Тъй като във форума информацията е разпръсната на много места след доста четене стигнах до няколко извода и много въпроси.
От това, което прочетох в най-общи линии имам 2 варианта: смяна на заден мост(минаване към дискове) или смяна на предните дискове с по-големи или комбинация от 2-та варианта. Естествено всеки, който е правил подобни интервенции е добре дошъл да сподели какъв е ефектът от тях, но моите питания са няколко:
1. Относно смяната на предните дискове какви мога да сложа? 256мм дискове + апарати ще се поберат ли(информацията е много противоречива) и ако да, какви дискове(вентилирани + по-тънки накладки или плътни + нормални накладки)? Като резултат от евентуално такова действие ще се наложи ли да слагам по-големи джанти(с 14" съм в момента).
2. При смяна на заден мост мога ли да мина с напълно оборудван такъв от GTI 8V примерно или от някой подобен голф ГТ изпълнение, да речем? Или отделно да си купя необходимите неща и да съм сигурен, че ще са нови и хубави?
Това са ми питанията засега. Не ми се рискува с нещо толкова важно като спирачната система и съм готов да дам парици, само и само да съм сигурен в колата си. Надявам се да получа необходимата информация и съвети. Благодаря ви!