додо, пусни си една търсачка
сещам се поне 1 тема АДСКИ подробна за златния талон
как се издава, при какви условия и т.н.
ето пример
viewtopic.php?f=59&t=97423&hilit=%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD

Актове, давности, закони - разяснения
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Златен талон спасява шофьорите от глоба. Уникалното жълто картонче вече се издава от КАТ. Притежател може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш. Това съобщи вчера подп. Любка Маринова от отдел Пътна полиция. Всеки безупречен шофьор може да получи златния талон от дирекцията на КАТ в съответния град, в който живее. За целта той трябва да отиде лично, като носи в себе си шофьорската си книжка и личната карта. На място водачът подава молба за златен талон. Служителите на КАТ правят справка в информационната си система дали наистина съответният шофьор няма никакво нарушение през последните шест години. Ако системата потвърди данните, до една седмица шофьорът получава златния талон, като служителите на реда прибират на съхранение при тях постоянния талон.
Златният талон спасява шофьора от глоба и отнемане на точки за едно нарушение. Ако например водач премине на червен светофар и при спирането му от патрул на КАТ покаже талона, той няма да бъде наказан, нито ще му бъдат отнети контролни точки от талона. След нарушението обаче катаджиите си прибират златния талон и шофьорът отново получава обикновеното синьо картонче. Десетки безупречни шофьори у нас вече притежават златния талон. В София щастливците са 20.
Златният талон спасява шофьора от глоба и отнемане на точки за едно нарушение. Ако например водач премине на червен светофар и при спирането му от патрул на КАТ покаже талона, той няма да бъде наказан, нито ще му бъдат отнети контролни точки от талона. След нарушението обаче катаджиите си прибират златния талон и шофьорът отново получава обикновеното синьо картонче. Десетки безупречни шофьори у нас вече притежават златния талон. В София щастливците са 20.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Писаха ми фиш за превишена скорост в града с 19км и 30лв.Точки казват че не ми вземат.Ако го платя в седем дневен срок вярно ли е 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChronoS написа:Писаха ми фиш за превишена скорост в града с 19км и 30лв.Точки казват че не ми вземат.Ако го платя в седем дневен срок вярно ли е
ако са ти съставили фиш - да.
- ChronoS
- Контакти:
Фиш е да.Значи точки няма да ми вземат.Така ли? 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
до 7 дни!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
А,преди няколко дена,един съсед ми обяснява,как в населеното място,нямали право да спират коли,освен ако нямат заповед за "хайка",или не са на главен път.
То за по малките градове важи,това че само на главния път,който минава през града централно,имат право да те спират.Някой знае ли нещо по въпроса,защото по тази логика,на селото ми преди месец спряха брат ми доста навътре,не на главния път.Естествено той е служебно лице,козируваха му и пак тръгнахме.
питам защото имам една жигулка,която мисля да си я карам там,я по ливади за изпълнения,я по хижи и балкани... сещате се.Ама не съм и плащал нищо доста отдавна,а тия шушлеци ако ме спрат,трябва да се разправяме.
Ако наистина е така и има такъв закон,хич даже няма да им спра.
То за по малките градове важи,това че само на главния път,който минава през града централно,имат право да те спират.Някой знае ли нещо по въпроса,защото по тази логика,на селото ми преди месец спряха брат ми доста навътре,не на главния път.Естествено той е служебно лице,козируваха му и пак тръгнахме.
питам защото имам една жигулка,която мисля да си я карам там,я по ливади за изпълнения,я по хижи и балкани... сещате се.Ама не съм и плащал нищо доста отдавна,а тия шушлеци ако ме спрат,трябва да се разправяме.
Ако наистина е така и има такъв закон,хич даже няма да им спра.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по закон КАТ може да те спира единствено когато нарушиш ЗДП, но при организиране на "хайки" могат да те спират за проверка. само, че такива заповеди се пускали всяка седмица и дефакто цари беззаконие. в населено място могат да те спират обикновени ченгели с черна фуражка. извън населено място могат да те спират само със бяла шапка и светлоотразителна жилетка. ако ти излезе от засада и няма отличителни белези, не тр. да спираш.
- feikot
Много съм щастлив от втората част от поуста ти,вече знам няма ли бяло на шапката и светроотразителна жилетка-фиууу.А тия като ме спрат ей така за проверка без да наруша който и да е закон,ако им поискам заповед за хайка,и не ми покажат,какво да ги правя-в багажника ли ? Щото ще им е*а и номерата,правят каквото си искат,че и те бомбят пари.Еб**м ги,много ме е яд като ми вземат пари.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако те спрат без да си нарушил правилата, твое право е да попиташ защо си спрян.
- feikot
Ами аз си карам по закона.Спират ме,и аз ги питам,за какво,казват ми за проверка,и аз им искам заповед за хайка.Ако ми се направят-какво правим ?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имаше една тема, как да се защитим от КАТ. утре ще я намеря и ще постна линк.
тя била в тоя форум..
viewtopic.php?f=59&t=145445&start=30
тя била в тоя форум..
viewtopic.php?f=59&t=145445&start=30
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз на няколко пъти съм ставал свидетел как полицаи спират коли без палка - чрез махане с ръка дадения шофер да отбие /все едно ти вика ела тука/ или пък със светкане и гасене на фенерче /това съм го виждал вечер/. Та в такава ситуация трябва ли човек да спре или не? До колкото знам се спира само на вдигната стоп палка. То нали за това е измислена, ама май всеки ченгел си прави каквото си иска а ние баламите като не знаем ни цакат яко.
И за да не пускам нов пост видях по горе, че пише за извън населени места може да те спрат само служители на Пътна полиция със светлоотразителна жилетка и фуражка. До тук добре, обаче аз всеки път като пътувам до село по второкласен път много често има в една горичка до пътя спряла бяла лада без никакви отличителни знаци и двама полицаи в типична полицейска униформа без каквито и да било жилетки и фуражки, които спират за проверка автомобилите, като вкл. и мен с аме спирали няколко пъти. Та въпроса ми е трябва ли следващия път да спра при подаден сигнал със стоп палката, ако спра може ли да откажа проверка или какво трябва да направя в такъв случай?
И за да не пускам нов пост видях по горе, че пише за извън населени места може да те спрат само служители на Пътна полиция със светлоотразителна жилетка и фуражка. До тук добре, обаче аз всеки път като пътувам до село по второкласен път много често има в една горичка до пътя спряла бяла лада без никакви отличителни знаци и двама полицаи в типична полицейска униформа без каквито и да било жилетки и фуражки, които спират за проверка автомобилите, като вкл. и мен с аме спирали няколко пъти. Та въпроса ми е трябва ли следващия път да спра при подаден сигнал със стоп палката, ако спра може ли да откажа проверка или какво трябва да направя в такъв случай?
- ChronoS
- Контакти:
Каде се плаща фиша и по какъв начин.В смисъл знам ,че е в Банката ,но после трябва ли да ходя в Полицията 

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”