Закачиха ми колата. Какво да правя?
Закачиха ми колата. Какво да правя?
Колеги дайте съвет. Спирам на един паркинг, и в ляво от мен спира един сив Форд Фокус/кара жена/
Отивам, върша си работата за около час, и като се врънах какво да видя? Фокуса го няма, предната ми броня ожулена от ляво. Поогледах се, от никъде никои не се подава. И си тръгнах. Колата е с каско в Български имоти. Ако отида в офиса им какво да им обяснявам
Дайте съвет, че това е първата ми кола с каско
Качвам и снимка на бронята, но не се вижда много че снимах с телефон. 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закачиха ми колата. Какво да правя?
Това,което и на нас си обяснил.
То това е ясно, само че има ли опция да си тръгна освиркан от офиса им. И с празни ръце. Нямам протокол от КАТ, има само думата ми че колата е подпряна на паркинг.
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Там ще ти дадат една декларация да обясниш защо не си викнал КАТ.Прилага се към протокола за огледа.Няма да се притесняваш.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:То това е ясно, само че има ли опция да си тръгна освиркан от офиса им. И с празни ръце. Нямам протокол от КАТ, има само думата ми че колата е подпряна на паркинг.
Няма такава опасност.Аз миналата година,без да искам ударих служебната кола по смешен начин в един опел.Човека нямаше кой знае какви щети,а и каза,че колата я е взел да си разкарва нещо си с нея и не му пукало.Аз отидах на другия ден при застрахователя и им казах,че така съм я намерил на паркинга.Оправиха я без да задават въпроси защо нямам протокол от кат и други неща.
Ами утре най-вероятно ще мина през офиса им, и ще видим какво ще стане. Благодаря за съдействието
Ще кажа резултат след това
Ще кажа резултат след това- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
joromnt написа:Ами утре най-вероятно ще мина през офиса им, и ще видим какво ще стане. Благодаря за съдействиетоЩе кажа резултат след това
Един братски съвет:
Не "Утре най-вероятно...", а по най-бързия начин за да няма после "Не ми уважиха щетата...".
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:joromnt написа:Ами утре най-вероятно ще мина през офиса им, и ще видим какво ще стане. Благодаря за съдействиетоЩе кажа резултат след това
Един братски съвет:
Не "Утре най-вероятно...", а по най-бързия начин за да няма после "Не ми уважиха щетата...".
Освен това повечеко ЗК имат срок (3 дни примерно), в който трябва да се заведе щетата.
Затова обяснението ти, като го подадеш, започва с "Вчера, ......"
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
пишеш ТАЯ СУТРИН, отивайки на работа, видях..., колата беше пред нас на паркщинга пред блока...гледай да е по-скоро...
доста компании, започнаха тотално незаконно да искат протокол за ПТП
за БИ не знам де, дано не са и те такива
доста компании, започнаха тотално незаконно да искат протокол за ПТП
за БИ не знам де, дано не са и те такива
- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Тия Български имоти не са стока,мен ме мотаха доста за нищо работа.Аз бих ти предложил да си викнеш Кат и да кажеш че е станало преди малко,никой не може да докаже че не е така...и с протокола от Кат при БИ и не могата да ти кажат нищо.(и тоя съвет не съм ти го дал аз
).
Ами ходих днес при БИ, подадох нужните документи, писах обяснение как според мен е станала работата, снимаха щетата и ми казаха да чакам 2-3 седмици. И сега чакаме... да видим какво ще излезе.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Не се притеснявай. От 6г. всички щети са ми "на паркинга" за пред ЗК (да чукна на дърво).
Винаги са ми плащали.
Пари ще вземеш
Винаги са ми плащали.
Пари ще вземеш

Масова практика е да се лъжат застрахователите с паркинг щети. Кой къде закачи нещо, пише паркинг щета. Номера минава винаги, а и при теб си е наистина така, не вярвам да има проблем.
точно така, докато събират каско-рекета, така ще е и за най-малката драскотина.
Ако ти искат протокол от КАТ, отиваш и описваш всичко точно както си е било, издават протокол срещу неизвестен извършител и обратно при застрахователя да плаща. Ако не плаща, отиваш и пускаш една молбичка в КФН. Дори и нищо да не стане по твоя случай, там нещата са трупат и рано или късно ще ги нагънат.
Ако ти искат протокол от КАТ, отиваш и описваш всичко точно както си е било, издават протокол срещу неизвестен извършител и обратно при застрахователя да плаща. Ако не плаща, отиваш и пускаш една молбичка в КФН. Дори и нищо да не стане по твоя случай, там нещата са трупат и рано или късно ще ги нагънат.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
не знам как е положението в България....ама в Латвия при всякакви одраскания ходих при застрахователите си, експерт беше една мацка, със бутилка шампана и хубави шоколадни бомбони ми пишеше замена на всека одраскана част.... от тези пари си оправях броните останало да сложа музиката и сменя накладките 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”