Ви-Фи слаба скорост само когато си иска. D-Link 300

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
vasko01
Автомобил:
Двигател:

Re: Ви-Фи слаба скорост само когато си иска. D-Link 300

Мнениеот vasko01 » Нед 16 авг 2009 23:22

KingoftheROAD написа:
vasko01 написа: ...Аз съм с Linksys WRT54G от почти 3 години и нямам проблеми а съм тествал доста лаптопи и GSM на него.При скорост 6 MB/S при теглене на един и същи торент на компютъра и на лаптопа дели скороста по равно между двете и не забива въобще.

Това с оригиналния фърмуер на линксис ли ве колега? Аз перкам с ddwrt и никви грижи и пей сърце :) А оригинала забиваше. Изчаках само да му мине гаранцията и яхнах ddwrt-то.

Да с оригиналния е мисля версия 7, досега е забивал няколко пъти но аз си бях виновен понеже си играех по настройките.Навремето като го купувах ми го избира приятел който се занимава с мрежи ,по принцип компа е вързан с кабел а лаптопа е на WI FI но иначе често идват приятели с лаптопи и при тях също няма проблем,освен това и GSM(на познати съм закачал) и също няма ядове.Не може да се каже че го товаря много но обикновенно и компа и лаптопа са включени и все теглят нещо(брат ми гледа много филми и играе в мрежа) и за сега се държи добре.

П.С. Понеже не разбирам много от тия работи исках модел който да работи безотказно а не да ставам сервизен специалист,Линксиса ми върши идеална работа но е купуван преди 2-3 години и сега не знам как са моделите им но до колкото знам от моя познат всички такива марки по 50-60лв рано или късно почват да създават проблеми и тогава щеш нещеш си купуваш нещо по качествено.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 16 авг 2009 23:51

Моя грешка smart qos ти си го уцелил де.Има и по-добри решения от линксис-бъфало + томато за справка бъфалото е линксис на стероиди.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пон 17 авг 2009 0:07

amikus написа:Моя грешка smart qos ти си го уцелил де.Има и по-добри решения от линксис-бъфало + томато за справка бъфалото е линксис на стероиди.

Ако мнението е насочено към мен,да може и да съм го отцелил но не аз а моя познат всъщтност неговият рутер също е линксис но май е WRT54GL а той го товари доста щото живее в нещо като малко блокче(4-5)апартамента и им раздава нет на всичките (cable и WI FI).

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 17 авг 2009 13:23

Здравейте, аз малко офф - една добра дума поне че тез DLink - ове ги смазахте.
Моя е Д300... с малката гадна флашка дето се забива в УСБ ... ам то е желязно това добиче, вече година и половина е супер... кофти момента е че повече от 2 мб/с не може да развие с това G.... и за торентите не е вярно... сваля си торента с 1,5 Мб/с да речем и си пуцам мулти плейъра яко с естонски сървър да речем.... таааа смея да не се съглася че е най - бъгавото нещо наоколо

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 авг 2009 14:41

Колега с коя версия на фърмуер си ? И имаш ли някакви по специфични настройки правени?

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пон 17 авг 2009 17:24

Не че DLINK е най бъгавото нещо но по принцип при неща в неговия ценови клас има по голяма вероятност нещо да се бъгне, вече със смяна на софтуери може и по да става :??? .Линксис съм чувал че е една от най добрите марки за тези работи но и при тях може да стане нещо,абе в България всичко е въпрос на късмет :012:

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Вто 18 авг 2009 12:48

vasko01 написа:...абе в България всичко е въпрос на късмет :012:

Не е така - проблема в БГ е, че всеки разбира от всичко и се очаква нещо дето струва 2 пари да работи като това от най-висок клас.

А за рутера - в ценовия си клас д-линк се справят много добре. Имайте предвид, че с тия торенти му вземате душицата, пък и през радиото...
Линксис не са това което бяха откак cisco ги купи - за момента бих препоръчал Buffalo или Netgear (ама не от ефтините).
Ако на някой му се занимава с нещо по сериозно/интересно - рутерборд или аликс с радио и съответно RouterOS :)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 18 авг 2009 12:56

KingoftheROAD написа:
vasko01 написа: ...Аз съм с Linksys WRT54G от почти 3 години и нямам проблеми а съм тествал доста лаптопи и GSM на него.При скорост 6 MB/S при теглене на един и същи торент на компютъра и на лаптопа дели скороста по равно между двете и не забива въобще.

Това с оригиналния фърмуер на линксис ли ве колега? Аз перкам с ddwrt и никви грижи и пей сърце :) А оригинала забиваше. Изчаках само да му мине гаранцията и яхнах ddwrt-то.

никаква гаранция! още от разопаковането и го префлашнах.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 19 авг 2009 7:52

С бъфало от 200 лева томато фърмуер свалям през wi-fi с 10МБ/сек 802.11n стандарт.Д-линка има мн отвратен firewall който неможе да се спира и само пречи друга тема е че 54 мбит. рутери е отживелица.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 19 авг 2009 13:10

Аз само да ви обърна внимание на сигурността на мрежите ви.
Скриване на ССИД и филтриране по МАК е все едно да оставите ключа на входната врата на ключалката. Много малко му трябва на човек за да открие "скритите" ссид и още по-малко за да прихване някой мак от въпросната мрежа и да си го клонира. От там надали ще седи само да лочи безплатен трафик. След като си е направил труда за намери ссид и да клонира мак, не мисля че мераците му спират до безплатен трафик и слушане на вашия.
Само за пример ще дам че може да прати заплашителен имейл към ..... и след това:
"Една вечер звъни вратата. Звънеца чука. Отварям - НИНДЖА. И без да каже нищо, с карате в бъбреците. Дукат съ усета ми би два шамара с КРАК и един на детето в гръбначния кош! От ударната вълна отлитам на 20-30 метра. Абстрахираха децата. А чувекъ го нема." Да не ви се иска после да "изчезнате безкрайно". :)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 19 авг 2009 13:19

нещо си дълбоко в матрицата май?!
не твърдя, че не е възможно. да, възможно е! хората които го могат това са толкова пренебрежимо малко..
другото нещо е, че се "усеща", когато ти се вържат.
ако клонира мак адрес и ти се опитваш да се закачиш към мрежата ще се губят пакети и няма да имаш нет.
достатъчно е да погледнеш в самото у-во, че има асоцииран клиент и това не си ти.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 19 авг 2009 13:30

vw_golf_4_tdi написа:нещо си дълбоко в матрицата май?!
не твърдя, че не е възможно. да, възможно е! хората които го могат това са толкова пренебрежимо малко..
другото нещо е, че се "усеща", когато ти се вържат.
ако клонира мак адрес и ти се опитваш да се закачиш към мрежата ще се губят пакети и няма да имаш нет.
достатъчно е да погледнеш в самото у-во, че има асоцииран клиент и това не си ти.

Ти по цял ден ли си висиш у дома/офиса? Естествено че ако съм тръгнал да клонирам мак-а ти ще издебна момент когато не си онлайн.
А това че си параноик не значи че не те следят! Не подценявай броят на хората които "владеят силата" :)... а и в интерес на истината за по-малко от ден се усвояват знанията и практиката необходими за преодоляването на скрит ссид и мак филтриране. Затова е по-добре да се мисли преди да се обърне каруцата.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 19 авг 2009 13:37

"в Русия съм, в Русия съм.."
пии си хапчето за деня и спри да всяваш страх и параноя..

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 19 авг 2009 13:43

Пак изплющяхте на майната си... :roll:
Естествено, че ако разчитате САМО на скрит SSID и филтрация по MAC адрес, каузата е загубена. mhihi

Колегата с проблема ще пробва ли 3rd party firmware или не му се рискува?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 19 авг 2009 13:45

тц.тц.тц... за пореден път показ на никаква интернет култура и липса на загриженост за личните данни :bishop :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”