Регулаж на съединител..... въпрос
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регулаж на съединител..... въпрос
При обикновеното жило,за да се надере притискателния диск,трябва да е натегнато повече от колкото трябва.Като няма свободен ход педала лагера е в постоянен контакт с диска и така се износва.Другата причина за износване на диска е прекомерното държане на натиснат педал на съединителя,или ако си държите постоянно крака на педала.Ако жилото е регулирано правилно няма как да се прецака притискателния диск.Това не означава,че ще е вечен.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Друго става когато е пренатегнат. Моя го купих така - караше го една лелка, дето не и прави голямо впечатление. Беше пренатегнат. Така и не можах да го регулирам да зацепва добре - все отделяше високо. Смених жилото и съеинитела. Феродото не беше износено, но беше опърлено - огледално като стъкло, за това и приплъзваше. Но на притискателя нищо му нямаше.
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
А когато със саморегулиращо жило отделя горе има ли опастност пак да е пренатегнат.Щото гледам свободен ход май няма.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Има. То просто с някакви джаджи върши това, което ти иначе би направил с въртене на гайката.
- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм много в час но до преди месец карах 2- ка на която миналата година смених съединителя, та майсторът който го смени каза че понеже съм натегнал жилото за да ми отделя по ниско съм го скапал.Да ама аз го "скапвах" с натегнато жило 7 години
,отделят си високо и това е
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
voi_skayt написа:та майсторът който го смени каза че понеже съм натегнал жилото за да ми отделя по ниско съм го скапал.
Кажи на "майстора" ти,да ти каже как се казва,а не да му казваш майсторе.
Когато се натяга жилото съединителя започва да отдела високо

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Ако колата е с "обратен съединител", не виждам нищо чудно да отделя високо горе. Карал съм няколко такива 2 голфа, джета и все горе високо си отделяше, а не съм имал проблем със съединителите. Сегашния ми голф 3 1.4 ABD е с нормален съединител и отделя в средата. Успех на всички с регулирането 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”