Питане за рейкта на Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
ponifar1
Автомобил:
Двигател:

Питане за рейкта на Пасат В3

Мнениеот ponifar1 » Чет 06 авг 2009 21:23

Здравейте колеги имам някалко въпроса за рейката на моя Пасат В3 седан RP мотор.
От извесно време когато карам и минавам през неравности,кръпки на пътното платно и малки дупки се чува едно специфично потропване някъде отдясно. Преди няколко седмици съм сменил тампони на макферсона, тампони на носачите, на стабилизиращата щанга и биалетки. След нов обстоен преглед се установи, че причината е рейката. Човека който я гледа ми каза, че никъде не е текла течност и беше категоричен, че всичко е "бетон" по предницата и това почукване е от рейката. Та в тази връзка преди да започна с ремонта имам няколко въпроса:
1. Опасно ли е да карам така още известно време.
2.Струва ли си да я рециклирам или направо да не си потърся механична рейка - така поне си решавам проблема с този възел на 90%
3. Евентуално да кажете оринтировъчни цени за рециклиране на старата и цена за механична рейка-втора употреба.
Ще съм благодарен за Вашите съвети.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Питане за рейкта на Пасат В3

Мнениеот dancing_niki » Чет 06 авг 2009 21:34

Много рейки много нещо :) в ТУ-София най-тежкото рециклиране е 250 лева, ако е необходимо да се сменят накрайници... там вече отиваме май на кажи речи 80 лева на бройка (накрайници на рейката не тези който се закачат за... шенкела май се казва), ако гребена на рейката е заминал... тогава трябва да се подмени с... предполагам само гребен няма нов, така че втора употреба. Ако ти трябват координати на лична. Също така ако :търсачкаа ще откриеш още доста теми по въпроса с рейките.

Късмет!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 07 авг 2009 23:04

Колега, нищо не пишеш за дългите накрайници дето се захващат в рейката, при мен като го взех папи беше същото положение.

ponifar1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ponifar1 » Пет 07 авг 2009 23:25

Колега казаха ми само, че рейката е проблема. Не разбирам много и незнам нищо за тези дълги накрайници.

ponifar1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ponifar1 » Пет 07 авг 2009 23:27

Петър Петров написа:Колега, нищо не пишеш за дългите накрайници дето се захващат в рейката, при мен като го взех папи беше същото положение.

Сподели как рещи проблема и колко ти струваше

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 08 авг 2009 7:51

Във дългите накрайници има ябълки като във шарнирите и като се износят те може да чука провери ги. Да не му трябва на твоя "майстор" случайно хидравлична рейка че ти е казал че е за смяна?

ponifar1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ponifar1 » Съб 08 авг 2009 9:02

znainainai написа:Във дългите накрайници има ябълки като във шарнирите и като се износят те може да чука провери ги. Да не му трябва на твоя "майстор" случайно хидравлична рейка че ти е казал че е за смяна?

Знам ли какво мисли "майстора"? Така е като неразбира нищо човек.
Благодаря за съвета, ще проверя дългите накрайници макар, че той беше категоричен, че всичко друго е наред освен рейката.
И все пак механичната рейка не е ли по-добрия вариант от рециклиране на старата евентуално?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 08 авг 2009 10:04

По здрав вариянт е механичната но пък за сметка на това трябва да имаш здрави ръце... Иначе провери и външните кормилни накрайници от тях може да потропва също. Имай впредвид че на доста пасати левия кормилен накрайник е запресован за дългата щанга която се навива в рейката и съответно трябва да смениш цялата щанга с ябълката вътре.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Съб 08 авг 2009 13:57

щом не тече не я пипай,провери накрайниците и вътрешните щанги също,проблема може да ти е в тях,смени майстора и виж някой друг да даде друго мнение след оглед,не се доверявай само на един майстор,на мен след смяна на накрайници отидох на реглаж и "майстора" ми каза ,че имам за смяна накрайник.Виж при форумните майстори,не съм бил при тях,но има много позитивни мнения.За едно чукане на рейката ,според мен не е нужно да се рециклира,само ако тече тогава е нужно това упражнение.

Върни се в “Passat”