Колеги, обмислям закупуването на един ABF, ще го закарам и на диагностика преди това, но искам да чуя и вашето мнение, макар да ми е ясно, че с гадаене "по интернет" не става.
Та проблемите са няколко :
1.Колата пали от раз, но двигателят работи странно - "трака" почти като дизел. Не съм много запознат с това как работи ABF, но ме съмнява това да е нормално.
2.През равен интервал от време се усеща едно леко "притрисане" на мотора, което на оборотомера се индикира с не повече от 1 деление преместване на стрелката надолу. През останалото време си държи нормални обороти. Проблема го има и при загрят и при студен мотор.
3.След форсиране на двигателя при падане на оборотите има леко замисляне към 1500 оборота там оборотомера спира за секунда, но иначе си падат нормално в другия диапазон.
4.Лампата за ABS-a вляво от уредите на таблото не светва. Освен изгоряла крушка и недобросъвестно извадена такава, може ли това да говори и за друг проблем. Независимо от положението - на контакт, работещ, изгасен мотор - не свети.
Пак казвам без диагностика на двигателя няма да го купя, но ми е интересно да чуя, какво мога да очаквам като отговори на тези въпроси.
Няколко питания за ABF.
-
polo motorsport
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Няколко питания за ABF.
Много проблеми изреди които не са никак малки,за тях по късно.
Колко струва този голф?
С една дума: карана и не поддържана кола
Колко струва този голф?
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
yidz07 написа:Колеги, обмислям закупуването на един ABF ...
Според мен обмисли закупуването на някой друг ABF, защото имам странното усещане, че привеждането на този в нормален режим на работа ще отнеме много от $$$ в джоба ти.
Определено който и да е бензинов агрегат не може да трака като дизел! Дори само ако си помислиш, че хидравличните повдигачи на клапаните са сдали багажа и тракането е от тях, можеш да се доцетиш, че и маслото не е сменяно навреме или е слагано "какво да е" - това е най-честата причина за проблема с повдигачите (ако е от тях).
За другите - електроника, може би...
Според мен огледай се за някой друг ABF просто за да си имаш представа как трябва да работи и колко трябва да върви такова нещо.
Поздрави!
polo motorsport написа:Много проблеми изреди които не са никак малки,за тях по късно.
Колко струва този голф?
~4000лв.
Мерси за отговорите колеги, ще продължа да търся.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не смятам този за добър. Тези коли не трялва поти да се чуват, та камо ли и да тропат. 4 000 не са малко пари за голф, по-добре огледай за някое 115 к, също вървят супер, от личен опит казвам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”