Регулаж на съединител..... въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Регулаж на съединител..... въпрос

Мнениеот rosen79 » Вто 04 авг 2009 7:46

При обикновеното жило,за да се надере притискателния диск,трябва да е натегнато повече от колкото трябва.Като няма свободен ход педала лагера е в постоянен контакт с диска и така се износва.Другата причина за износване на диска е прекомерното държане на натиснат педал на съединителя,или ако си държите постоянно крака на педала.Ако жилото е регулирано правилно няма как да се прецака притискателния диск.Това не означава,че ще е вечен.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 04 авг 2009 10:18

Друго става когато е пренатегнат. Моя го купих така - караше го една лелка, дето не и прави голямо впечатление. Беше пренатегнат. Така и не можах да го регулирам да зацепва добре - все отделяше високо. Смених жилото и съеинитела. Феродото не беше износено, но беше опърлено - огледално като стъкло, за това и приплъзваше. Но на притискателя нищо му нямаше.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 04 авг 2009 14:37

А когато със саморегулиращо жило отделя горе има ли опастност пак да е пренатегнат.Щото гледам свободен ход май няма.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 04 авг 2009 16:13

Има. То просто с някакви джаджи върши това, което ти иначе би направил с въртене на гайката.

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Сря 05 авг 2009 23:03

Не съм много в час но до преди месец карах 2- ка на която миналата година смених съединителя, та майсторът който го смени каза че понеже съм натегнал жилото за да ми отделя по ниско съм го скапал.Да ама аз го "скапвах" с натегнато жило 7 години :D ,отделят си високо и това е

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 06 авг 2009 11:00

voi_skayt написа:та майсторът който го смени каза че понеже съм натегнал жилото за да ми отделя по ниско съм го скапал.
:shock
Кажи на "майстора" ти,да ти каже как се казва,а не да му казваш майсторе.
Когато се натяга жилото съединителя започва да отдела високо :!: Няма как да си го натягал,за да ти отделя ниско.Аман от Не компетентни "майстори" :screwy

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 06 авг 2009 18:30

Ако колата е с "обратен съединител", не виждам нищо чудно да отделя високо горе. Карал съм няколко такива 2 голфа, джета и все горе високо си отделяше, а не съм имал проблем със съединителите. Сегашния ми голф 3 1.4 ABD е с нормален съединител и отделя в средата. Успех на всички с регулирането :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”