И ако е възможно това, дали мога да го променя така, че климатика да си харчи от газта!?На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???
На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???
Колата е Голф 3, 93г., ABS мотор с климатик и газова уредба. Имам следното неприятно усещане и наблюдение, че когато карам на газ с включен климатик, нивото на бензина в резервоара намалява!!! За това искам да попитам възможно ли е такава комбинация: двигателя да харчи газ, а климатика - бензин?
И ако е възможно това, дали мога да го променя така, че климатика да си харчи от газта!?
И ако е възможно това, дали мога да го променя така, че климатика да си харчи от газта!?- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: На газ с вкл. климатик, а бензина намалява???
няма начин да ти намалява бензина когато караш на газ с включен климатик щом нямаш проблем при изключен климатик, просто си внушаваш, сравни си показанието на бензиномера на равно при спряла кола и запален двигател за поне 2-3 мин. /Компресора на климатика се задвижва от двигателя, не го задвижва друг двигател все пак
/
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такъв вариант! Компресора на климатика се върти с ремък от двигателя, само двигателя използва гориво.
Колегата ме е изпреварил.
Силно се надявам това да е внушение, но не е от вчера или днес! Чудя се дали от някъде не ми изтича бензина тогава (макар и по малко), но без да оставя следи? Благодаря за бързото отзоваване!
Последна промяна от bgr79 на Пон 17 авг 2009 10:22, променено общо 1 път.
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
не е възможно такава комбинация тъй като климатика ти се задвижва чрез ролка а тая ролка я върти друга ролка на коляновия вал тоест климатика ти се задвижвз от двигателя тои не харчи гаста или бензина а само може да вдигне разхода на двигателя
а за това че ти показва че намалява бензина има някакъв проблем може би с датчика за бензина а може и нещо друго по системата ( ел. инсталация на помпата , по системата за подаване на бензин или пък може и да се окаже че няма проблем което е също възможно ) да е но нека и някои друг да каже не съм много добър по тази област . ако мнението ми се счете за спам нека се изтрие от темата 
а за това че ти показва че намалява бензина има някакъв проблем може би с датчика за бензина а може и нещо друго по системата ( ел. инсталация на помпата , по системата за подаване на бензин или пък може и да се окаже че няма проблем което е също възможно ) да е но нека и някои друг да каже не съм много добър по тази област . ако мнението ми се счете за спам нека се изтрие от темата 
-
plamenibobi
- Автомобил:
- Двигател:
колега май некой ти точи през ноща бензина 
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
bgr79 здравей ,
Незнам от колко време караш рази кола но ако си нов трябва да знаеш нещо . Колата ти е моноинжекцион и ако караш на автоматично прехвърляне от газ на безнин при всяко палене на двигателя извсестно врема харчиш безнин ( докато не подадеш газ и не прехвърлиш) .Този макар и кратък период особенно зимно време а и лятото ако климатика ти е вкючен ,колата си харчи сериозно( оборотите отначло винаги са високи).Може да си казвах е то това колко е но не е така . Безнина спада в резорвоара и то доста осезаемо. Колкото повече паленета се налага да правиш толкова по сериозно е това.
Незнам от колко време караш рази кола но ако си нов трябва да знаеш нещо . Колата ти е моноинжекцион и ако караш на автоматично прехвърляне от газ на безнин при всяко палене на двигателя извсестно врема харчиш безнин ( докато не подадеш газ и не прехвърлиш) .Този макар и кратък период особенно зимно време а и лятото ако климатика ти е вкючен ,колата си харчи сериозно( оборотите отначло винаги са високи).Може да си казвах е то това колко е но не е така . Безнина спада в резорвоара и то доста осезаемо. Колкото повече паленета се налага да правиш толкова по сериозно е това.
Благодаря на всички колеги за отговорите! Наистина съм с автоматичен ключ за превключване между горивата, но не вкл. климатика веднага с паленето. Оборотите ми не са много високи при палене (около 1200). Абе има нещо гнило в тая работа, но ... ще прецизирам наблюденията си повече, че с такива съмнения не се живее!
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Лято е , може да пробваш следващите 2 седмици да палиш само на газ и да следиш дали ще ти пада новото на бензина. Ключа ти има начин за директо палене на газ ,ако неможеш да го откриеш помоли някой да ти помогне. Успех.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Има и друг вариант - да не ти отчита точно стрелкичката. Тези уреди както знаем не са особено точни. НЕ съм твърде добре запознат, но с две думи нивото на бензина в резервоара не съвпада точно с показанията н астрелкичката. Вътре има един поплавък, който подава инфо към уреда н атаблото, но той не пада равномерно. Ако напълниш резервоара ще видиш как като си караш стрелката седи на едно място дълго време, а после изведнъж пада с деление и нещо. ТОва е така заради неправилната форма на резервоара. Преди години в една теме беше обяснено по-добре, но в общ илинии е това. Та ако от време на мреме сипваш по 10 лв бензин точно преди да ти влез ев червеното стрелката се получава точно това. И аз се бях стресирал д ане ми тече бензин преди.
Друга е възможността наистина да имаш спукан маркуч, но тогава би намалявал постоянно. НАй-вероятно се случва това, което ти описах. А и факта, че си палиш на бензин допълнително спомага. Предполагам, че колата ти е абсолутно здрава
Друга е възможността наистина да имаш спукан маркуч, но тогава би намалявал постоянно. НАй-вероятно се случва това, което ти описах. А и факта, че си палиш на бензин допълнително спомага. Предполагам, че колата ти е абсолутно здрава

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”