JETTA1 от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
niki5761
Автомобил:
Двигател:

Re: JETTA1 от ауспуха ми хвърля бял дим когато я форсирам

Мнениеот niki5761 » Вто 11 авг 2009 19:16

110 лева за ремонт на помпа и смяна на масло и два маркуча!!! :banghead:
пак кади отзад!! Майстора ми аза че така ще е докато не се изпари останалото от гърнетата
:beat_butt2. май тоя ме метна :horror:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 11 авг 2009 20:00

Щом е смесило маслото с бензин се е прецакал температурния датчик или регулатора на горивото според мен.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 11 авг 2009 21:11

niki5761 написа:110 лева за ремонт на помпа и смяна на масло и два маркуча!!! :banghead:
пак кади отзад!! Майстора ми аза че така ще е докато не се изпари останалото от гърнетата
:beat_butt2. май тоя ме метна :horror:

Резни го 4-5км с повечко газ примерно 120 на 4та и трябва да спре да пуши ако е от това.

niki5761
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki5761 » Сря 12 авг 2009 17:55

Днеска прекадява по малко.Утре дали ще спре? при никси обороти не кади изобщо.има голяма разлика от маслото което ми наляха! Някакво френско незнам дали е менте но колата върви доста леко в сравнение с рпедното което явно от смесването с бензин си губише вискозитета.Пфффф вече се стархувам да отворя предния капак на колата! Няма как цяла България караме европейските морги няма какво да се лъжем минат ли 200 000 км идват при нас. Карал съм такси 2 години и само нови коли.Ами какво да ви кажа до 200 000 не се обавда изобщо колата.Само масла, ремаци и гориво.
няма да скърца табло няма тракане няма скърцане и тн.

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Сря 12 авг 2009 18:15

niki5761 написа:Днеска прекадява по малко.Утре дали ще спре? при никси обороти не кади изобщо.има голяма разлика от маслото което ми наляха! Някакво френско незнам дали е менте но колата върви доста леко в сравнение с рпедното което явно от смесването с бензин си губише вискозитета.Пфффф вече се стархувам да отворя предния капак на колата! Няма как цяла България караме европейските морги няма какво да се лъжем минат ли 200 000 км идват при нас. Карал съм такси 2 години и само нови коли.Ами какво да ви кажа до 200 000 не се обавда изобщо колата.Само масла, ремаци и гориво.
няма да скърца табло няма тракане няма скърцане и тн.

Аз съм на принципа цедя колкото мога и после на кутийка.Вярно си е, че си дранчи табло кори скарца скоро време мойта ще стане, като на флиистоун от долу може би няма да има под ама това кола на 28 години, неможе да се фарчи с нея карай я ще се оправи каденето дано само да не ти изникне друг проблем, че мойта бая бая си ме наболява сърцето от време на време.
Поздрави. :beer

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 12 авг 2009 19:34

Пичове....колата се подържа. Това че колата е стара, не оправдава да ти тракат половината работи. Колата може и на 500 000 на 50 години да е и като се подържа както трябва си е супер. Ако чакаш да стане флинтсоун вечно караш кочина и се оплакваш...

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Сря 12 авг 2009 20:43

Колега това малко го казах на шега, колкото мога я подържам миналта година има кит и боя освежих я, но след зимата ръждата изби стабилно. Колкото до тракането гледам да е възможно малко неприятно е знам, че е стара колкото мога я подаржам, но няма и смисал да вкарвам средства в нещо, което е изпуснат момента на подражка и сега е късно. Ако тръгна да я кърпя и да сменя всичко, както трябва аз по добре да си купя друга кола, като гледам как са и паднали цените. Просто я карам засега, защото ми върши работа да ходя за риба на палатка и където и да е доста е висока.
Имам един колега който притежава голф 2 на външен вид добре но като се качиш вътре просто е някакв ужас Jettata вози по добре от него и трака по малко. На скоро на мойта и смених усветлението вътре вече е бяло, колкото можах обезшумих купето, общо взето я подаржам но незнам до кога ще успея.
А ето и малко снимки на по-любпзнателните.
http://fcps.snimka.bg/automobiles/my-ca ... 8.13685193

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”