Колеги не ми стигат тези разправии: viewtopic.php?f=5&t=156188 , днес и това установих!
Задното колело има луфт и то усезаем не е малък, преди беше малък почти не забележим, но днес като взимах един завой, който го взех малко по-вътрешно и закачих задната дясна гума, не разбрах качих ли тротоара или блъснах гумата в бордюра, но спрях и видях, че има луфт, дали е от лагера или нещо друго?
По-принцип на задните колела има тампони и амортисьор и лагер друго няма или греша?
И още нещо интересно ми се случи, но слава богу се оправи, както си карам ми звъни телефона и спирам да говора и тръгвам и нещо изгасна на ГАЗ съм, паля на газ неще, минах на бензин запали, но играеха оборотите много яко 1000/1500, пробрах колата в пракинга и рестартирах компютъра и всичко се оправи, реших да я разтъпча да вида как е, всичко беше точно, викам си да мина на ГАЗ и неще, реших да зареда ГАЗ да видя какво е полужението и като отидох на бензиностанцята установих, че съм свършил газта до дупка, и друг път е свършвала, но не ми е правила този номер!
Лагер!!!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Лагер!!!
каква е колата?
износена задна ос,обикновенно там където лежи лагера се вкопава, получава се луфт при натиск на колелото с крак в горната му част.
чува се само едно луп като на смлян лагер, което е и втория вариант.
сваляш, гледаш, мериш
износена задна ос,обикновенно там където лежи лагера се вкопава, получава се луфт при натиск на колелото с крак в горната му част.
сваляш, гледаш, мериш
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
За Г3 става въпрос с барабани!
Какви са признаците за износена ос?
Какви са признаците за износена ос?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ти четеш ли какво съм писал?
с малката разлика че съм се сблъсквал с такова нещо при дискови спирачки,
при барабаните нямам идея как са нещата но може и да има нещо сходно
свали барабана и гледай
получава се луфт при натиск на колелото
с малката разлика че съм се сблъсквал с такова нещо при дискови спирачки,
при барабаните нямам идея как са нещата но може и да има нещо сходно
свали барабана и гледай
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
нема разлика в лагеруването на диск или барабан, лагерите са едни и същи.
сваляй и виж в какво състояние са лагерите, ако нищо им няма чисти и слагай нова грес и си карай.
сваляй и виж в какво състояние са лагерите, ако нищо им няма чисти и слагай нова грес и си карай.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
стягаш лагера до край и връщаш половин оборот орбратно така че хем лагера да се върти лесно хем да няма луфт
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Недей да даваш грешни съвети, задните лагери за конусовидни и няма критерии за стягане "докрай"...koby написа:стягаш лагера до край и връщаш половин оборот орбратно така че хем лагера да се върти лесно хем да няма луфт
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Недей да даваш грешни съвети, задните лагери за конусовидни и няма критерии за стягане "докрай"...koby написа:стягаш лагера до край и връщаш половин оборот орбратно така че хем лагера да се върти лесно хем да няма луфт
ако го стегнеш до край няма да се върти барабана бре Василе
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
koby написа:vasstop написа:Недей да даваш грешни съвети, задните лагери за конусовидни и няма критерии за стягане "докрай"...koby написа:стягаш лагера до край и връщаш половин оборот орбратно така че хем лагера да се върти лесно хем да няма луфт
ако го стегнеш до край няма да се върти барабана бре Василе
пак е според зависи от колко е голяма ръката на този които стяга
няма ли да е по-точно да стегнеш до обиране на хлабината и да отхлабиш на 30`
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdravko555 написа:пак е според зависи от колко е голяма ръката на този които стяга![]()
няма ли да е по-точно да стегнеш до обиране на хлабината и да отхлабиш на 30`
аз какво съм написал че се стяга до край и се връща половин оборот
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
само да вметна че тази задна ос се нарича ШЕНКЕЛ 
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Айде спрете да пишете глупости .
Стяга се докрай ? Какво значи докрай ? При конусовидните пагери е много относително . Може би докато смачкате сепаратора или направо изпадне на парчета ?
Стяга се докато шайбата , която е под гайката , се бута с отвертка с много леко усилие . Оставя се минимален луфт нагоре/надолу и настрани при поставена гума и чак тогава се слага щтифта . След 1000-2000 км се прави същата процедура просто за проверка.
Спрете с това "стягане докрай и се връща еб*м ти оборот" защото после се купуват нови лагери .
Стяга се докрай ? Какво значи докрай ? При конусовидните пагери е много относително . Може би докато смачкате сепаратора или направо изпадне на парчета ?
Стяга се докато шайбата , която е под гайката , се бута с отвертка с много леко усилие . Оставя се минимален луфт нагоре/надолу и настрани при поставена гума и чак тогава се слага щтифта . След 1000-2000 км се прави същата процедура просто за проверка.
Спрете с това "стягане докрай и се връща еб*м ти оборот" защото после се купуват нови лагери .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”