Здрасти колега вчера сменях предни амортесьори на моя ГОЛФ 3 значи всичко с монтаж ми излезе около 200 лева.. Марката на амортесьорите мисля беше Габриела.
Иначе има и доста по хубави за по 160 лева парчето зависи колко пари ти се дават!
Аз лично ги смених защото много ми тропаше иначе нямаше да ги сменям. Сега новите доста стегнато возят.. Когато натисна предницата няма начин да се разлюлее предницата!
Съвет смяна на амортисьори!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет смяна на амортисьори!
golfmk1 написа:напиши ми двата номера от кутийката да ти кажа дали си се минал(единия е с по големи цифри,другия е оригинален номер)
Колега довечера ще ти кажа номерата, понеже оставих колата да я прават в сервиза!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Ето от тук ми тръгнаха проблемите с ходовата част по-колата viewtopic.php?f=5&t=153251
Колеги тропкането продължава да се чува и след смяната на шарнира
Предницата е прегледана обстойно, тампоните на носача са перфектни няма лувтове никъде само шарнирчето което смениха малко играеше, изглежда не е било нужно да се сменя, но нищо!
Десния амортисъор е омаслен, но държи колата е стегната майстора каза който ми е приятел, че може да карам още с тях /даже и зимата може да изкарам с тях/
Къде да търсим проблема?
Аз си мисля да не е вътрешно каре?
Тампони на макферсона?
Ако ги сменям тампоните на макферсона ще смена и амортисъорите!
Това притропване се чува най-очевадно при потегляне нещо от сорта: троп-троп и спира не всеки път се чува в процеса на шофиране даже изчезва
Колеги тропкането продължава да се чува и след смяната на шарнира
Предницата е прегледана обстойно, тампоните на носача са перфектни няма лувтове никъде само шарнирчето което смениха малко играеше, изглежда не е било нужно да се сменя, но нищо!
Десния амортисъор е омаслен, но държи колата е стегната майстора каза който ми е приятел, че може да карам още с тях /даже и зимата може да изкарам с тях/
Къде да търсим проблема?
Аз си мисля да не е вътрешно каре?
Тампони на макферсона?
Ако ги сменям тампоните на макферсона ще смена и амортисъорите!
Това притропване се чува най-очевадно при потегляне нещо от сорта: троп-троп и спира не всеки път се чува в процеса на шофиране даже изчезва

-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
а тмпоните на носачите погледнахте ли.щом се чува при тръгване и спиране според мен е от там 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Kолега сменяй амортесьорите и решаваш проблема с тропането същевременно и тампоните на макферсоните и проблема е решен. После да не пуснеш тема че колата ти вози твърдоdoaiena написа:, тампоните на носача са перфектни няма лувтове никъде

- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Тропкането го има очевадно с ниска скорост по-павета 
Днес мисля да взема амортисъори така, че моля ви дайте ми съвет какви да взема и още нещо, тампоните на макферсона какви са с лагера отделно или са сляти, така ме питаха в един магазин и аз се изциклих на въпроса /колата е 93' 1.6mi ABU/
Днес мисля да взема амортисъори така, че моля ви дайте ми съвет какви да взема и още нещо, тампоните на макферсона какви са с лагера отделно или са сляти, така ме питаха в един магазин и аз се изциклих на въпроса /колата е 93' 1.6mi ABU/
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Някъде из форума четох, че откъм края на 1995 тампоните са заедно отляти с лагера. Преди тази година всички Мк2 и Мк3 са с отделни тампони и лагери. При мен също са за смяна тампони на макферсона и лагери и си потропва лекичко по паветата. Аз също като някой от колегите по-горе залагам, че те са ти за смяна. Пак от форума колеги даваха акъл да се сменят с такива от Пасат Б3, били по-здрави от тези за Голф, въпреки, че са почти същите.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги преди малко се връщам от пазар!
Боге струват -140-160лв 1бр.
Закс там някъде!
Билщайн - 74лв.
Продавача ми предлагаше алтернативи като Рекорд на същата цена били най-добри от евтините!
Стори ми се много ниска цена за Билщайн 74лв, и отидох в автотрейд и от там казват същата цена и за това взех такива.
Продавача ми каза, че тампона и лагера са сляти за моя модел, вие как мислите нека някой колега с Г3 93' ABU 1.6mi да сподели какви са тампоните на макферсона!
Боге струват -140-160лв 1бр.
Закс там някъде!
Билщайн - 74лв.
Продавача ми предлагаше алтернативи като Рекорд на същата цена били най-добри от евтините!
Стори ми се много ниска цена за Билщайн 74лв, и отидох в автотрейд и от там казват същата цена и за това взех такива.
Продавача ми каза, че тампона и лагера са сляти за моя модел, вие как мислите нека някой колега с Г3 93' ABU 1.6mi да сподели какви са тампоните на макферсона!
Последна промяна от doaiena на Чет 06 авг 2009 15:01, променено общо 1 път.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги взех амортисьорите!
Има нещо интересно, много лесно се движи стеблото без никакво усилие, това нормално ли е???
Има нещо интересно, много лесно се движи стеблото без никакво усилие, това нормално ли е???
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И моите бяха така, споко. За заден амортисьор ли ти дадоха цена 75 лева? Или за преден? Аз ти подсказах за тампоните, че са отляти при теб, колата ти е 1993 модел. Понеже съм питал и в магазина и съм сигурен на 100%
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:И моите бяха така, споко. За заден амортисьор ли ти дадоха цена 75 лева? Или за преден? Аз ти подсказах за тампоните, че са отляти при теб, колата ти е 1993 модел. Понеже съм питал и в магазина и съм сигурен на 100%
Предни колега и в магазина се почудиха защо са толкова поевтиняли, но факт!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, възможно ли е да ми тропка от зад и да се получава имамен шум, че идва отпред?
Нека някой да сподели когато тропка нещо отзад, осезаемо ли е или може да стане както съм питал по-горе?
Нека някой да сподели когато тропка нещо отзад, осезаемо ли е или може да стане както съм питал по-горе?
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще ползвам малко темата на колегата.
Искам да питам как мога да разбера дали предните пружини са сдали багажа и са за смяна.
Предстои ми смяна на амртисиори, вече ги купих даже, но ми казаха, че е хубаво с амортисиорите да сменя и пружините, защото може да са омекнали вече и цялата тежест на колата щяла да пада на амортисиорите.
п.п. За Голф 4 1,4 става въпрос
Искам да питам как мога да разбера дали предните пружини са сдали багажа и са за смяна.
Предстои ми смяна на амртисиори, вече ги купих даже, но ми казаха, че е хубаво с амортисиорите да сменя и пружините, защото може да са омекнали вече и цялата тежест на колата щяла да пада на амортисиорите.
п.п. За Голф 4 1,4 става въпрос
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
doaiena написа:Колеги, възможно ли е да ми тропка от зад и да се получава имамен шум, че идва отпред?
Колега да не тропка кормилен накрайник,защото при мен десния е за смяна и тропа точно тъка.При ниска скорост през неравности,инъче всичко друго отдолу е здраво
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
forski написа:doaiena написа:Колеги, възможно ли е да ми тропка от зад и да се получава имамен шум, че идва отпред?
Колега да не тропка кормилен накрайник,защото при мен десния е за смяна и тропа точно тъка.При ниска скорост през неравности,инъче всичко друго отдолу е здраво![]()
И аз така си мисля, но майсторите казват, че е са здрави накрайниците, но знаели човек!
В понеделник я карам за смяна на амортисьори и тампони на макферсона!
Казъл съм им, ако продължи да тропка да не я остават докато не го отстранът проблема, защото вече нямам нерви, ама никакви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”