ремък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

ремък

Мнениеот неодачник » Сря 12 авг 2009 15:25

имам такъв въпрос; смених ремъка на водната помпа и хидравлика .но ми сложиха малко по широк защото има малко износване на шайбата и самия ремък влиза по дълбоко, сега питам като новия е малко поширок нямали пък да се износва по бързо от страни и да да го скъса . колата е голф 3 1.8 абс :( какъв е размера натози ремък ?

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Re: ремък

Мнениеот неодачник » Сря 12 авг 2009 16:05

как да задам въпроса , че някой да ми отговори ? няма ли интерес? на никой ли не се е случва ло?

batko_jmiri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batko_jmiri » Сря 12 авг 2009 16:24

клиновиден ли ти е ремъка колега

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Сря 12 авг 2009 17:44

[quote="batko_jmiri"]клиновиден ли ти е ремъка колега[
назъбен е ремъка , не знам да ли е клиновиден, има ли значение да ли е клиновиден ули прав? :(

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 12 авг 2009 19:09

размер на ремъка не мога да ти цитирам,ама на този двигател пистов(плосък) ти е на водната помпа и генератора а клиновидан на хидравликата.
предполагам за него пишеш.
ремъка трябва да ти номер 6380MC na Gates 11.5 x 685La :beer

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Сря 12 авг 2009 21:09

zdravko555 написа:размер на ремъка не мога да ти цитирам,ама на този двигател пистов(плосък) ти е на водната помпа и генератора а клиновидан на хидравликата.
предполагам за него пишеш.
ремъка трябва да ти номер 6380MC na Gates 11.5 x 685La :beer

да за този ремък става въпрос ,но водната помпа се задвижва от хидравликата, а пистовия върти динамото и климатика поне при мен е така :(

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 12 авг 2009 21:44

e ...aз клима нямам. вероятно твоя ремък ще да е по-дълъг, но на ширина трябва да е същия.
а това че влиза по навътре ремъка ще има риск да приплъзва и евентуално тогава ще имаш проблеми. поширокия ремък ще е по-корав и ще се гъне по-трудно и ще товари лагерите.
вземи смени шайбата - чиста работа :wink:

Последна промяна от zdravko555 на Сря 12 авг 2009 21:46, променено общо 1 път.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 12 авг 2009 21:45

неодачник написа:имам такъв въпрос; смених ремъка на водната помпа и хидравлика .но ми сложиха малко по широк защото има малко износване на шайбата и самия ремък влиза по дълбоко, сега питам като новия е малко поширок нямали пък да се износва по бързо от страни и да да го скъса . колата е голф 3 1.8 абс :( какъв е размера натози ремък ?
колага този ремък свиреше ли ти за това ли го смени или просто профилактично наи вероятно тии е свирел защото ти е бил по тесен и сега са ти сложили подходчщия.имам много приятели с голфчета който имат проблем с този ремък свири доста обаче упорито го натягат а така се пребават лагерите на на помпа на динамо и други.по авто магазините е пълно с такива ремъци дето свирят и свирят защото са тесни а не с нормалната ширина +това този тесния ремък струва около 6лв и мисля че бе6е 9мм а другия беше около 11мм и струва около 12лв там някъде е не съм сигурен за цената.доста хора не ми вярват че от това им е проблема със свиренето въпреки че ремъка е нов и яко затегнат. та колага предполагам са ти сложили точния ремък няма да се износи по бързо (ако те е страх от късане на ремъка в неподходящ момент сложи си едно чорапогащниче при резервната гумап помага ) :да:

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 13 авг 2009 12:57

zdravko_jett написа:
неодачник написа:имам такъв въпрос; смених ремъка на водната помпа и хидравлика .но ми сложиха малко по широк защото има малко износване на шайбата и самия ремък влиза по дълбоко, сега питам като новия е малко поширок нямали пък да се износва по бързо от страни и да да го скъса . колата е голф 3 1.8 абс :( какъв е размера натози ремък ?
колага този ремък свиреше ли ти за това ли го смени или просто профилактично наи вероятно тии е свирел защото ти е бил по тесен и сега са ти сложили подходчщия.имам много приятели с голфчета който имат проблем с този ремък свири доста обаче упорито го натягат а така се пребават лагерите на на помпа на динамо и други.по авто магазините е пълно с такива ремъци дето свирят и свирят защото са тесни а не с нормалната ширина +това този тесния ремък струва около 6лв и мисля че бе6е 9мм а другия беше около 11мм и струва около 12лв там някъде е не съм сигурен за цената.доста хора не ми вярват че от това им е проблема със свиренето въпреки че ремъка е нов и яко затегнат. та колага предполагам са ти сложили точния ремък няма да се износи по бързо (ако те е страх от късане на ремъка в неподходящ момент сложи си едно чорапогащниче при резервната гумап помага ) :да:

не не свиреше но го свалих защото смених ремъка на климатика ии динамото, и понеже за даго сменя се сваля и този ремък и го видях че беше напукан от към збите т.е от вътрешната страна и затова го смених и него

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”