/компютъра ми се ресетира след всяко гасене на колата ако това е от значение/
Трудно палене и на газ и на бензин
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Трудно палене и на газ и на бензин
Колицата Венто ABS мотор, от два три дни първото палене /под първо палене визирам всяко палене след 10-15 минути престой/ е трудно и на бензин и на газ, студена след като запали може и 5 секунди да работи гася я и проблема е изчезнал и така до след десетина минути
. Четох различни мнения по този проблем и май нещата отиват към смяна датчика на тройника, та питането ми е от какво друго може да бъде, защото тази сутрин извадих буксата на датчика и запалих ама нямаше никакво подобрение /някой беше писал за авариен режим на компира/!
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трудно палене и на газ и на бензин
Според мен правилно си се ориентирал, щом го прави само студена, комп-а е нулиран и по запалването иначе всичко е ОК /свещи, кабели, палец, капачка и т.н./...
- TURL
- Контакти:
kokovanev написа:Според мен правилно си се ориентирал, щом го прави само студена, комп-а е нулиран и по запалването иначе всичко е ОК /свещи, кабели, палец, капачка и т.н./...
ами колата си върви прилично, палец и капачка на около 8000км, странното е, че дори и студена щом запали и веднага я загася проблема го няма вече, същото е и когато е топла, гася я и веднага след това е ок, но след 10-15 мин. пали трудно - върти 4-5 сек. за да запали.
- TURL
- Контакти:
не е от датчика, показанията му са фабрични при различните температури
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако датчика е наред и го прави както на газ, така и на бенз. - почваш по "веригата", щом сам си установил, че стойностите на датчика са коректни при съотв. темп. - значи нямаш нужда от кой-знае какви указания
Откачи все пак акумулатора за една цигара време някоя сутрин, преди да си се опитвал да палиш... Провери пак "дреболиите", за които съм писал, виж хубаво пакета на контактния ключ, букси, кабели /окис, нагар, прекъснато, "поразбутай" на работещ ДВГ - виждал съм необяснимо вътрешно прекъсване на НВ кабел без следи по изолацията - гадно.../, релета, "копчето" на газовата /лош контакт или кофти спойка "на студено" може да ти прави номера - пак гадно.../, огледай стъпковото моторче, с някой колега разменяйте бобина/комутатор, капачка, палец /пък и свещи, и ВВ кабели.../ - за проба, може и датчика на хол да е "пътник"... Дано да го "хванеш" лесно...
Откачи все пак акумулатора за една цигара време някоя сутрин, преди да си се опитвал да палиш... Провери пак "дреболиите", за които съм писал, виж хубаво пакета на контактния ключ, букси, кабели /окис, нагар, прекъснато, "поразбутай" на работещ ДВГ - виждал съм необяснимо вътрешно прекъсване на НВ кабел без следи по изолацията - гадно.../, релета, "копчето" на газовата /лош контакт или кофти спойка "на студено" може да ти прави номера - пак гадно.../, огледай стъпковото моторче, с някой колега разменяйте бобина/комутатор, капачка, палец /пък и свещи, и ВВ кабели.../ - за проба, може и датчика на хол да е "пътник"... Дано да го "хванеш" лесно...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”