Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
Re: Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
Колега, тръгнал си да си избираш кола. Помисли си къде ще я караш, къде ще я паркираш/Октавията е по-дълга кола/, колко разход можеш да си позволиш на 100 км, и не на последно място как искаш да се чувстваш в колата си. И трите предложения си имат плюсове и минуси в зависимост от гледната точка и конкретния човек. Лично моето мнение е че ако имаш афинитет към големите коли, взимай една почитана Октавия и се радвай на возията й! Голяма кола, вози доста конфортно. Ако искаш да подскачаш по улиците, взимай един Голф или Астра и се пускай в играта 

- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги обичам големите коли и добрата возия.Паркирането за мене не е проблем.(+ една маневра не ме плаши)
Но много мразя тракашти елементи особено по купето.Направо побеснявам и я продавам на момента ако няма оправия.Където и да я карам в БГ,знаете много добре - пътища няма.
в момента се оглеждам за октавия.Взех да се замислям даже да си купя неква по стара кола 93, 95 но здрава и с по евтини части с тези наште пътища направо, през 2 месеца носачи писна ми
но все пак ми се кара октавия.Дано да е здрава машина спрямо окачването
Но много мразя тракашти елементи особено по купето.Направо побеснявам и я продавам на момента ако няма оправия.Където и да я карам в БГ,знаете много добре - пътища няма.
в момента се оглеждам за октавия.Взех да се замислям даже да си купя неква по стара кола 93, 95 но здрава и с по евтини части с тези наште пътища направо, през 2 месеца носачи писна ми
но все пак ми се кара октавия.Дано да е здрава машина спрямо окачването- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Octavia-та е екстра колега мятай се смело,само една препоръка търси мотор с повече кончета че купето и е тежко и си иска power!!!
Голфа и Астрата са куца далавера,и аз взех да се оглеждам за нещо по-сериозно
Успех!!!
Голфа и Астрата са куца далавера,и аз взех да се оглеждам за нещо по-сериозно
Успех!!!
Взех да се замислям даже да си купя неква по стара кола 93, 95 но здрава и с по евтини части с тези наште пътища направо
миналата година и аз бях изправен пред такава дилема, тогава търсех обаче единствено и само Октавия, като евтино копие на пасат(като возия). В крайна сметка размислих, взех си едно В3 - с доста екстри в отлично състояние. Не исках да ставам роб на един автомобил(части, ремонти, горива, застраховки, каско, кражби и т.н.)с парите които спестих си посрещнах текущи нужди и отново съм доволен от колата.
viewtopic.php?f=1&t=91209&hilit=+%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е да де ама някой хора искат и да им е кеф като си видят колата и като седнат вътре....
Само сега някой да не се обиди на чест и автомобил 

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
hitman0013 написа:аз мисля че октавията е най-голямото куче от трите модела.Но трябва и да си прецениш колко човека смяташ да возиш/семеен ли си/ щото си е огромна кола а това си дига 1 литър отгоре.НЯМА КОЛА С ДОСТОЙНО ОКАЧВАНЕ ЗА НАШИТЕ ПЪТИЩА-МОЖЕ БИ ЛАДА НИВА
Окачването на Лада Нива рулира (карах 2 години такива служебни) ... лошото е, че останалото от колата е отврат и разваля комфорта
-
Zinoto
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм Астра G с този мотор, а сега съм на Ауди А3 и да ти кажа има огромна разлика. Окачването на Астрата е добро, но и на останалите модели от изброените е здраво. Астрата вози с една идея по-меко, но като стабилност не е добре и амортисьорите оригиналните не са добре изчислени. Двигателя на Астрата е лаком сравнение с 1.9 ТДИ и е по-тежък, 101 коня дърпа по-слабо от 90 коня с променливата геометрия на фолксваген груп. Скоростната кутия също не е добре съобразена сравнение с на 1.9 ТДИ.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
velinsl написа:Октавия, като евтино копие на пасат(като возия).
Това не е вярно - Октавията е евтино копие на Голф
(вземи ролетка и мери разстоянието между предните и задните колела, виж и окачването)
Дизеловата Октавия( или остави я - на български) (имам наблщдения в/у модела 2005 година)
на дълъг път бучи ужасно, дори непоносимо, много друса,също така е изключително дефектираща.
Единственото и достойнство е ниския разход ( като на всеки друг дизелов фолксваген)
Пасата който карам в момента е 95година 150к.с. и е 10пъти по кола от Октавията
( изобщо няма база за сравнение като качество, комфорт и динамика)
Успех
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
zdrash написа:на дълъг път бучи ужасно, дори непоносимо, много друса,също така е изключително дефектираща.
Да знаеш че не си случил на кола за да имаш такова мнение
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
zdrash написа:velinsl написа:Октавия, като евтино копие на пасат(като возия).
Това не е вярно - Октавията е евтино копие на Голф
(вземи ролетка и мери разстоянието между предните и задните колела, виж и окачването)
Дизеловата Октавия( или остави я - на български) (имам наблщдения в/у модела 2005 година)
на дълъг път бучи ужасно, дори непоносимо, много друса,също така е изключително дефектираща.
Единственото и достойнство е ниския разход ( като на всеки друг дизелов фолксваген)
Пасата който карам в момента е 95година 150к.с. и е 10пъти по кола от Октавията
( изобщо няма база за сравнение като качество, комфорт и динамика)
Успех
Брей, колега, ти изкара 15-годишния си Пасат по-добър във всяко отношение от 2005 модел на Октавия, браво
Интересно за какъв комфорт говорим, при положение, че задното окачване на твоя Пасат изглежда ето така:
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
мисля, че ясно - по-добре октавия отколкото астрата, опелския мотор има по-голям разход, по-малко коне, няма ускорение, изобщо отново провал за опел при дизеловите мотори....карал съм чисто ново комбо 1,3 цдти или там какво е точно не знам, уж 90 коня а набира по зле от 1,6тд на голф, измислен преди 20 години...
айде другия път опел ако успеят да "направят" дизелов мотор пак да се сравняват с фолскваген 
айде другия път опел ако успеят да "направят" дизелов мотор пак да се сравняват с фолскваген 
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
малко инфо:
шкода октавия - 105к.с. дизел , купена от еуратек 2006 година
изминати 110 000км за които:
- смяна лагери скоростна кутия
- смяна на цялата скоростна кутия
- смяна задни лагери
- смяна съединител
- смяна компресор на климатроника(2 пъти) + нещо по клапите
- радиото се пуска само като друснеш в дупка
на място се тресе волана много над допустимото(както и другите ВАГ дизели без 6-таците),
а за возията - да Пасат 95 ( не ме интересува как изглежда окачването) вози много по конфортно и качеството на материалите в интериора е много по добро.
А приказки от сорта - ми не си случил са смешни - каква е гаранцията, че колегата ще случи
Успех на всички
шкода октавия - 105к.с. дизел , купена от еуратек 2006 година
изминати 110 000км за които:
- смяна лагери скоростна кутия
- смяна на цялата скоростна кутия
- смяна задни лагери
- смяна съединител
- смяна компресор на климатроника(2 пъти) + нещо по клапите
- радиото се пуска само като друснеш в дупка
на място се тресе волана много над допустимото(както и другите ВАГ дизели без 6-таците),
а за возията - да Пасат 95 ( не ме интересува как изглежда окачването) вози много по конфортно и качеството на материалите в интериора е много по добро.
А приказки от сорта - ми не си случил са смешни - каква е гаранцията, че колегата ще случи
Успех на всички
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, не искам да влизам в спорове, обичам си колата също като теб, но не съм чак дотам заслепен да говоря подобни неща. За качеството на пластмасата съм единственото нещо, с което съм съгласен - тя е на нивото на товарен Кади от същата година, но това май е единственият по-сериозен недостатък при Шкодите и по-специално Фабия и Октавия. А относно окачването - не съм 100% сигурен, но предполагам е също като при твоя Пасат Б4 => няма как едното да е по-комфортно от другото, при все, че отзад са еднакви като окачване. Според мен е субективно това за возията. За пример давам Пасата на нашите, който е Б5.5 не вози чак толкоз комфортно, поне според моите разбирания за комфорт, да не говорим, че като окачване е много над твоята Б4. Може би роля играят и 18-цоловите нископрофилни гуми с джанти, но все пак много е далеч от возията на Мерцедес, БМВ и т.н. луксозни марки.
С други думи искам да кажа, че повечето собственици на Пасат си надценяват колите и по-специално возията им, която не е нищо особено според мен. Стои по-стабилно от Голф и Джета на пътя може би заради 200-300 кила отгоре, но нищо повече. Никога не бих нарекъл кола със зависимо задно окачване комфортна. Ще ме извиняват колегите с Пасати, но Голф 3 комби вози също толкоз "комфортно", колкото и Б3 и Б4 на Пасат...
С други думи искам да кажа, че повечето собственици на Пасат си надценяват колите и по-специално возията им, която не е нищо особено според мен. Стои по-стабилно от Голф и Джета на пътя може би заради 200-300 кила отгоре, но нищо повече. Никога не бих нарекъл кола със зависимо задно окачване комфортна. Ще ме извиняват колегите с Пасати, но Голф 3 комби вози също толкоз "комфортно", колкото и Б3 и Б4 на Пасат...
По-голямото междуосие също оказва голямо влияние за комфорта.
@zdrash, нека позная. Тази шкода е била служебна и карана повече от един шофьор?
@zdrash, нека позная. Тази шкода е била служебна и карана повече от един шофьор?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
@zdrash как напви изводът че октавия не струва аз карам октавия от 4 години колата дизел(90кс)99г внос от Италия по километраж пише че е на 152000 но сигурно е на много повече за времето което я карам съм направил само един ремонт на алтернаора(не зареждаше)и смяна на съединител всичко друго са консумативи,колата върви и вози перфектно без да друса,бучи при максимална скорост и обороти към 180 км/ч
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”