Въпрос за лагер на главината - Syncro

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 25 дек 2008 13:45

ninja_1 написа:Колега biostrong,пасата оригинално ли е на дискове отзад или е преправян?Питам,защото имам Голф 3 Синхро,който е на барабани и обмислям вариянтите за поставяне на дискове.
Благодаря!

знам ли?! и аз съм с голф нямам пасат, и аз мисля да слагам дискове отзад. Това което забелязах е че супортите за задните апарати на синхро и на нормален голф са различни - тия на синхрото са с по голямо междуболтово растояние за захващането към моста (4-5 санта повече) иначе другото мисля че е лесно - просто махаш барабана и си слагаш диск към главината както при предно колело и ако имаш супорти от синхро направо и тях ги монтираш. Накратко по-лесно е от нормален голф няма да сменяш оси и да си играеш с лагери но тоя супорт незнам какво да го правя - дали планки, дали да търся синхров (което ще е трудно) дали да търся от друг модел VW ако са вграждани заводско и в други модели с това растояние

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re:

Мнениеот vasstop » Пет 07 авг 2009 23:48

biostrong написа:знам ли?! и аз съм с голф нямам пасат, и аз мисля да слагам дискове отзад. Това което забелязах е че супортите за задните апарати на синхро и на нормален голф са различни - тия на синхрото са с по голямо междуболтово растояние за захващането към моста (4-5 санта повече) иначе другото мисля че е лесно - просто махаш барабана и си слагаш диск към главината както при предно колело и ако имаш супорти от синхро направо и тях ги монтираш. Накратко по-лесно е от нормален голф няма да сменяш оси и да си играеш с лагери но тоя супорт незнам какво да го правя - дали планки, дали да търся синхров (което ще е трудно) дали да търся от друг модел VW ако са вграждани заводско и в други модели с това растояние
Въобще не е по-лесно от нормален голф ако сменяш лагерите.
На мен ми се наложи да свалям целите задни носачи, за да направя тази процедура.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за лагер на главината - Syncro

Мнениеот biostrong » Съб 08 авг 2009 8:02

е ако сменяш лагерите съм съгласен че може и да се наложи да свалиш носача - но само за да лепнеш дискове отзад не се изискват други операции :)

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за лагер на главината - Syncro

Мнениеот poni » Съб 08 авг 2009 8:49

васстоп,нали си с голф?процедурата ставабез да се сваля нищо-дори и челюстите на спирачките си остават закачени.откачаш полуоската сот вътрешното кареи я вадиш заедно с външното.после с дорника избиваш лагера НАВЪН!

pifas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pifas » Вто 11 авг 2009 12:33

Колеги имам съштия проблем с лагер(може би), но се чува чак на 3-4 предавка , и няма как да разбера като я дигна на крик , по какъв друг начин мога да рабера кои лагер е? Благодаря предварително!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”