новото сърце на моята кола - кейхин срещу пиербург

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

новото сърце на моята кола - кейхин срещу пиербург

Мнениеот paccci » Чет 13 авг 2009 10:12

Здравейте колеги 8) Дойде време и аз да се похваля.След безкрайните главоблъсканици покрай Пиербурга(2е) и автоматичните му глупости ,и когато най-накрая го бях оправил и той заработи, попаднах случайно на един Кейхин и си казах "действам" :lol:
Понеже бях чувал ,че не се намират много лесно тези карбове(само да уточня кейхин1)
За трансплантацията благодарности на Люси,както винаги свърши работа и доказа за пореден път ,че може да се разчита на него,мерси Люска :beer

Ако все още има някой който се чуди дали да захвърли Пиербурга и да ми не на Кейхин,моето мнение е да не се колебае.Аз се побърках от притеснение докато колата ми беше при Люси,защото не знаех дали тоя карб изобщо ще заработи,но Люската го омая нещо и сега карба работи със събуден "звяр" в себе си mhihi

Моите отговори на следните въпроси които може да интересуват някой:

1.Работи ли стабилно? - много повече от преди и на по-ниски обороти даже(кейхина го дават 750оборота :shock )

2.Върви ли по-добре? - база за сравнение с Пиербург няма!

3.Как харчи? - както го настъпиш така харчи,но при всички положения около кило надолу.

4.Трудна ли е смяната? - питайте Люси,той беше при колата ми от 9:00 до 19:00 той да каже.За мен беше трудно чакането...

5.Какво се прави след смяната? - :drinking: - това :да:

Още веднъж благодарности на Люси за помощта и успех на всички, които са запланували такова упражнение.Не се колебайте недоволни няма да има 8)

П.С. Ако спазите съвета от точка 5 - бъдете умни - не карайте пили!

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Re: новото сърце на моята кола - кейхин срещу пиербург

Мнениеот paccci » Чет 13 авг 2009 10:20

Здравейте колеги 8) Още малко инфо за Кейхина.
София - Бургас 7.5(на гас) с четири човека, пълен багажник и завиден вървеж, като не съм опитвал да правя икономии понеже още ми е мерак да си го ръчкам..Вече съм сигурен ,че карба е "пушка" :mrgreen:
Успех на колегите които ми звъннаха за повече инфо относно смяната,те си знаят кои са няма да ги споменавам ,за да не ги урочасам и чакам да се похвалят скоро и те 8)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 13 авг 2009 11:26

Въпроса ми е за оборотите на празен ход. Моя 2еe все още работи г/д нормално, но е ясно че вся някога ще изпука. Сега за да работи като хората двигателя без да тресе иска 1100 оборота при оборотомер, пък чета че нормалното било 950. При тебе какво беше положението преди/сега?

Последна промяна от theultimate на Чет 13 авг 2009 17:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 авг 2009 13:24

И аз имам въпросчета:
1. Какъв модел Кейхин става за моят мотор ABU с всмукателен колектор от HK (1.3)?
2. Каква е разликата от Кейхин 1 и Кейхин 2 ?
3. Какво се изисква, за да пасне този карб на колектора? Някакъв фланец ли?
4. Интересно ми е как при по-добър вървеж разходът на гориво пада, знам, че японците са магьосници, ама... все пак някакво обяснение ако може някой колега да сподели.

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Пет 14 авг 2009 3:12

1) На колегата theultimate да кажа - моят беше 2е не 2ее, но проблем с оборотите след като ходих при Люси нямах.Само докато работеше автоматичния смукач клатеха ,когато изключи ,щом загрее колата, нямах проблеми.Иди при Люси да го види.Провери си (ако вече не си)дали този проблем го има и на газ и на бензин(ако си и на двете).Това мога да ти кажа не е много ама...и аз не съм майстор :roll:

2) за колегата stefan4o
-за въпрос 1 - не мога да помогна...честно казано незнам как точно изглежда твоят колектор и дали ще стане.:roll:
-за въпрос 2 - до колкото знам разликата е в гърлото на карбуратора.
-за въпрос 3 - между карбуратора и колектора има тампон това е което питаш.В доста от случаите може да се наложи преправяне.Моят карбуратор беше с 3 болта,а сега този е с 4 ,но не е нещо сложно или деструктивно.Тампона си се продава готов и само се сменява май :wink:
-за въпрос 4 - предполагам ,че горивото изгаря по-добре или поне не се сещам за друго в момента,а може и старият ми карбуратор да си е харчел повечко ама 10/100 си ги държеше.

Сега виждам ,че съм забравил да спомена Голфчето ми е 1.6 75кс. EZ мотор.

Както виждате колеги,не разбирам много.Казвам ви това което съм научил докато минавах този "хирургически" период, защото знам че това са ежедневните ни коли,че всичко е пари,че всеки се притеснява нещо да не се обърка и т.н и т.н.Аз не съжалявам никак, както и не съм чул друг направил подобна промяна да е недоволен. :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 авг 2009 9:14

paccci написа:1) На колегата theultimate да кажа - моят беше 2е не 2ее, но проблем с оборотите след като ходих при Люси нямах.Само докато работеше автоматичния смукач клатеха ,когато изключи ,щом загрее колата, нямах проблеми.Иди при Люси да го види.Провери си (ако вече не си)дали този проблем го има и на газ и на бензин(ако си и на двете).Това мога да ти кажа не е много ама...и аз не съм майстор :roll:

2) за колегата stefan4o
-за въпрос 1 - не мога да помогна...честно казано незнам как точно изглежда твоят колектор и дали ще стане.:roll:
-за въпрос 2 - до колкото знам разликата е в гърлото на карбуратора.
-за въпрос 3 - между карбуратора и колектора има тампон това е което питаш.В доста от случаите може да се наложи преправяне.Моят карбуратор беше с 3 болта,а сега този е с 4 ,но не е нещо сложно или деструктивно.Тампона си се продава готов и само се сменява май :wink:
-за въпрос 4 - предполагам ,че горивото изгаря по-добре или поне не се сещам за друго в момента,а може и старият ми карбуратор да си е харчел повечко ама 10/100 си ги държеше.

Сега виждам ,че съм забравил да спомена Голфчето ми е 1.6 75кс. EZ мотор.

Както виждате колеги,не разбирам много.Казвам ви това което съм научил докато минавах този "хирургически" период, защото знам че това са ежедневните ни коли,че всичко е пари,че всеки се притеснява нещо да не се обърка и т.н и т.н.Аз не съжалявам никак, както и не съм чул друг направил подобна промяна да е недоволен. :beer

Мерси за отговорите, колега. Само да те поправя, че твоят карбуратор е бил 2е2, който се монтира на 1.6 и 1.8 карбураторните двигатели на Фолксваген.

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Пет 14 авг 2009 10:02

stefan4o написа:4. Интересно ми е как при по-добър вървеж разходът на гориво пада, знам, че японците са магьосници, ама... все пак някакво обяснение ако може някой колега да сподели.

еми по-прецизно работи кейхинчето.както и инжекцията - по-прецизно смесване=по-голям вървеж и по-малък разход.
с електроника за 3000лв кола 200к.с. ще харчи 10/100 образно казано :arrow:
тампона под карба си се купува

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Съб 15 авг 2009 0:06

Мерси за отговорите, колега. Само да те поправя, че твоят карбуратор е бил 2е2, който се монтира на 1.6 и 1.8 карбураторните двигатели на Фолксваген.

...и аз така знам колега ама доста хора казват ,че няма 2е2 а бил за това реших така да го напиша...а на капака на карбуратора наистина пише ...кой знае 8)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 авг 2009 8:52

Напротив, точно обратното казват, даже има и емотикон 2Е:
На всички карбуратори пише 2Е, дори и на моя, който е 2е3 :beer

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Съб 15 авг 2009 17:09

Напротив, точно обратното казват, даже има и емотикон
На всички карбуратори пише 2Е, дори и на моя, който е 2е3

Грешката е моя колега mhihi
Много ми се спеше снощи и не знам защо реших, че на тази въпросната имотикона пише "2е2НЯМА".Така ми беше останало в главата :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”