Проблем хидравлика Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alex81
Автомобил:
Двигател:

Проблем хидравлика Голф 3

Мнениеот alex81 » Нед 09 авг 2009 10:00

Здравейте колеги,
Имам Голф 3 с 1,4 двигател (1993 год). Проблема е следният - от известно време волана ми скърцаше и виеше доста силно + откакто имам колата (1 год) си бие леко вляво особено като съм на по-ниска скорост. За самото биене вляво съм правил като че ли всичко - баланси, гуми, центровки, окачване и т.н. Вчера ходих на сервиз и установихме че металната част маркучето от хидравичната помпа до рейката явно е ударено и беше почти напълно сплескано. Сменихме маркучето но виенето си продължи. Сменихме и хидравличната помпа и виенето спря. Но общо взето биенето вляво продължава и което е по странно е че волана сам завива наляво. Майсторите ми казаха че остава проблема да е в рейката. Единия вариант който те ми казаха е да си купя 2-ра употреба рейка като в една автоморга имаше по 130лв. Като чета тук повечето от вас препоръчват сервиза в Студентски Град където срещу около 200лв. могат да ми оправят моята рейка.
Какво мислите - дали завиването вляво в крайна сметка наистина е от рейката и кое е по удачното ако е така - 2ра употреба или да я закарам в Студентски град.
Благодаря.

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем хидравлика Голф 3

Мнениеот iv4o9999 » Нед 09 авг 2009 13:33

аз лично бих ти препоръчал да рециклираш твойта рейка защото каква е гаранцията че тази която ще купиш ще е в добро състояние.

alex81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex81 » Нед 09 авг 2009 14:30

Ок, мерси! Значи да разбирам че този сервиз в Студ. Град е най-добрия за тази цел, така ли?

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Нед 09 авг 2009 20:49

гаранция за никой сервиз немога да ти дам всичко е до добра техника и добур майстор.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 09 авг 2009 20:54

аз си рециклирах рейката там миналата година и за сега няма проблеми.

alex81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex81 » Пон 10 авг 2009 10:29

А възможно ли е да е нещо друго по самата рейка, което да причинява това колата сама да си завива наляво? Смисъл някой клапан или нещо друго и да не се налага цялостно рециклиране. Защото ми казаха че рециклирането било препоръчително само ако има течове, а при мен няма.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”