За какво са тези копчета?
За какво са тези копчета?
Надявам се, че въпроса не е много тъп. Питах няколко човека с голф4, прегледах книжката на колата и нищо няма за тези копчета. Нищо не се случва и като ги натисна. Имате ли идея за какво са? 
- GOLF
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За какво са тези копчета?
Дясното, съдейки по знака може би е осветление за някъде, а лявото - може да е нещо като зумер. 
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Това лявото с камбанката е за изключване на обемния датчик на фабричната аларма, например ако оставиш куче или дете в колата и искаш да включиш алармата, изключваш обемния датчик, за да не се задейства алармата от движенията в колата...сеа като се замисля, може и за още нещо да послужи 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лявото не е ли за чувствителността на алармата?
Barboukov написа:Лявото не е ли за чувствителността на алармата?
Какво ще рече чувствителността на алармата?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При колко силно смущение да се задейства. Чувствителна аларма - изпиуква като мине кола, а тази с по ниска чувствителност реагира само при докосване на автомобила... Мразя да го обяснявам това... Надявам се че си ме разбрал.
Barboukov написа:При колко силно смущение да се задейства. Чувствителна аларма - изпиуква като мине кола, а тази с по ниска чувствителност реагира само при докосване на автомобила... Мразя да го обяснявам това... Надявам се че си ме разбрал.
Да разбрах, но мисля че обемни датчици няма, дори и вътре, само ако се отвори врата тогава свири
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Обемните датчици са две кръгли работи в двата горни ъгала на предното стъкло. А относно втория бутон... защо просто не го натиснеш?? Може да е осветление на жабката, краката или нещо друго.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
mania написа:А относно втория бутон... защо просто не го натиснеш?? Може да е осветление на жабката, краката или нещо друго.
soxy__ написа:Нищо не се случва и като ги натисна. Имате ли идея за какво са?
На моята 4-ка поне алармата няма нито обемни нито шокови датчици, но мисля, че има такива с обемни и вероятно едното копче изкл. именно тях. В книжката имапе описано нещо такова, сигурен съм! Второто вероятно също има общо с алармата - може би да не се задейства при отваряне на врата - т.е. при прекъсване на контактите на вратите..... не ме питайте какъв би бил смисъла от това.....
Книжката я прегледах сигурно 10 пъти и няма картинка с тези копчета, ако е обяснено без картинка не мога да го намера, защото не разбирам немски. Явно ще останат загадка тези копчета.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
soxy__ написа:Книжката я прегледах сигурно 10 пъти и няма картинка с тези копчета, ако е обяснено без картинка не мога да го намера, защото не разбирам немски. Явно ще останат загадка тези копчета.
Мне... май нямаше картинки. Нямам книжката наоколо за съжаление - иначе с немския няма проблеми - ако някой я има в електронен формат бих погледнал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”