въпрос за номер на двигателя
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за номер на двигателя
извинявам се че пиша тема не съм търсил с търсачката посел темата може да бъде заключена джетата ми е 86 набор 1.6 и е без номер на двигателя така се води по талон едно приятелче преди няколко месеца си купи голф2 1.6 90та година също няма номер на двигателя та въпроса ми е тези модели наистина ли нямат номер на двигателя или в кат гоце делчев не могат да ги открият
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за номер на двигателя
Всяка кола има номер на двигателя.
- mitaka 19
- Автомобил:
- Двигател:
да колега,имам познат който е с голф2,незнам коя година също няма номер на двигателя.Регистриран е преди доста години и все още така си го кара,няма проблеми.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Пежо и Рено мисля че и Ситроен фабрично нямат номера на двигателите...Може би и до едно време да е така,но имахме едно време пежо 205 и фабрично си нямаше и други модели нямаха...Може новите да имат
Но за VW би трябвало да има...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
toshara написа:Пежо и Рено мисля че и Ситроен фабрично нямат номера на двигателите...Може би и до едно време да е така,но имахме едно време пежо 205 и фабрично си нямаше и други модели нямаха...Може новите да иматНо за VW би трябвало да има...
Имат си колега номера на двигателите ,но те са на планка ,обикновено щампована на ламарината точно като вдигнеш предният капак-фиат темпра е по сьщият начин.Автомобили без номер на двигател няма,поне аз не сьм виждал
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата ми Б3 1991 година имаше номер на двигателя, но когато дойде време да сменяваме рег. табелите с новите, при сверката на номерата се оказа, че там блока е корозирал и се чете само последната цифра. Та КАТ-аджиите ми го записаха двигателя в новия талон "без номер".
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
не съм много сигурен но мисля че ако двигателя с който е излязла заводско колата е дал дефект и колата е във гаранция,и е нужна подмяна на двигателя с друг 2-я който се слага е без номер
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
HEARTLESS написа:Автомобили без номер на двигател няма,поне аз не сьм виждал
Автомобили без номер на двигатела има много и по принцип в в другите държава го няма това в талона да пише номер на двигател този номер е направен с цел да улеснява авто монтьорите да проверят по програми и други буквари само ние в българия сме на опъки
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Нямат номер на ДВГ в талоните, защото го водят като консуматив - почти
Дори и да може да се отремонтира /след прегряване - примерно.../, при цената на труда там често предпочитат да монтират направо друг... Не помня наизуст случая, но на немска 3-ка ГТ бяха сложили АФТ, при положение, че когато е произведено купето АФТ още не е имало и е било с АЕК първоначално - по ВИН. Играчка си е, но явно са го предпочели, пред вариянта с ремонта на оригиналния АЕК... Преди време търсихме части за Ровър 1.4/103 коня - след прегряване /пак спукан маркуч/, ремонта излезе колкото 2 мотора 2-ра ръка, попитайте и някой майстор как се разглобява и как се прави такъв ДВГ - ще ви се изправят косите...
Някои автомобилни фирми вече не предвиждат въобще ремонти за новите си ДВГ - няма части, нито данни/стойности, хубаво, че големи фирми, произвеждащи части /бутала, сегменти, лагери и др./ понякога решават, че определени ДВГ си заслужават /разпространени са.../ и пускат в продажба ремонтни части - за такива като нас... Но всичко върви към "еднократна" употреба и обслужване в специализирани сервизи със специални "усталъци" - няма гарнитури /картера примерно/ - слагат силикон, няма пробка - маслото - само отгоре - с помпа, някои върнаха веригите, ремъци без обтегачи, на Форд Фюжън /пак примерно.../ за да му смениш ангренажа точиш антифриза и вадиш ДВГ от коша
, белези няма - ако нямаш оригиналните пластмасови "джиджавки" за "спъване" на валовете - бележиш сам и стискаш палци...
Някои автомобилни фирми вече не предвиждат въобще ремонти за новите си ДВГ - няма части, нито данни/стойности, хубаво, че големи фирми, произвеждащи части /бутала, сегменти, лагери и др./ понякога решават, че определени ДВГ си заслужават /разпространени са.../ и пускат в продажба ремонтни части - за такива като нас... Но всичко върви към "еднократна" употреба и обслужване в специализирани сервизи със специални "усталъци" - няма гарнитури /картера примерно/ - слагат силикон, няма пробка - маслото - само отгоре - с помпа, някои върнаха веригите, ремъци без обтегачи, на Форд Фюжън /пак примерно.../ за да му смениш ангренажа точиш антифриза и вадиш ДВГ от коша
, белези няма - ако нямаш оригиналните пластмасови "джиджавки" за "спъване" на валовете - бележиш сам и стискаш палци...
Последна промяна от kokovanev на Вто 18 авг 2009 15:05, променено общо 1 път.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
И двата ми голфа нямат номера на двигателите, в талоните им пише "корозирал". Малко подозрително
и аз така знам.kokovanev написа:Нямат номер на ДВГ в талоните, защото го водят като консуматив
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”