проблем с предварението-ПЛ
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
проблем с предварението-ПЛ
Здравейте,изчетох доста теми за предварение,центровки и т.н но не намерих това което ми трябва.Та голфа ми е с ПЛ мотор с дигифант,като е студен или не толкова загрял си пали нормално без проблем,но загрее ли 90 градуса стартера изобщо не може да превърти.Смених стартера и пак същото.Значи не е от него.Като и дам малко закъснение си върти,но пък не върви както трябва.някой ако е имал такъв проблем моля да сподели как го е решил.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с предварението-ПЛ
Какво общо има центровката на делкото,с въртенето на стартера?
Стартера нов или втора употреба си го взел?Много ми бие на втулки.
И аз съм чувал,че голямото предварение на искрата товари и стартера,ама защо и как не ми е ясно.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Няма логика голямо предваерение,или обратното,да гълта тока на стартера.Като завътиш ключа ток не се подава все още на свещите,а на стартера.Голямото предварение ще оказва влияние на работата на двигателя.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
колега и двете твардения са вярни. първо си провери втулката на стартера в ск. кутия. при загряване всеки един елемент се разширява и ако имаш износване нали се сещаш, че като загрее то става по-голямо. за да върти ротора на стартера без затруднения трябва да има съостност! второто е когато имаш голямо предварение, винаги като завъртиш един от цилиндрите се намира в момент на възпламеняване. при голямо предварение това става мн. по-рано и точно тогава се получава натоварване на двг-то от там и на пусковия момент. за да ти върви колата с лекота центровката трябва да е точна 6+/-1градуса при 800/900rpm. надявам се да съм помогнал 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
напротив има си общо голямото предварение демек искрата е по рано и се получава така 4е тукмо да превурти пуска искра но по рано няма синхрон и запева на стартера оказва съпротивление ако не вярваш колега пробваи го на твоята кола даи и малко предварение да видиш че ще върти по трудно даже може и хич да не може да превърта на определени моментиrosen79 написа:Какво общо има центровката на делкото,с въртенето на стартера?![]()
rosen79 написа:Няма логика голямо предваерение,или обратното,да гълта тока на стартера.Като завътиш ключа ток не се подава все още на свещите,а на стартера.Голямото предварение ще оказва влияние на работата на двигателя.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де тогава защо при студен двигател си върти?Това според мен си отива на към втулки на стартера.Колегата не казва само стартера ли е сменяван.Нов или втора употреба е?При голямо предварение или обратното единственото ,което се случва е не пълно и качествено изгаряне,и от там не добра работа на двигателя.На моята няма как да стане,защото е дизел.Но старата беше бензин/газ,и един "майстор"и беше дал такова предварение,че колата едвам врвеше.Но си въртеше без никакъв проблем.
- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
Стартерита на VW са малко кекави и аз имах проблема на колегата сменях магнити втулки ротори каво ли не и няма оправия като е загрял мотора не върти и повечето майстори на стартери не си обяснява защо аз си взех стартер от дизел с редуктор и от тогава нямам никакво проблеми но на скоро един маистор познат ми каза от каде може да идва проблем след като загрее стартера четките се заклещват в четкодаржателите и не оказват натиск на колектора на ротора така се губи голяма част от мощноста на тока и старера няма сила да заварти мисля че ако се обработят четките (да се истанят малко със шкурка примерно) да стане по голяма хлабината няма да има проблем но аз не съм го пробвал с редукторният стартер нямам проблеми за сега
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип е така колега като се даде малко пове4е предварение и се отразява на стартера,наистина може да са и втулки но защо ако са втулки при загряло положение да правят проблем може и колектора нещо да е зацапан знам ли аз преди 2 месеца карах стартера на ремонт уж само четки да му сменят понеже видях че четките са вече на 0 и не въртеше добре запецваше даже на края и грам не въртеше,откарах стартера в сервиза за 4ас ми беше готов и маистора като почна д ами изрежда на струг толкова на тва толкова на онва толкова и навърза 40лв наистина много леко въртеше ама на 2рата седмица го ъсетих как промени звука даже понякога ми запецва а акомулатора си е ОКrosen79 написа:Добре де тогава защо при студен двигател си върти?Това според мен си отива на към втулки на стартера.Колегата не казва само стартера ли е сменяван.Нов или втора употреба е?При голямо предварение или обратното единственото ,което се случва е не пълно и качествено изгаряне,и от там не добра работа на двигателя.На моята няма как да стане,защото е дизел.Но старата беше бензин/газ,и един "майстор"и беше дал такова предварение,че колата едвам врвеше.Но си въртеше без никакъв проблем.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Признак за заминали втулки е липса на ток при загрял двигател.Липса на ток не в акумулатора,а в стартера.На предишната ми кола беше точно така.Сутрин въртя и паля.След извстно каране колата е загряла,гася и няма палене.Все едно нямам акумулатор.Смених втулките и всичко си дойде на мястото.
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
Не е тва колеги ,стартера е след пълна ревизия(четки втулки и т.н),акумулатора е нов.Сигурен съм че е от предварение защото като върна малко делкото в закъснение няма проблеми но тогава пък не върви.Освен това когато се мъчи да пали се чува едно почукване на аванса.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”