Проблем с чистачките на Голф 4
- stanislav zdravkov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с чистачките на Голф 4
Здр,от няколко дена имам проблем с чистачките на моя голф,просто мого трудно се движат не съм ги пускам почти цало лято и можеби за това.Незнам и за това искам дави питам защо ства така и от какво може да е.Вчера примерно си играх почти час да ги раздвижвам със моя помощ иначе нещат да вървят.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Проблем с чистачките на Голф 4
Това е честа болежка на Ауди-тата. Махаш ги и почистваш и смазваш хубаво и ще са като нови!
- stanislav zdravkov
- Автомобил:
- Двигател:
кое да махна и да смажя
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Правиш ей ТОВА и няма да имаш проблеми!
- stanislav zdravkov
- Автомобил:
- Двигател:
мерси момчета,ще го направя и ще пиша после за резултата.
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
stanislav zdravkov написа:мерси момчета,ще го направя и ще пиша после за резултата.
И да допълня ,заводско чистачките не се смазват .От вътре е галванизиран графит които с времето се изнася и ръждясва и трябва да се сменя механизма със нов .Шкуренето и смазването на механизма има краткотраен ефект ,тъи като след време пак раждясва и започва да скърца .Фирмата производител не напразно го е направила с графит.Механизма се сменя с нов ,всичко друго е загуба на време и нерви .
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
vwghost написа:stanislav zdravkov написа:мерси момчета,ще го направя и ще пиша после за резултата.
И да допълня ,заводско чистачките не се смазват .От вътре е галванизиран графит които с времето се изнася и ръждясва и трябва да се сменя механизма със нов .Шкуренето и смазването на механизма има краткотраен ефект ,тъи като след време пак раждясва и започва да скърца .Фирмата производител не напразно го е направила с графит.Механизма се сменя с нов ,всичко друго е загуба на време и нерви .
А от къде ще вземеш нов? И Каква му е цената?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е технологията, която описва Vwghost да е наистина такава, но това не означава, че задължително трябва да хвърлиш механизма и да купуваш нов. Все пак производителите правят един автомобил с разчет за около 10 години /наскоро четох в една статия, че средния живот на една кола в Германия е седем години/. Няма да забравя, преди време когато ходих при един жичкаджия да ми смени на Пасата втулките на електромотра на радиатора, като го попитах защо не му слагат в завода лагери, той ме попита - Ами защо? Нали е изкарала единадесет години.
Мисля, че в "Колела" на Артър Хейли, конструкторите се бореха да свалят себестойността на една планка дето струвала пет долара, защото логиката им е, че на един милион произведени автомобили, това били още пет милиона вложения.
Май се отклоних, но мисля, че ме разбрахте какво искам да кажа.
Мисля, че в "Колела" на Артър Хейли, конструкторите се бореха да свалят себестойността на една планка дето струвала пет долара, защото логиката им е, че на един милион произведени автомобили, това били още пет милиона вложения.
Май се отклоних, но мисля, че ме разбрахте какво искам да кажа.
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
pedalchobaba производителя е задал на проектантите на своите коли :
1 Частта да издържи поне 2 години -толкова е гаранцията
2 Частта да бъде лека -пласмаса се използва все повече в колите
За никои не е таина че производителя печели не само като продава колата ,но и от резервните части и от оторизираните сервизи .За никои не е таина че всяко ново поколение кола е по-евтино производството за производителя {голф 4 е по-скъп от голф 5}.Надежноста на детаилите пада със всяко ново поколение ,което е жалко .А механизма на чистачките е просто консуматив ,както е консуматив маслото,ремъците ,водната помпа,акумулатора,гумите,джантите и още много други .Истината е че самия механизъм е скъп и при положение че може да се закрепи защо да не се направи.В това няма нищо лошо ,винаги има къде да се вложат спестените пари .
но всеки сам преценява как да отстрани проблема .Евтино за 6 месеца или скъпо за 5 години .
hooligan_sk в представителството на VW можеш да си поръчаш детаила,за съжаление няма да ти хареса цената .
1 Частта да издържи поне 2 години -толкова е гаранцията
2 Частта да бъде лека -пласмаса се използва все повече в колите
За никои не е таина че производителя печели не само като продава колата ,но и от резервните части и от оторизираните сервизи .За никои не е таина че всяко ново поколение кола е по-евтино производството за производителя {голф 4 е по-скъп от голф 5}.Надежноста на детаилите пада със всяко ново поколение ,което е жалко .А механизма на чистачките е просто консуматив ,както е консуматив маслото,ремъците ,водната помпа,акумулатора,гумите,джантите и още много други .Истината е че самия механизъм е скъп и при положение че може да се закрепи защо да не се направи.В това няма нищо лошо ,винаги има къде да се вложат спестените пари .
но всеки сам преценява как да отстрани проблема .Евтино за 6 месеца или скъпо за 5 години .hooligan_sk в представителството на VW можеш да си поръчаш детаила,за съжаление няма да ти хареса цената .

Последна промяна от vwghost на Нед 23 авг 2009 5:46, променено общо 1 път.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Цената на механизма без моторчето в представителя на ФВ в Пловдив е 128 лева. Все едно 5 литра масло. 

-
lozan
- Автомобил: VW Passat Variant 4 motion
- Двигател:
Аз имах същия проблем. Ршеението е лесно - нов механизъм (с или без щанги) от Ауто Плюс. Цената е около 80лв без моторчето. Не се занимавай да търсиш втора употреба. Автоморгите търсят пари почти колкото за ново!
Успех
Успех

- stanislav zdravkov
- Автомобил:
- Двигател:
здр.Днес свалихме целия механизъм и се оказа че едното рамо е скъсано и сега ще треябва да си търся или ново или втора употреба моля който продава да ми пише.
- vankobass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stanislav zdravkov написа:здр.Днес свалихме целия механизъм и се оказа че едното рамо е скъсано и сега ще треябва да си търся или ново или втора употреба моля който продава да ми пише.
виж в " VW автомобили на части" все ще излезе нещо

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”