Накладки и дискове-----нормално ли е?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Накладки и дискове-----нормално ли е?

Мнениеот Kozunak » Чет 30 мар 2006 8:56

колеги, тъй като съм зелен шофьор на едва 3 годинки та ми се наложи да сменям дискове и накладки.всичко точно смених ги.предни дискове с комплект предни и задни накладки, обаче имам следния въпрос колеги колко е дълъг горе долу преиода на напасване и улягане на накладките тоест след колко километра е нормално педала да възвърне нормалната си твърдост и колата да спира както трябва?!минах вече около 90 километра, но тъй като не съм правил такава манипулация преди реших да питам по опитните.забелязвам и друго нещо като я пускам по инерция тоест изключа от скорост колата някак си по мудно се движи тоест накладките я забавят без да пипам педала и после като спа от дисковете мирише на печени яйца :? да подчертая че карам доста спокойно и умерено заради тях не съм спирал като луд.имам ли причина за притеснение или всичко е в рамките на нормалното?!благодаря предварително

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 30 мар 2006 9:03

Здравей, аз ги жаля около 200 км (за по-сигурно). Но това, че задържат при отпуснат педал не ми допада.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 30 мар 2006 9:10

Около 150-200 км ,но не по магистралата,а градско :wink: !

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 30 мар 2006 9:32

brabus написа:Здравей, аз ги жаля около 200 км (за по-сигурно). Но това, че задържат при отпуснат педал не ми допада.

и аз съм на същото мнение .. :roll:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 30 мар 2006 9:58

Всичко е нормално. Наскоро и аз имах същото преживяване (можеш да прочетеш тук). След около 200-300км. (градко) нещата си отиват на мястото и колата започва да спира чудесно. През този период е добре да се стремиш да не прегрееш феродото и дисковете. Става с умерено не много продължително прилагане и на спирачното усилие. При спиране се опитвай да отпускаш от време на време педала. Все пак ако се наложи да спреш - спирай; по никакъв начин не застрашавай останалите участници в движението и себе си. Недай си боже да стане бела - никой няма да ти признае опечени, недоопечени, напаснати или недонапаснати спирачки. За това малко по-лекичко, с по-голяма дистанция ... и след седмица всичко ще ти е наред.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 10:04

Aми аз ги смених преди около 150 км. предните дискове и накладки (без задните) . До към 100 изминати км. колата не спираше нормално , но сега всичко си е наред . Вчера си смених и задните накладки , но там аз съм с барабани и колата почти веднага започна да си спира нормално... :wink:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 30 мар 2006 12:47

Абе то тва е относително, зависи кви накладки си си взел, знаиш ли ги кви са ментаци, с Пежото го взехме чисто ново и сме минали 30 000км и вече требва да се сменят, незнам по прицип не съм си засичал на другата кола на колко съм ги сменял , ама малко ми се струва бързо, но все пак 200 км е добре

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 30 мар 2006 12:54

това за накладките зависи от стила на каране.
принципно накладките трябва да са по-меки от....дисковете :D
ментета са "вечните" накладки тип "брезнишко феродо"

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 30 мар 2006 16:37

brabus написа:Здравей, аз ги жаля около 200 км (за по-сигурно). Но това, че задържат при отпуснат педал не ми допада.

става въпрос за почти недоловимо задържане....не изглежда сериозно но реших да питам....вече 100 км съм минал и се притеснявам.иначе накладките са АТЕ

ПП благодаря на всички, дано се оправи :?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”