикновено в тия моменти не можеш да изключиш от скорост преди да си запалил колата. Съединителя и притискатела са на 20-30 000км, а маслото е сменено есента с пълна синтетика 75w90. Дори в произволни моменти ако карам много леко на първа ли втора на обороти под 1000 не иска да изключи от скорост - оправя се като пусна съединителя и пак го натисна. Иначе си сменя скоростите и зацепва съвсем нормално.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Утре пича ще ходи в сервиз и ще пиша каква е далаверата.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
може да и от гъсто масло увлича ама при положение че е натиснат съединителя не би трябвало да се движи,сигърно и наи вероятно както описахте по нагоре е че съединителя не отделя както трябваstefan57 написа:може и от гъсто масло в скоросната кутия

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми стана така от уж "майстори" след смяна на нов диск.След това за 15000 км ми изпадаха пружините...Нещо може да не са сглобили правилно.Според мен е от съединителя.Най-хубаво е да се посъветваш с няколко човека и да видиш какво ще ти кажат.
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Когато си сменям маслото на двигателя винаги казвам да проверят дали има достатъ4но масло в скоростната кутия.Последния път мом4ето в сервиза ми каза 4е е карал 200 300 000 км голфове и маслото в скоростната кутия е за смяна то4но когато се появят тези симптоми които си описал предлагам ти смяна на маслото в скоростната кутия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”