Значи ... Колата е пасат B3, 1.8 моно, RP мотор, 90 коня, бензин, 1991. От известно време без никакво значение дали е на газ/бензин, дали е топъл/студен двигателя от време на време започва сякаш да работи на 3 цилиндъра и оборотите падат, понякога гасне, но и самото губене на мощност е гадно. Туй го прави само на ниски обороти, при тръгване и спиране... Като карам с постоянна газ няма проблем. Усещам че и доста се вдигна разхода на гориво...Като я форсирам започва едно "ритане" от двигателя докато не се стабилизира... Сменял съм кабели, дистрибуторна капачка и палец, но мисля че не е това понеже и преди смяната ги правеше тия номера. Та, въпроса ми е по казаното до тук може ли да се разбере дали съединителя нещо се с сдухал, някои от тампоните или е от запалителната система? Т.е. може би е съединител е глупав довод, тъй като като почне да "рита" и да изключа от скорост ритането продължава. Да знам на какъв майстор да я водя
Неприятно прекъсване с тресене...
-
jorosoft
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 140HP BMP 2005 Diesel
- Контакти:
Неприятно прекъсване с тресене...
Извинявам се предварително ако съм дублирал някоя тема, но не можах да се ориентирам по темите които прочетох...
Значи ... Колата е пасат B3, 1.8 моно, RP мотор, 90 коня, бензин, 1991. От известно време без никакво значение дали е на газ/бензин, дали е топъл/студен двигателя от време на време започва сякаш да работи на 3 цилиндъра и оборотите падат, понякога гасне, но и самото губене на мощност е гадно. Туй го прави само на ниски обороти, при тръгване и спиране... Като карам с постоянна газ няма проблем. Усещам че и доста се вдигна разхода на гориво...Като я форсирам започва едно "ритане" от двигателя докато не се стабилизира... Сменял съм кабели, дистрибуторна капачка и палец, но мисля че не е това понеже и преди смяната ги правеше тия номера. Та, въпроса ми е по казаното до тук може ли да се разбере дали съединителя нещо се с сдухал, някои от тампоните или е от запалителната система? Т.е. може би е съединител е глупав довод, тъй като като почне да "рита" и да изключа от скорост ритането продължава. Да знам на какъв майстор да я водя
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Неприятно прекъсване с тресене...
Пробвай да смениш свещите, изглежда просто ама са много важни
и не само тях , а и тампона под моното! сменял ли си го въобще?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
rudoni написа:... а и тампона под моното! ...
Всъщност- от там почни!

-
nepreklonniq
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли ще е от тампона на моното. Моят се беше скъсал и фучеше като прахосмукачка, но пък вървеше много повече
Колега свали си капачката и провери за пукнатини около електродите и вътре по стените. Провери си кабелите и свещите, дори и да са нови е възможно да са избили, или поне някоя от тях. Също и кофти гориво...Общо взето една диагностика с компютър ще си покаже откъде е проблема.
-
jorosoft
- Контакти:
Мерси за идеите
Тампона на моното верно не съм го сменял, но беше един от основните заподозрени и доста се дупих да гледам дали не фучи нещо ама не усетих ... Бях при един майстор дето преди и той е имал такава машина като мойта и каза да ида някой да ми погледне вакуумите, нямал съм маркуча от вакуумния регулатор към инжекцията, ама тя откак е моя го няма тоз маркуч а и не виждам къде ще влезе в инжекциона?!? Другия е една пласмасова тръба с нанизани 2 гумени маркучета от въздушния филтър към моното, ама и тя ми изглежда здрава, макар че майстора каза че била пред разпад
Ще огледам пак свещите, кабелите и капачката и другата седмица ще я закарам на комп. диагностика ... А има ли някакъв безболезнен начин да проверя дали не е от съединителя? Понеже най-често тия дертове ги прави при превключване на скоростите като паднат оборотите... Като казах обороти - имам го и аз туй често срещано задържане на 2000 оборота. На празен ход е настроена на 1000 а като освободя газта много често остават на 2000 и бръмча по кръстовищата
Един газаджия ми каза че е стъпковия мотор без да го погледне, аз го смених наивно собственоръчно и се оказа че не е той ... 
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
jorosoft написа:като почне да "рита" и да изключа от скорост ритането продължава.
Е това не мога да си го обясня. Дай още инфо.
-
jorosoft
- Контакти:
Сори, но така се стекоха нещата и не можах да пиша досега ... Не намерих време и на диагностика да ида, добре че крета още добичето 
Днес реших да си сваля предните накладки да ги видя на къв хал са че се разсвириха нещо и забелязах нещо странно според мен, което също ме навежда на мисълта, че може съединителя ми да си заминава... Значи ситуацията е следната... При вдигната една от предните гуми на крик и освободена от скорост кола, като запаля двигателя колелото започва да се върти... Пробвах да го спра с ръка и спря, но като го пуснах отново завърта...
)) Не би ли трябвало да се върти само като е на скорост колата??? Поне аз така мислех... Кажете моля това нормално ли е? Или потвърждава тезата ми за съединителя пътник...
Мерси предварително...
Днес реших да си сваля предните накладки да ги видя на къв хал са че се разсвириха нещо и забелязах нещо странно според мен, което също ме навежда на мисълта, че може съединителя ми да си заминава... Значи ситуацията е следната... При вдигната една от предните гуми на крик и освободена от скорост кола, като запаля двигателя колелото започва да се върти... Пробвах да го спра с ръка и спря, но като го пуснах отново завърта...
Мерси предварително...
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Не е задължително! Като е на крик поне едното няма натоварване, но и няма съпротивление, и особено ако е по-гъсто маслото, започва да увлича движението от първичния вал. Така правеше и на една 19-ска, на която току що бяхме сменили съединителя и още не беше излязла от сервиза...
За това забрави варианта за съединителя...
За това забрави варианта за съединителя...