Теч на антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
dino
Автомобил:
Двигател:

Теч на антифриз

Мнениеот dino » Сря 05 авг 2009 10:52

Здравейте колеги, снощи като запалих Пассат-а, след две три минути протече антифриз отзад на капака на ангренажния ремък. Не е водна помпа - погледнах я суха е. Образува капки на капака на картера. Явна се стича някъде отгоре, ама от къде точно трябва да сваля капака на ангренажа. Някои да ме насочи, там мисля, че няма съединения, някоя гарнитура ли издаде багажа. Ще чакам малко да намалее дъжда и да го погледна. Колата е Пассат, 1800, моно, 1989, RP мотор.
Благодаря предварително!

dino
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на антифриз

Мнениеот dino » Чет 06 авг 2009 11:39

Днес успях да сваля капака на ангренажния ремък. Зад втората ролка отгоре надолу някъде изпуска вода ( антифриз). Дали е от нея нямам идея. Възможно ли е да е семеринг или от някоя гарнитура?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 06 авг 2009 16:06

Извинявай, но нищо не става ясно.
Можеш ли да пуснеш няколко снимки със стрелкички от къде започва водата и т.н.?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 06 авг 2009 16:22

По обяснението ти ,до колкото разбирам , тече от гарнитурата на главата .
Подобен случай с един приятел - отчупи се парче от гарнитурата и изби маслото . При теб явно е към водна магистрала .
Но , наистина сложи снимка ако можеш за да не гадаем и да получиш грешни съвети .

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Вто 11 авг 2009 21:37

Още утре ще сложа снимки за да стане малко по-ясно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 12 авг 2009 0:56

Втората ролка би трябвало да е обтяжната...зад нея наистина друго освен гарнитура на главата няма.Все пак си чакаме снимката :)

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Сря 12 авг 2009 15:16

Не съм сигурен, че качеството е добро, но това което е отбелязано със стрелката е мястото където пълни с вода (антифриз).
S4021367.JPG

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 12 авг 2009 20:31

Колега, пробвай така както си свалил капака на ангренажа като запалиш да видиш от къде тече. Само да допълня - ако не слагаш ремъка на водната помпа не оставяй за дълго време да работи, а ако не се види от къде тече - сложи ремъка на водната помпа и тогава ще се види.

Broq4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Broq4a » Сря 12 авг 2009 22:40

Огледай хубаво всички водни съединения аз така се чудих и се вайках докато не видях че лекичко си таи от тройника

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Сря 12 авг 2009 22:53

Зад шайбата е, но не се вижда. Като стисна маркучите на охлаждането и тече зад шайбата. Незнам дали има някакъв семеринг на шайбата, но по-скоро нещата отиват на гарнитурата на главата. Не е смесила вода с масло. Маслото не е намаляло. Ще си иска майстор.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 авг 2009 0:36

dino написа:Зад шайбата е, но не се вижда. Като стисна маркучите на охлаждането и тече зад шайбата. Незнам дали има някакъв семеринг на шайбата, но по-скоро нещата отиват на гарнитурата на главата. Не е смесила вода с масло. Маслото не е намаляло. Ще си иска майстор.

Ако искаш завънни един телефон и мини през сервиза да я видим по-подробно - Цък .Може да смъкнем ангренажа и ще се види къде точно е теча.Съответно вече ремонта ти е ясен - гарнитура на главата,един куп други дреболии и е обратно на пистата.
При ролката няма семеринг - тя се монтира на шпилка,навита направо в главата.Остава или да тече от гарнитурата или през резбата на шпилката ако се е охлабила (второте не съм много сигурен дали е възможно понеже досега не ми се е слчувало).
Успех!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 13 авг 2009 11:34

Отвора за шпилката на обтяжната ролка е глух, т.е. дори да е хлабава не трябва да тече!

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Чет 13 авг 2009 14:07

На самия блок на двигателя има едни метални тапи,които ако се кара с вода с времето ръждата ги изяжда.Една от тях се намира точно над обтяжната ролка.На старата кола-един голф 1 бяха изгнили всичките понеже старите собственици явно са я карали предимно с вода и първо ми протече точно от там и ся на пасата (2Е мотор) гледам че има същите тапи,най-вероятно и твоя ги има.Свали ролката и се вгледай по-внимателно в самия двигател има отвор,които е запълнен с такава тапа.Тапата се избива с помощта на чук и отвертка(или нещо подобно по което да блъскаш с чука) и в магазините се продават по размер-хващаш шублер и мериш какъв и е диаметъра.До колкото знам там няма от какво друго да тече вода(освен ако наистина не е гарнитура,макар че ме съмнява точно там да избие).Ако е от там по-добре смени и обтяжната ролка после,че при мен в последствие затегна и едва не скъсах ангренажен рамък.

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пет 14 авг 2009 10:19

колегата bnvp e е много прав аз имах същият проблем и цикаше точно като спринцовка. Сваляш ролката (обтяжната) избиваш старата тапа, копуваш една нова (някакви стотинки беше) малко силиконец (да си сигурен че няма тече) набиваш я (което е малко кофти, защото нямаш много място) слагаш ролката и газ :mrgreen:

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Пет 14 авг 2009 13:32

здр. колега най-вероятное от тази тапа защото са ми казвали че тези тапи ги слагат примерно ако ти замръзне антифриза ( некачествен антифриз ) зимата да не стане некоя беля тъй като водата се разширява при замръзване и може да доведе до пукване на блока и после трябва да се дават пари . така че си вземи една тапичка твоя модел и си я слагаш с малко силиконче да се подсигуриш да не тече и мисля че проблема ще се реши . аиде дано да си оправиш колицата и да си вършиш работата с нея още дълго време . :да: :beer .

Върни се в “Passat”