случва ми се все по често не мога да вкарам първа на колата (леко тръгва и дотам, колкото и да натискам), трябва да натисна едни два пъти съединител и тогава минава супер лесно
какви са възможните причини?
1.6 АФТ двигател
с останалите скорости няма проблем засега
не влиза първа?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: не влиза първа?
На предишната ми кола (БМВ Е36) първа скорост стачкуваше - трябваше да вкарам първо втора и след това първа влизаше без проблем. Оказаха се заминали синхрнозатори.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Пробва ли с реглаж на скоростния лост? Тампоните на двигателя как са?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Същото и при мен от известно време. Обаче тъпото е че не е константно зле. Някой дни не мога да я вкарам от първият път, друг ден пък влиза като в масло. 1.8 ABS ако има значение.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
преди да отвориш скоростна кутия, смени и маслото. при мен това помогна.
-
leoparda
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако намериш някакво решение сподели го,баща ми се вижда в чудо с тая първа.Проблема е същия и мотора е същия...а също и трудно влизат скоростите във високи обороти....сори за спама 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
И аз имам същия проблем с първа скорост. Повечето пъти влиза, но понякога отказва и влиза само, ако я бутна много силно или вкарам втора и оттам първа. Проблем с другите скорости няма. Сменил съм маслото и няма подобрение.
Последна промяна от Каспър на Нед 13 дек 2009 15:29, променено общо 1 път.
-
TheFreeRider
- Автомобил:
- Двигател:
И моята голфиера има тоя проблем. Тампоните на двигателя ги смених преди седмица, никаква разлика освен че не тресе вече
До колкото знам има и тампон на ск. кутия но нямам идея дали има нещо общо той. 

Ха много станахме хората с този проблем явно това е нормално явление . Пробвал със реглажи , смяна на масла не става пак си запъва от време на време
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Предполагам е за смяна жилото на съединителя поне при мен е това подложи една шайба но това е временно.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
TheFreeRider написа:И моята голфиера има тоя проблем. Тампоните на двигателя ги смених преди седмица, никаква разлика освен че не тресе вечеДо колкото знам има и тампон на ск. кутия но нямам идея дали има нещо общо той.
Смени и този на скоростите и тогава пиши
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре, първо- да доливам масло или да сменяма цялото
и другото този двигател колко масло побира и ква е цената на литър горе долу
и другото този двигател колко масло побира и ква е цената на литър горе долу
аз също потдържам мнението на колегите преди мен з атампоните на двигателя...но може и с реглаж на съединителя да стане защото при мен на 2-ката така се оправи аз пък освен първа не можех задна да включа и пак така натискам съединителя 3-4 пъти и си влиза нормално
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги и при мен е същия проблем не влиза първа някаде четох че други колеги са имали проблеми с 5 или 4 скорост и отговорите бяха че сигурно синхронизатора е проблема просто е заминал или е на път за замине ( все пак 1-ва е най-използваната скорост . на 1-ва потегляш а пак ако и караш в града знаете как е )пробвал съм със смяна на масло не става , съединителя е добре отделя с както трябва и от него не е , тампоните са здрави и от тях не е еи сега такмо гледах в едно книжле че синхронизатора за първа и втора е един и затова сигурно някои път като не иска да влезне 1 първо се минава през втора и после първа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”