помощ за развиване на болт
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
помощ за развиване на болт
колеги които може да помага....пб 112 кс.шестограма на реикта единия му се еба м... развакена е главата на шестограма заоблена е пробвах с поголям веднага пак превъртя,омекнал е докраи немоа го развъртя с нищо вече незанм с ко да го развия напрао няма как ,на стругар мисля да ходя но незнам дали 6те ми помогне
Re: помощ за развиване на болт
робвай с торкс (еврейска звезда) с размер такъв че да влезе със зор, натискаш яко и развиваш. Ако не стане пробваш със секач и чукаш по края на главата посока развиване, може и да завариш друг болт към главата на стария...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаш възможност завари нещо за болта и развивай... Друг вариант със секач слагаш и блъскаш с чука,или с разпробиване
Успех
Успех
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
развиване на такъв заоблен болт го правиш успешно с торкс или дванадесетостен като второто е за предпочитане
хоп леко с чукчето да си нареже канали и се развива без проблем
пп. дванадесетостен за предпочитане защото ще се набие по-лесно и ще си нареже канали, торкса е малко по-мъка но пак работи

хоп леко с чукчето да си нареже канали и се развива без проблем

пп. дванадесетостен за предпочитане защото ще се набие по-лесно и ще си нареже канали, торкса е малко по-мъка но пак работи
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
мерси 6те пробвам да видя какво 6те стане ,за жалост пак с4упих кутия това е на първо място ,после реиката....поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си екстрактори
Първо пробиваш отвор в болта с подходяща бургия ,толкова че екстрактора не да влиза свободно а да се стиква .След това слагаш екстрактора на дрелка или върток , забиваш и въртиш .Той е с обратна резба и сам се захваща . Много е лесно и не правиш никакви повреди по околните места.100 % успеваемост гарантирано.За размера не се притеснявай има всякакви.
Този койхто виждаш на снимката става и за вадене на винтове но това не те интересува .Твоя трябва да има само тази част която съм посочил на първата снимка.
Първо пробиваш отвор в болта с подходяща бургия ,толкова че екстрактора не да влиза свободно а да се стиква .След това слагаш екстрактора на дрелка или върток , забиваш и въртиш .Той е с обратна резба и сам се захваща . Много е лесно и не правиш никакви повреди по околните места.100 % успеваемост гарантирано.За размера не се притеснявай има всякакви.
Този койхто виждаш на снимката става и за вадене на винтове но това не те интересува .Твоя трябва да има само тази част която съм посочил на първата снимка.
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
DoH_KuXoT написа:робвай с торкс (еврейска звезда) с размер такъв че да влезе със зор, натискаш яко и развиваш. Ако не стане пробваш със секач и чукаш по края на главата посока развиване, може и да завариш друг болт към главата на стария...

никакъв секач
-
- Автомобил:
- Двигател:
повярвайте ми има и такива моменти дето квото и да набиваш не става аз така с 1 болт от вътрешното каре майка му и боклук деба преварте 12 шестостената псоле се набижаха торквсове с големяи чук понеже са ми с доживотна гаранция и май да се счупи нема ядове квото и да набивха превърташе решението беше дремелчето оти флекс немаше как да влезе там 1:30 мин резане 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да се ползва точния инструмент ,каквото други и да се опитваш да прилаташ може да стане но може и да не . В конкретния случай с екстрактор колкото повече сила прилагаш толкова по здраво се забива и прихваща болта , превъртане е невъзможно да се получи.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
днес отново пробвах ни6ту не стана....ако има някои които може да помогне от ямбол или сливен да драсне...поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм развивал болтове по рейката,та малко нямам визуална представа за това в чий кучи гъз е заврян въпросния палавник.Съвета ми е :набий отново торкс(съответен размер),при опита за развиване,АКО Е ВЪЗМОЖНО прихвани главата на болта с клещи-гарги(раздвижни)-само да се с добра накатка на челюстите и подходяща дължина на дръжките.И така напъваш едновременно с двете,и нека СИЛАТА бъде с тебе,или ще се развие или ще му резнеш главата като джедай
И още нещо се сещам(пак от достъпа зависи де)-"ударна" отвертка със съответен накрайник-бой с Управителя
И още нещо се сещам(пак от достъпа зависи де)-"ударна" отвертка със съответен накрайник-бой с Управителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
ОК следвай следните стъпки
1)Дай малко инфомация за този болт ,колко мм е ,колко е дълъг ,има ли глава или вече си я скъсъл.
Гледай с тези опити за вадене да не прецакаш резбата.
2)Намери една бургия с размер така че да може да се пробие болта на дълбочина 5-10 мм.(незнам колко ти е голям болта.
3) Ако не знаеш къде е кафето на "ХИЛТИТО " в Ямобол информирай се .Може и да са му сменили вече имато знам ли ?
4)След вторник ме търси там но преди това пусни един маил да ти дам телефон.
1)Дай малко инфомация за този болт ,колко мм е ,колко е дълъг ,има ли глава или вече си я скъсъл.
Гледай с тези опити за вадене да не прецакаш резбата.
2)Намери една бургия с размер така че да може да се пробие болта на дълбочина 5-10 мм.(незнам колко ти е голям болта.
3) Ако не знаеш къде е кафето на "ХИЛТИТО " в Ямобол информирай се .Може и да са му сменили вече имато знам ли ?
4)След вторник ме търси там но преди това пусни един маил да ти дам телефон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета,внимателно,защото скъсате ли "екстрактора" в болта-само клещи и сечене остава!Инструментчето е закалено(твърдо,но крехко),ако е някой мекушав глист-хич дори не почвайте
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с дванадесетостен пробва ли?
и ако пробваш с инструменти от по левче бройката чудеса не очаквай
и ако пробваш с инструменти от по левче бройката чудеса не очаквай
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател: