Много загрява
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Много загрява
Значи колеги проблема е следния имах лек теч на радиатора и си купих от Lukoil някаква добавка за запушване на течове сипах я във разширитела както ми казаха и изпълних всички инструкций както трябваше и уж за добре веднага след като тръгнах колата започва да дига темперетури които досега не беше вдигала от рода на 110 градуса когато е на място си държи тази температура като тръгне се охлажда малко но в общи линий явно това прахче съсипа цялата работа даже днес на сфетофара светна лампата за водата.Също така ми направи впечатление че перките се пускат един път на около 100 градуса за 30 сек много слабо въртят и спират и повече край не се пускат дори и на 110 градуса което също май не е много добре кажете колеги какво да я права таа кола промивка ли да и права или да вържа перката да духа постоянно колата е 1.9 тд 92г
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Re: Много загрява
Тези запушващи препарати.... Ах... Преди време се мъчихме да един Форд да запушим така течове и термостата спря да работи... Общо взето са бошлаф работа. Запушват и маркучи и съединения и всичко. По-добре смени частта от където ти губи антифриз и си свиркай. 

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
ами това е проблема че тече радиатора и сега просто няма да се сменя но то стана по зле след таа скапана добавка ако може да ми кажеш как да промия системата и да я изчиста от това нещо поне да спре да заягрява и като имам възможност ще сменя радиатора интересува ме как по най лесния начин да прмия системата ма то може и наистина термостата дае заминал че като гледам перката как не включва почти дано да не е де .
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Смяната на радиатора и термостат ти е вече малкия проблем. От тях няма мърдане!
Дай да видим какво ще правиш, за да не се изкриви прекалено много главата (тя вероятно вече се е криввнала, де, ама...)
Дай да видим какво ще правиш, за да не се изкриви прекалено много главата (тя вероятно вече се е криввнала, де, ама...)

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Е как да разбера дали е крива главата?
- radotom
- Модератор
Следи много внимателно нивото и състоянието на маслото и антифриза.
Забележиш ли необичаен спад на нивата им или сместване- лошо!
Иначе- препоръчвам да не караш колата, докато не отстраниш проблема. Обикновено размига ли се светодиода- вече е късно ... личен опит, след като скъсах ремък на водна помпа.
Забележиш ли необичаен спад на нивата им или сместване- лошо!

Иначе- препоръчвам да не караш колата, докато не отстраниш проблема. Обикновено размига ли се светодиода- вече е късно ... личен опит, след като скъсах ремък на водна помпа.

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
а можеш ли да ми обясниш къде се намира датчика за тепмературата защото ми се струва че той се побърква нещо защото колата има вода до горе а лампата си премигва
днес я карах работи си добре загрева до 90 градуса перките се пускат и си се охлажда и работи нормално та почвам да си мисла че този датчик нещо обърква работата
днес я карах работи си добре загрева до 90 градуса перките се пускат и си се охлажда и работи нормално та почвам да си мисла че този датчик нещо обърква работата
- radotom
- Модератор
Мммм... изкаш да кажеш, че можело да има въздушна възглавница и за това да ти е светнала индикацията ли?
Хм! Дано!
Сега за датчиците:
Този датчик, който включва вентилатора се намира на радиатора. При мен е в лявата му страна (по посока на движението), долу. Лесно ще го видиш, защото към него вървят кабелите от вентилатора
Датчиците за таблото и двигателя нека каже някой, дето има нафтена печка кои са, че да не говоря глупости!

Хм! Дано!
Сега за датчиците:
Този датчик, който включва вентилатора се намира на радиатора. При мен е в лявата му страна (по посока на движението), долу. Лесно ще го видиш, защото към него вървят кабелите от вентилатора

Датчиците за таблото и двигателя нека каже някой, дето има нафтена печка кои са, че да не говоря глупости!

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
ами да наистина си мисля че може да е направило възглавница но въпреки че има вода лампата пак си премигва та си мисла че нещо тоо датчик откача а колата си работи добре поне днес не е правила проблеми с температура сега ще погледна там където казваш да вида дали ще има някакъв ефект ако ги поразместа
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Третирал съм радиатори и със суха добавка(на прах с бледо розов цвят, българска) и с течна(само помня, че беше американска). И в двата случая имаше добър запушващ теча ефект(третираният със сухата изкара ок 4 години още, а другия вече над 4 и още държи), но определено препоръчвам течна добавка.
Датчика за включване на вентилатора е там където е описал radotom. Само ще добавя за улеснение на колегата, че се намира между двата водни маркучи излизащи от радиатора. Според мен той или работи или не. В смисъл не съм чувал да има проявления на настроения, сега ще работа, а утре не.
Поради това смятам, че този ти датчик gazar4e е добре. По скоро ми клони работата на фасони от датчика за нивото на охл. течност в разширителния съд. Въздушна възглавница и да се е била получила от моментно запушване някъде явно вече се е оправила, системата освен това се обезвъздушава сама в движение. Само трябва да се следи нивото на течността в разширителния съд.
Датчика за включване на вентилатора е там където е описал radotom. Само ще добавя за улеснение на колегата, че се намира между двата водни маркучи излизащи от радиатора. Според мен той или работи или не. В смисъл не съм чувал да има проявления на настроения, сега ще работа, а утре не.
Поради това смятам, че този ти датчик gazar4e е добре. По скоро ми клони работата на фасони от датчика за нивото на охл. течност в разширителния съд. Въздушна възглавница и да се е била получила от моментно запушване някъде явно вече се е оправила, системата освен това се обезвъздушава сама в движение. Само трябва да се следи нивото на течността в разширителния съд.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Ами наистина маи е точно така колега защото сега колата е екстра работи и загрява както трябва има си вода а лампата си свети постоянно в смисъл премигва но мисла да не се занимавам с нея щом колата работи да не обаркам нещо което да доведе до нови проблеми.