въпрос за номер на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

въпрос за номер на двигателя

Мнениеот zdravko_jett » Нед 16 авг 2009 19:34

извинявам се че пиша тема не съм търсил с търсачката посел темата може да бъде заключена джетата ми е 86 набор 1.6 и е без номер на двигателя така се води по талон едно приятелче преди няколко месеца си купи голф2 1.6 90та година също няма номер на двигателя та въпроса ми е тези модели наистина ли нямат номер на двигателя или в кат гоце делчев не могат да ги открият

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за номер на двигателя

Мнениеот mania » Нед 16 авг 2009 23:00

Всяка кола има номер на двигателя.

Потребителски аватар
mitaka 19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka 19 » Пон 17 авг 2009 17:48

да колега,имам познат който е с голф2,незнам коя година също няма номер на двигателя.Регистриран е преди доста години и все още така си го кара,няма проблеми.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 17 авг 2009 20:12

Пежо и Рено мисля че и Ситроен фабрично нямат номера на двигателите...Може би и до едно време да е така,но имахме едно време пежо 205 и фабрично си нямаше и други модели нямаха...Може новите да имат ;) Но за VW би трябвало да има...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 18 авг 2009 9:45

toshara написа:Пежо и Рено мисля че и Ситроен фабрично нямат номера на двигателите...Може би и до едно време да е така,но имахме едно време пежо 205 и фабрично си нямаше и други модели нямаха...Може новите да имат ;) Но за VW би трябвало да има...

Имат си колега номера на двигателите ,но те са на планка ,обикновено щампована на ламарината точно като вдигнеш предният капак-фиат темпра е по сьщият начин.Автомобили без номер на двигател няма,поне аз не сьм виждал

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 18 авг 2009 12:03

Пасата ми Б3 1991 година имаше номер на двигателя, но когато дойде време да сменяваме рег. табелите с новите, при сверката на номерата се оказа, че там блока е корозирал и се чете само последната цифра. Та КАТ-аджиите ми го записаха двигателя в новия талон "без номер".

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 18 авг 2009 13:48

не съм много сигурен но мисля че ако двигателя с който е излязла заводско колата е дал дефект и колата е във гаранция,и е нужна подмяна на двигателя с друг 2-я който се слага е без номер

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 18 авг 2009 13:52

HEARTLESS написа:Автомобили без номер на двигател няма,поне аз не сьм виждал

Автомобили без номер на двигатела има много и по принцип в в другите държава го няма това в талона да пише номер на двигател този номер е направен с цел да улеснява авто монтьорите да проверят по програми и други буквари само ние в българия сме на опъки

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 авг 2009 14:17

Нямат номер на ДВГ в талоните, защото го водят като консуматив - почти :D Дори и да може да се отремонтира /след прегряване - примерно.../, при цената на труда там често предпочитат да монтират направо друг... Не помня наизуст случая, но на немска 3-ка ГТ бяха сложили АФТ, при положение, че когато е произведено купето АФТ още не е имало и е било с АЕК първоначално - по ВИН. Играчка си е, но явно са го предпочели, пред вариянта с ремонта на оригиналния АЕК... Преди време търсихме части за Ровър 1.4/103 коня - след прегряване /пак спукан маркуч/, ремонта излезе колкото 2 мотора 2-ра ръка, попитайте и някой майстор как се разглобява и как се прави такъв ДВГ - ще ви се изправят косите...

Някои автомобилни фирми вече не предвиждат въобще ремонти за новите си ДВГ - няма части, нито данни/стойности, хубаво, че големи фирми, произвеждащи части /бутала, сегменти, лагери и др./ понякога решават, че определени ДВГ си заслужават /разпространени са.../ и пускат в продажба ремонтни части - за такива като нас... Но всичко върви към "еднократна" употреба и обслужване в специализирани сервизи със специални "усталъци" - няма гарнитури /картера примерно/ - слагат силикон, няма пробка - маслото - само отгоре - с помпа, някои върнаха веригите, ремъци без обтегачи, на Форд Фюжън /пак примерно.../ за да му смениш ангренажа точиш антифриза и вадиш ДВГ от коша :banghead: , белези няма - ако нямаш оригиналните пластмасови "джиджавки" за "спъване" на валовете - бележиш сам и стискаш палци...

Последна промяна от kokovanev на Вто 18 авг 2009 15:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 18 авг 2009 15:00

И двата ми голфа нямат номера на двигателите, в талоните им пише "корозирал". Малко подозрително :lol:
kokovanev написа:Нямат номер на ДВГ в талоните, защото го водят като консуматив
и аз така знам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”