3 палеца и 3 капачки строших за 1 час......!РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

3 палеца и 3 капачки строших за 1 час......!РЕШЕНО!

Мнениеот didkoltd » Съб 15 авг 2009 23:10

Става въпрос за ПЛ мотор имаше проблем с бензиновите помпи след като ги смених и колата си заработи нормално реших да я пробвам ,поизцепих я до колкото може и изведнъж умря ,няма палене.Отворих капачката и гледам палеца на 2 парчета.Сменям го капачката беше оцеляла,слагам новия палец въртя и паля отново пробвам колата и отново между първа и втора на около 6500-7000 об като влезе втората и прас пак се строши палеца тои път обаче и капачката се издъни.Третия път на по-ниски обороти се строшиха 3-тия палец и 2-та капачка!Оста на делкото няма никакъв радиален луфт има съвсем лек аксиален ,но ми се вижда ,че е в нормите може би 2 мм не повече.Прави ми впечатление че и 3-та пъти палеца е със счупено зъбче вътре в него където се зацепва за оста и не му позволява да превърта.Явно поради някаква причина се получава усилие в него и се чупи зъбчето и превърта в първия момент и после се троши нацяло както и капачката! :screwy :screwy :screwy
Може ли някой да ми даде някакво обяснение от какво може да е тоз проблем :screwy :screwy :screwy :screwy

Последна промяна от didkoltd на Нед 16 авг 2009 17:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Re: 3 палеца и 3 капачки строших за 1 час......!

Мнениеот Lion_Heart » Нед 16 авг 2009 13:32

Викаш като я вкараш в 19 000 оборота и ти троши палец и капачка а?Егати странната работа...Мисля,че си късметлия...Ти да не би да си искал да излиташ с тази кола или какво???Дигнал си някакви 7000 оборота на 2-а...Постарай се повече де...Сигурен съм,че можеш и на първа! mhihi mhihi mhihi mhihi
Това,че се е счупил палеца при вкарване на втора предавка не те ли навежда на някаква мисъл,нещо центробежни сили,рязко забавяне,ала бала???

Иначе три комплекта за 1 час си е доста добро постижение...Ти си моят идол! :applause: :applause: :applause:

Извинявай ако изказването ми е малко грубичко-но не мога да ви разбера,какъв е тоя зор тия мотори да ги издувате в критичните обороти(те не са предвидени за такива обороти) и да се опитвате да си строшите колите.Имаш късмет,че си счупил палец и капачка и че тези мотори са НАИСТИНА ЗДРАВИ! Между другото една кола никога не се издува докрай на 1-а предавка.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: 3 палеца и 3 капачки строших за 1 час......!

Мнениеот didkoltd » Нед 16 авг 2009 17:29

Имам си кола за нормално каране имам си и за екстремно,въпросната е за екстремно каране така,че мерси за съветите как да карама ама предпочитам сам да си реша!
Проблема е решен , тампона на магарете отпред е скъсан и мотора се мъчи да избяга от коша!Явно му е дошло времето за сега е вързан със здраво въже и си карам както си искам...... :banana :banana :banana :banana

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 3 палеца и 3 капачки строших за 1 час......!РЕШЕНО!

Мнениеот abit » Нед 16 авг 2009 21:44

:applause: :beer :bishop

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Пон 17 авг 2009 0:25

нека да позная, като я изпържиш дистрибутора се удря в казанчето на спирачната помпа заради скъсания тампон и палеца става на сол :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 17 авг 2009 6:30

di4evv написа:нека да позная, като я изпържиш дистрибутора се удря в казанчето на спирачната помпа заради скъсания тампон и палеца става на сол :wink:

Точно и ясно.....! :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”