На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???

Мнениеот bgr79 » Пон 17 авг 2009 9:47

Колата е Голф 3, 93г., ABS мотор с климатик и газова уредба. Имам следното неприятно усещане и наблюдение, че когато карам на газ с включен климатик, нивото на бензина в резервоара намалява!!! За това искам да попитам възможно ли е такава комбинация: двигателя да харчи газ, а климатика - бензин? :banghead: И ако е възможно това, дали мога да го променя така, че климатика да си харчи от газта!?

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Re: На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???

Мнениеот TURL » Пон 17 авг 2009 10:11

няма начин да ти намалява бензина когато караш на газ с включен климатик щом нямаш проблем при изключен климатик, просто си внушаваш, сравни си показанието на бензиномера на равно при спряла кола и запален двигател за поне 2-3 мин. /Компресора на климатика се задвижва от двигателя, не го задвижва друг двигател все пак :lol: /

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пон 17 авг 2009 10:16

Няма такъв вариант! Компресора на климатика се върти с ремък от двигателя, само двигателя използва гориво.
:oops: Колегата ме е изпреварил.

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Пон 17 авг 2009 10:20

Силно се надявам това да е внушение, но не е от вчера или днес! Чудя се дали от някъде не ми изтича бензина тогава (макар и по малко), но без да оставя следи? Благодаря за бързото отзоваване!

Последна промяна от bgr79 на Пон 17 авг 2009 10:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Пон 17 авг 2009 10:22

не е възможно такава комбинация тъй като климатика ти се задвижва чрез ролка а тая ролка я върти друга ролка на коляновия вал тоест климатика ти се задвижвз от двигателя тои не харчи гаста или бензина а само може да вдигне разхода на двигателя :Mr Green Fun а за това че ти показва че намалява бензина има някакъв проблем може би с датчика за бензина а може и нещо друго по системата ( ел. инсталация на помпата , по системата за подаване на бензин или пък може и да се окаже че няма проблем което е също възможно ) да е но нека и някои друг да каже не съм много добър по тази област . ако мнението ми се счете за спам нека се изтрие от темата :drunk

plamenibobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamenibobi » Пон 17 авг 2009 15:18

колега май некой ти точи през ноща бензина :lol:

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Пон 17 авг 2009 16:18

bgr79 здравей ,
Незнам от колко време караш рази кола но ако си нов трябва да знаеш нещо . Колата ти е моноинжекцион и ако караш на автоматично прехвърляне от газ на безнин при всяко палене на двигателя извсестно врема харчиш безнин ( докато не подадеш газ и не прехвърлиш) .Този макар и кратък период особенно зимно време а и лятото ако климатика ти е вкючен ,колата си харчи сериозно( оборотите отначло винаги са високи).Може да си казвах е то това колко е но не е така . Безнина спада в резорвоара и то доста осезаемо. Колкото повече паленета се налага да правиш толкова по сериозно е това.

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Вто 18 авг 2009 18:36

Благодаря на всички колеги за отговорите! Наистина съм с автоматичен ключ за превключване между горивата, но не вкл. климатика веднага с паленето. Оборотите ми не са много високи при палене (около 1200). Абе има нещо гнило в тая работа, но ... ще прецизирам наблюденията си повече, че с такива съмнения не се живее!

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 18 авг 2009 21:49

Лято е , може да пробваш следващите 2 седмици да палиш само на газ и да следиш дали ще ти пада новото на бензина. Ключа ти има начин за директо палене на газ ,ако неможеш да го откриеш помоли някой да ти помогне. Успех.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 19 авг 2009 9:11

Има и друг вариант - да не ти отчита точно стрелкичката. Тези уреди както знаем не са особено точни. НЕ съм твърде добре запознат, но с две думи нивото на бензина в резервоара не съвпада точно с показанията н астрелкичката. Вътре има един поплавък, който подава инфо към уреда н атаблото, но той не пада равномерно. Ако напълниш резервоара ще видиш как като си караш стрелката седи на едно място дълго време, а после изведнъж пада с деление и нещо. ТОва е така заради неправилната форма на резервоара. Преди години в една теме беше обяснено по-добре, но в общ илинии е това. Та ако от време на мреме сипваш по 10 лв бензин точно преди да ти влез ев червеното стрелката се получава точно това. И аз се бях стресирал д ане ми тече бензин преди.
Друга е възможността наистина да имаш спукан маркуч, но тогава би намалявал постоянно. НАй-вероятно се случва това, което ти описах. А и факта, че си палиш на бензин допълнително спомага. Предполагам, че колата ти е абсолутно здрава :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”