Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
за задните стъкла аз действах по следния начин - предварително сложих цилиндърчетата и после само натиснах надолу стъклото и те си влизат между пластмасите които ги държат,супер лесно става така . между другото задните стъкла не се свалят .или поне не разбрах как , аз просто ги откачих от водача , вдигнах ги с ръка нагоре и ги залепих с тиксо за да не падат и да мога да си работя спокойно
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://cgi.ebay.co.uk/MIKROSCHALTER-TUR ... eile_Zubehör?hash=item3a4fabbcb3
Имам едно подобно ключе което не става на моята брава на багажника.
Ако някой иска му го давам да го пробва:)
Имам едно подобно ключе което не става на моята брава на багажника.
Ако някой иска му го давам да го пробва:)
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги как се вадят тия цилиндерчета.... ебати ужаса е 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
избиват се , взимаш една отверка примерно и чукаш върху нея смело
само че падат назад във самата врата , но после като се свали металната кора си ги взимаш обратно , иначе може да се бръкне и през дупката за тонколоната ... стига да не е занитена колоната за металната кора
давай смело и успех

- teoel
- Дарителят
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, с интерес прочетох цялата тема.
Имам Passat B5
От прочетеното, и от малкия ми опит (днес се борих здраво с лявата врата
) мога да обобщя следното:
1.За плафона (лампичките) се следи състоянието на външното микроключе.Активен сигнал е маса.
2.За отключване и заключване се следи от 2-те микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
3.За състоянието на бравата (отключена или заключена) се следи от другите 2 микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
За съжаление всички тия сигнали влизат в машинката за ел.стъклата и от нея излиза управлението на моторчето за заключване.
Комуникациятя межу вратите (заключване, ел.стъкла, плафон, огледала и т.н.) се предава само по 2 проводника които излизат от машинката за ел.стъклата. Мисля че сигнала е цифров, НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛ.
А всяка машинка за ел.стъкла се помни от компютъра на колата и при замяната и с друга двигателя не пали.
Ще се разглобяват брави
Благодаря на ittzo
Имам Passat B5
От прочетеното, и от малкия ми опит (днес се борих здраво с лявата врата

1.За плафона (лампичките) се следи състоянието на външното микроключе.Активен сигнал е маса.
2.За отключване и заключване се следи от 2-те микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
3.За състоянието на бравата (отключена или заключена) се следи от другите 2 микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
За съжаление всички тия сигнали влизат в машинката за ел.стъклата и от нея излиза управлението на моторчето за заключване.
Комуникациятя межу вратите (заключване, ел.стъкла, плафон, огледала и т.н.) се предава само по 2 проводника които излизат от машинката за ел.стъклата. Мисля че сигнала е цифров, НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛ.
А всяка машинка за ел.стъкла се помни от компютъра на колата и при замяната и с друга двигателя не пали.
Ще се разглобяват брави

Благодаря на ittzo
Последна промяна от teoel на Пон 06 юли 2009 23:44, променено общо 1 път.
teoel написа:...Комуникациятя межу вратите (заключване, ел.стъкла, плафон, огледала и т.н.) се предава само по 1 проводник които излиза от машинката за ел.стъклата. Мисля че сигнала е цифров, НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛ...
Комуникацията е по два кабела. Сигналът е диференциален и е по CAN. Че е цифров, цифров е.
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
КРАЙ с ТЪПИТЕ КЛЮЧЕТА за плафона в БРАВИТЕ !!!
изведох двете кабелчета от вече разваления бутон през гофрирания маншон до гредата на автомобила, пробих отвор и мотирах там нормален бутон, като на всички по-стари автомобили - взема се задължително от шофьорската врата от Опел Вектра/Астра /от някоя автоморга/ защото е с 2 клеми отзад и му се прекъсва мостчето което го свърза с видията за застопоряване , за да не взема маса от купето.
Така направих и с задната врата, но там може и с нормален бутон с маса от купето към кафяв/черен кабел.
Ето и снимки но са правени по тъмно с GSM
изведох двете кабелчета от вече разваления бутон през гофрирания маншон до гредата на автомобила, пробих отвор и мотирах там нормален бутон, като на всички по-стари автомобили - взема се задължително от шофьорската врата от Опел Вектра/Астра /от някоя автоморга/ защото е с 2 клеми отзад и му се прекъсва мостчето което го свърза с видията за застопоряване , за да не взема маса от купето.
Така направих и с задната врата, но там може и с нормален бутон с маса от купето към кафяв/черен кабел.
Ето и снимки но са правени по тъмно с GSM
Последна промяна от gicho76 на Съб 08 авг 2009 21:49, променено общо 2 пъти.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Дай снимките. Ще бъде интересно.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега gicho76 тъй като все още не съм имал време да го погледна тоя бутон имаш ли възможност да обясниш малко по-подробно какво ще ми трябва, освен бутона, да за да успея и аз да сложа такъв бутон на вратата... Бутон от старо VW няма ли да свърши същата работа, наложи ли се да запояваш кабелчетата и къде точно го монтира този бутон защото от снимката не мога да се ориентирам много
Благодаря ти .. надявам се да не съм те притеснил.

Моля някой от колегите сваляли бравата на шофьорската врата да опишат по-подробно изваждането на заключващия цилиндър, защото при мен не се получава.
Ползвам инструкцията дадена в англ. вариянт и до момента с демонтажа на въпросният цилиндър всичко беше ОК. Според колегите следва развиване на торкса(под пласмасовата капачка) до край и завиване на оброт два отново което би трябвало да освободи заключващия цилиндър, след което да излезе без "никакви"
проблеми. Е при мен не става. Единствено ми направи впечатление , че и в руския и в английския вариант бравата е закрепена с два , а при мен с три болта и единият (който е в повече от снимките качени в двата сайта) е разположен много близо до торкса. ЧУдя се дали някои е нясно каква е разлика?
Мерси предварително !
Passat 2002 (модел 2003) 1.9TDI 4motion
Ползвам инструкцията дадена в англ. вариянт и до момента с демонтажа на въпросният цилиндър всичко беше ОК. Според колегите следва развиване на торкса(под пласмасовата капачка) до край и завиване на оброт два отново което би трябвало да освободи заключващия цилиндър, след което да излезе без "никакви"
проблеми. Е при мен не става. Единствено ми направи впечатление , че и в руския и в английския вариант бравата е закрепена с два , а при мен с три болта и единият (който е в повече от снимките качени в двата сайта) е разположен много близо до торкса. ЧУдя се дали някои е нясно каква е разлика?
Мерси предварително !
Passat 2002 (модел 2003) 1.9TDI 4motion
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като развиваш болта който държи заключващия цилиндър развии 2-3 оборота и пробвай да го извадиш , ако нестава още 2-3 оборота , и така докато излезе . болта по спомен е навит около 10-15 оборота по принцип . след като го извадиш откачи жилото което идва от бравата и е закачено за дръжката и действай нататък.успех
Peteff,
отвивам целия болт, но пак не излиза (напъвам го доста с ръка, отверка и т.н.
), а не ми се ще да счупя нещо.
Както се вижда от прикачените файлове има един допълнителен болт и ми се иска да знам за какво е, за да няма после допълнителни занимания
.
отвивам целия болт, но пак не излиза (напъвам го доста с ръка, отверка и т.н.

Както се вижда от прикачените файлове има един допълнителен болт и ми се иска да знам за какво е, за да няма после допълнителни занимания

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”