JETTA1 от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
JETTA1 от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам
Колеги карам jetta1 1.6 63kw. от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам! имам минимална загуба на охладителна течност.нивото на маслото е нормално.моля за помощ относно какъв е проблема и цената за отстраняването му. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ПРОБЛЕМ С JETTA1
издухана гарнитура на главата или пукната глава
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
аз я карам доста леко! в смисъл на ниски обороти! кое зло е по добрия вариант и колко лева ще ми струва в единия и в другия случай ремонта? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
аз я карам доста леко! в смисъл на ниски обороти! кое зло е по добрия вариант и колко лева ще ми струва в единия и в другия случай ремонта? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: JETTA1 от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам
Не е 100% задължително! 
Това изпушване може и масълце да е.
Най-безболезнено ще е да е гарнитурка - с профилактичния шлайф на главата и припасването на клапани да излезе не повече от 150 - 200 лева.
Това изпушване може и масълце да е.
Най-безболезнено ще е да е гарнитурка - с профилактичния шлайф на главата и припасването на клапани да излезе не повече от 150 - 200 лева.
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ КОЙТО НЕЗНАМ ДАЛИ СЕ МАЙТАПЕШЕ ИМИ КАЗА ЧЕСТИТО ЩЕ СИ КОПУВАШ НОВА КОЛА
А АЗ ТАЗИ СИ Я ОБИЧАМ
! ИМА СМАЧКАН ВИД НО ДОСЕГА НЕ МЕ Е ОСТАВЯЛА НА ПЪТЯ!
! ИМА СМАЧКАН ВИД НО ДОСЕГА НЕ МЕ Е ОСТАВЯЛА НА ПЪТЯ!-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС СЛЕД ТОЗИ ШЛАЙФ РЕЖИМА НА РАБОТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЛИ? В СМИСЪЛ ДВИГАТЕЛИТЕ НЕ СА МИ НАЙ СИЛНАТА ЧАСТ! ПИТАНЕТО МИ Е ЗА ОТНОСНО РАЗХОДА
- radotom
- Модератор

Не, в зависимост от това, колко е отнето при шлаифа се купува ремонтна, по-дебела гарнитура и реално обема на двигателя не се променя.
Какъв, обаче, е точния проблем- така, през НЕТ-а - сещаш се- няма как да се каже.
Следи внимателно нивото на антифриза. Намалява ли- кофти! Ще трябва да се 'обезглавява' за гарнитура поне, вероятно.
Само да те помоля- махни CapsLock-а, че ми проглуши ушите!
Писането с главни букви се счита за крещене
Какъв, обаче, е точния проблем- така, през НЕТ-а - сещаш се- няма как да се каже.
Следи внимателно нивото на антифриза. Намалява ли- кофти! Ще трябва да се 'обезглавява' за гарнитура поне, вероятно.
Само да те помоля- махни CapsLock-а, че ми проглуши ушите!
Писането с главни букви се счита за крещене
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
за capsa съжалявам!!! дистрибуторното казанче мие пукнато и като загрее доста почва да пролизва от него предполагам 4е се губи от там.когато е студена и я форсирам не пуши. като загрее и соти на обороти не пуши започва да пуши като дигна 2000 оборота и нагоре. зимата се бях ядосал и малко нама4ках газта като спях изведнъж запу6и от ауспуха като димка.загасих я след малко я запалих и нямаше проблеми така 2,3 месеца и неска забелязах 4е като загрее запушва жъзмойно ли е да е от рязкото падане на температурите и да е някакъв конденз макар че ми е съмнително да е конденз
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
По незнам си кой закон на мърфи май ще се окаже наий гадното.щеше ми се някой да ми каве споко колега 50,60 лева най много! май и тоя месец на фото-синтеза ще е! все пак мерси на вси4ки които се вклу4иха 6те пи6а какво е станало. мойта аз ще я накажа на път за сервиза няма само тя да ме наказва
само да я излекувам и ще я накажа да и е за урок!!!

- radotom
- Модератор

От поздрава- нЕмаше нужда!
Хеле па с Ивана....
Смени си казанчето, за да можеш да си наблюдаваш колата.
А най-сигурното е- тестер за изгорели газове в охладителната течност.
Потъси сервиз с таквоз чудо.
Това е един от вариантите как изглежда подобен тестер:

п.п. Е сега... първите букви на изречението спокойно можеш да си ги пишеш главни, де!
Хеле па с Ивана....
Смени си казанчето, за да можеш да си наблюдаваш колата.
А най-сигурното е- тестер за изгорели газове в охладителната течност.
Потъси сервиз с таквоз чудо.
Това е един от вариантите как изглежда подобен тестер:

п.п. Е сега... първите букви на изречението спокойно можеш да си ги пишеш главни, де!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:.
10-15 кинта струва замерването в сервиз
иди виж не се хаби по форумите за такова нещо- PusheVW
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Burgas,VW Golf III GTIEdition ADY,SEAT Cordoba Vario AFT
Щом преди да загрее не пуши значи най-вероятно ти гори масло,щото като е студена маслото е все още гъсто и не гори но когато загрее става по-рядко и го гори.Незнам с какво масло караш но ако е 10w40 пробвай с 15w40,но щом е стигнала до там да пуши с бял дим значи едва ли ще се разминеш само със смяна на вискозитета на маслото.
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
Днес бях в сервиза момчетата я погледнаха и казаха че гори масло не е от антофриза.Казах им че зимата ми е смесила масло с бензин и 4е съм сменял свещи и кабели.Майстора ми каза че проблема най-вероятно е в бензиновата помпа (изтърва). Каза ми 4е от там идва изгарянето на масло. Отговорих 4е нямам загуба на масло не ми се е налагало да доливам! Вторник ще я лекуват ще видим колко ще ми седне
. относно това искам да посъветвам всички които зимата са имали проблем с покачване нивото на маслото да знаят че е мнго коварно и да обърнат внимание.летните месеци не се забелязва но застудее ли проблема се показва пак! Стискайте палци 
- Jetta I
- Автомобил:
- Двигател:
Колега късно видях темата иначе можех да ти кажа какво да направиш. Имах същия проблем, колата е същата ( най - после някой като мен ) зимата като валне сняг и като я запаля при студен двигател отзад снега ставаше черен, а мине ли някой зад ауспуха край с дрехите му сичко бе в масло. Като загрее (нормална температура ) ставаше така с бял пушек. След като смених маслото какво да ти кажа повече такова нещо невидях. ( сменял съм и гарнитура на главата и на клапаните преди това и пак не се беше управило, след като смених маслото светна) . Вече изникнаха нови проблеми ама то с стара кола е така, проблеми секи ден.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”