Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
- bucata88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
Колега избирай между Октавията и голфа, опел ако искаш хубав дизел 1.7тд до 97г. двигателя е на Исузу, ако занеш историята на марката ще разбереш че този дизел найстина си заслужава.Но тъй като ти се кара нещо по-ново, новите орели нещо не стават, колегите по нагоре са ти обяснили защо, доста добре.От шкода съм останал с доста добри впечетления не съм карал октавия 99 а 2007 с DSG предполагам нямат нищо общо, имал съм фабия служебна, а личната ми е голф тди 110 от него абсолутно никакви оплаквания нямам.Прецени си тая кола за какво ти трябва защото октавията е голф с багажник пространството е същото.Мен лично голфа по ми харесва от октавията 99' ,разгледай също така и Bora, ако държищ на седан,тя също е голф с багавник.Избора тук се свежда до това кое ти харесва повече тъй като колите са добри и двете. 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Ето как стоят нещата при мен,като претендирам че моя голф е запазен
Повечето неща които си написал да те дразнят в голфа се срещат във почти всички останали коли от класа му,все пак голфа си е един обикновен автомобил който се прави на конвеър и не може да се очаква качество на всичко да е като астън-мартин,ферари или бентли,където всичко се прави на ръка и се изпипва до последния детайл.Ако си търсил такава кола,няма как да си я купиш за толкова малко парички,а и 8-10години експлоатация преди теб са си казали думата
Повярвай ми ти щом се оплакваш от скъпи части на голфа,който има по 1 шарнир и 1 носач с 2 тампона,то незнам как ще ти се струва потдръжката на Пасат,Ауди или БМВ.Няма как да стане номера да караш кола със супер елементарно и евтино окачване и да го сравниш с такова скъпо.Неса малко темите в които хората питат първо за здравината и цените на окачването на голф спрямо пасат.Купувайки 10г. кола се търси на първо място нещо по-здраво и евтино за потдръжка,а комфорта е на заден план.Който има пасат или ауди се радва на добра возия,знае че като се счупи е скъпо,но приоритета му е возията пред евтиното и не се оплаква
forski написа:Голфа е каруца колега,вече година и половина го карам нон-стоп и това е извода до който стигам![]()
Това е мое мнение и не искам нито да ангажирам нито да обидя някой луд фен на ГОЛФ!!!
- Скъпа подръжка (за народен автомобил) На вас от Габрово всичко ви се струва скъпо(да не се обидиш)
- Шумен дизел ( купих си трактор ) Не знам кой 10г.дизел е по-тих от ТДИ-то
- Твърда возия чак дразни Аз се оплаквам от моя голф че вози адски меко,дори малко опасно меко в завоите![]()
- Скърцащи елементи в купето(врати,табло,седалки,кори,джабка)Поне при мен само зимата нещо да поскръцне от студа
- Повечето елементи в купето са напръскани с някаква черна гнус на която вече и е дошло времето и се бели. Съгласен,но за 1 ден всичко се оправя
- Предните седалки се разлуфтват НЕ
- Купето идва тясно за по едри хора(особенно отзд) Който му е тясно да си е взел пасат примерно
- Щипките на ел.прозорците се чупят Не съм и чувал дори за такъв проблем да се е оплакал някой
- След 90/100км.шум в купето предизвикан от въздушната струя отвън Категорично НЕ дори и при 180км/ч
Повечето неща които си написал да те дразнят в голфа се срещат във почти всички останали коли от класа му,все пак голфа си е един обикновен автомобил който се прави на конвеър и не може да се очаква качество на всичко да е като астън-мартин,ферари или бентли,където всичко се прави на ръка и се изпипва до последния детайл.Ако си търсил такава кола,няма как да си я купиш за толкова малко парички,а и 8-10години експлоатация преди теб са си казали думата
Повярвай ми ти щом се оплакваш от скъпи части на голфа,който има по 1 шарнир и 1 носач с 2 тампона,то незнам как ще ти се струва потдръжката на Пасат,Ауди или БМВ.Няма как да стане номера да караш кола със супер елементарно и евтино окачване и да го сравниш с такова скъпо.Неса малко темите в които хората питат първо за здравината и цените на окачването на голф спрямо пасат.Купувайки 10г. кола се търси на първо място нещо по-здраво и евтино за потдръжка,а комфорта е на заден план.Който има пасат или ауди се радва на добра возия,знае че като се счупи е скъпо,но приоритета му е возията пред евтиното и не се оплаква

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
само да добавя че ауди а4 не вози кой знае колко хубаво а а3 си е голф.за тропането на елементите в купето верно има подобрение ама поддръжката си е скъпа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”