Къде, смяна на задни тампони???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dankg
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: 1z - 1996

Къде, смяна на задни тампони???

Мнениеот dankg » Чет 06 авг 2009 13:12

Здравейте колеги,
Голфчето ми много блъска, трака и чука отзат и след като преди това смених пружини и амортисьори остана да е само в задните тампони на задния мост. Лошото е че Ники от Герман каза, че не сменя задни тампони и остана въпросът коде има мойстори/и, които да ми ги сменят и да са кадърни. Ще съм благодарен да ми споделите къде мога да открия такива майстори за тази смяна.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Къде, смяна на задни тампони???

Мнениеот koby » Чет 06 авг 2009 13:14

аз ги сменям за 30 мин ама мога да ти препоръчам бифшия ми сервиз кадето работех

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 06 авг 2009 13:48

koby написа:аз ги сменям за 30 мин ама мога да ти препоръчам бифшия ми сервиз кадето работех

Става въпрос за тампони заден мост колега , не за биалетки .
За 30 мин не можеш само да отвиеш двата болта , а какво остава да избиеш черупката ръждясала доволно с годинките.
Аз си сменях моите и времето далеч не беше само 30 минути , все пак говорим за голф не за опел :wink:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Чет 06 авг 2009 13:50

Бързият написа:
koby написа:аз ги сменям за 30 мин ама мога да ти препоръчам бифшия ми сервиз кадето работех

За 30 мин не можеш само да отвиеш двата болта , а какво остава да избиеш черупката ръждясала доволно с годинките.
Аз си сменях моите и времето далеч не беше само 30 минути , все пак говорим за голф не за опел :wink:

все пак пия имам голф и все пак на моя аз съм си ги сменял и все пак работех в сервиз не ми казвай за колко се сменят и за колко се избиват дай ми един чук да ти покажа как с 4 удара тъмпона е аут

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 06 авг 2009 13:58

Глей сЯ mhihi
Като за начало не ми се карай , просто споделям .
И аз работех в сервиз и съм сменил доста тампони , дори си имах едно специално "чукче за голфове" mhihi
Явно си попадал все на вече сменяни тампони , защото специално на моя голф от страната на кантара , беше оригинален тампон VW/Audi . Резултата- един флакон спрей против ръжда , 2 криви секача , 2 лист от ножовка и доста кожа от пръстите .
Излишно е да спорим , 30 митути е нереално време за тая процедура . Нещо от сорта на 2-3 часа съм по-съгласен.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Чет 06 авг 2009 14:03

Бързият написа:Нещо от сорта на 2-3 часа съм по-съгласен.

да ти кажа какво си смених за 2 часа сам:шарнири,фтълки на носача,задни тъмпони на нисача,тъмпони на задния мост и лагери на барабаните тва за 2 часа сам си го направих.Целта на сервиза е да работи бързо и качествено и да правиш възможно колкото може повече коли а не да се мърдосваш по цял ден защото сервиза ще фалира

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 06 авг 2009 14:11

Ок , жив и здрав спирам до тука :beer
Предпочитам да си ползвам пръстите за по-приятни неща на по-приятни места mhihi , отколкото да ги изпочупя докато си оправям гадната кочина и после да се хваля по форума че си смяням тампоните за 12 минути .

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Чет 06 авг 2009 14:14

Бързият написа:Ок , жив и здрав спирам до тука :beer
Предпочитам да си ползвам пръстите за по-приятни неща на по-приятни места mhihi , отколкото да ги изпочупя докато си оправям гадната кочина и после да се хваля по форума че си смяням тампоните за 12 минути .

щом само пръстите си ползваш за тези приятни неща добре и никаде не съм се хвалил че си сменям тъмпоните за 12 мин само написах на човека че се сменят за 30мин макс 1 час и че мога да му препоръчам сервиз кадето да му ги сменят бързо качествено и няма да го удерат

Потребителски аватар
dankg
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: 1z - 1996

Мнениеот dankg » Чет 06 авг 2009 16:27

Колеги не се карайте
Искам да ги сменя тези тампони, та препоръчайте ми каде да отида да го направя в София, нама нужда да се карате.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Чет 06 авг 2009 16:28

dankg написа:Колеги не се карайте
Искам да ги сменя тези тампони, та препоръчайте ми каде да отида да го направя, нама нужда да се карате.

аз ще ти препоръчам бифшия си сервиз на гара искър ако те интересува пиши ми ЛС да ти обесня каде точно се намира

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Чет 06 авг 2009 18:22

Чувал съм че във пит стоповете на формула 1 ги сменяли тия тампони за 45 минути mhihi . Иначе колега си купи читави тампони, за да нети се налага да ги сменяваш пак скоро. Щото е голям ху* .Много е вероятно да имаш проблеми и с кантара. Или го махаш или трябва да го ревизираш, щото са едни мизерии вътре.....

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 06 авг 2009 22:38

koby написа:
Бързият написа:

все пак пия имам голф и все пак на моя аз съм си ги сменял и все пак работех в сервиз не ми казвай за колко се сменят и за колко се избиват дай ми един чук да ти покажа как с 4 удара тъмпона е аут

що не препоръчаш собствения си сервиз? за такава скорост и време при "високо" качество бая парички и пачки ще направиш!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 07 авг 2009 18:15

:oops: за тампоноте на носачите ли става въпрос :roll:
Моите също са за смяна, колата постоянно дърпа ту наляво, ту надясно.
Някой да препоръча някаква марка задни тампони за носачите за Голф 3 92-ра двуврат, 1,8ми

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Пет 07 авг 2009 18:32

Ники ти нямаш носачи от зад,сигурно искаш да питаш за от пред

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 07 авг 2009 20:12

Бързият написа:

колега разкачането само бави много иначе имен ме плашеха много с това избиване та и набиване един познат които бачка в сервиз само по ходова част ми вика момче за избиване аиде ще го направиш някак си ама вика за набиването умрял си не знам как ще се справиш каза ми още даже 4е ще съжалявам че съм се захванал с това да ама не ползвах една тема във форума за смяна на тампони на заден мост на голф 2 зна4и смених ги за около 20 30мин сигурно по бързо от колкото да сменя 2 щарнира

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”