Здравейте,имам проблем с климатика, Голф 1.4 98год.
На нулева , на място, колата работи нормално.Ако реша да включа климатика оборотите падат толкова че двигателя губи мощност и гасне.Казват че е от компресора на климатика, други че е от дросел клапата.
Склонен съм да си мисля че е от компресора,имало някаква помпа или незнам си какво там.
Ефекта от цялата работа е че сега не е добре да ползвам клима,заради ангренажния ремък при евентуален блокаж на глупавия компресор може да се скъса. Дайте съвет, защото започвам да му се дразня, а това не е добре=)
Проблем с климатик или и аз вече незнам какво
-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатик или и аз вече незнам какво
Виж тука из форума - коментирани са кадърни майстори по твоята част... Климатика заводски ли е или "присаждан"? Колата винаги ли се е държала така, или от скоро? За климатика се пуска на компа едно кабелче, за да "разбере" компа когато включваш климатика и да вдигне оборотите на празен ход - може и от това кабелче да е... Другите "алтернативи" са по-кофти и излизат по-скъпо - майстора ще ти каже...
П.П. Колегата е прав за дросела - после "стоплих", че си "пълна спринцовка"...
П.П. Колегата е прав за дросела - после "стоплих", че си "пълна спринцовка"...
Последна промяна от kokovanev на Пет 21 авг 2009 13:43, променено общо 1 път.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Почни от най-лесното и евтино според мен - почистване на дросела.
Ако не се оправи - давай нататък по съветите на колегата.
Доста хора имаха тоя проблем и отшумява след тая операцийка!
Успех.
Ако не се оправи - давай нататък по съветите на колегата.
Доста хора имаха тоя проблем и отшумява след тая операцийка!
Успех.
-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се намира въпросното кабелче? Иначе колата е бонбон, няма проблем,хвърлям камара пари за да е в добро състояние.Дросела е почистен. Прави ми впечатление, че дори при запалване не качва оборотите автоматично, а трябва да я държиш в обороти иначе гасне. До колко е възможно да е свързано с охладителната система.Смених термостат. И междудругото, карах я едни ден без термостат, докато купя, всичко това което Ви споменавам като проблем, го нямаше. И климатик като хората и обороти, никакви проблеми.
Или свещи, кабели? Въпреки че ги смених преди месец
Незнам вече, много майстори много мнения.
Или свещи, кабели? Въпреки че ги смених преди месец
Незнам вече, много майстори много мнения.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Оборотите на колата менят ли се без да е включен климатика, ако се менят, не търси проблема в климатика. Другото като съвет е да отидеш на диагностика да се провери как е системата като цяло, датцици за температура, TPS и т.н. Ако и при това няма проблем с мотора тогава може да се се каже,че проблема е при климатика, а иначе на компютъра ми е необходим сигнал от климатика че работи, за да промени оборотите.
Погледни тези неща и пиши.
Погледни тези неща и пиши.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
бил,май не ни казваш всичко - мени обороти без климатик,със климатик или как ???

-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
значи срелката на оборотомера не мръда, което според мен не означава че ги мени.
Оборотите ги мени докато е студен двигателя, даже се случа да запаля и веднага да изгасне, автоматично не се вдигат.Като цяло, всичко води към дросел, но как да съм сигурен?
Ще купя нов, ще го сменя, но ако проблема не е в него?
Оборотите ги мени докато е студен двигателя, даже се случа да запаля и веднага да изгасне, автоматично не се вдигат.Като цяло, всичко води към дросел, но как да съм сигурен?
Ще купя нов, ще го сменя, но ако проблема не е в него?
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Може и моторчето за празен ход да е. Не може да отвори до край - затова колата гасне когато е студена, защото има нужда от повече въздух. Затова гасне и като пуснеш климатика - пак има нужда от повече въздух за да поддържа оборотите.
-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
Ами в това има логика ще знаеш:)) Добре, в този случай, това моторче за празен ход, на дросел клапата ли се намира някъде, сменя ли се, почиства ли се, какво се прави?
Ако е отделен консуматив съм го сменил с двеста, че ми омръзна вече да се занимавам с глупости.
Искам да карам и да не се занимавамммммммммммммммммммммммммм:)))
Иначе ще сменя колата
Ако е отделен консуматив съм го сменил с двеста, че ми омръзна вече да се занимавам с глупости.
Искам да карам и да не се занимавамммммммммммммммммммммммммм:)))
Иначе ще сменя колата
- Glove
Един от контролните елементи е датчика за температура на двигателя, той има отношение кум оборотите на празен ход. Ако е повреден ще прави така. Аз ти предлагам да започнеш от него.
-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
значи така като чета , излиза че може да са много нещо, но все пак нека обобщим.
в момента колата когато е студена, мени обороти, като загрее проблем няма, но не и когато включа климатика.
даже гасне, ако не държа педала на газта
в момента колата когато е студена, мени обороти, като загрее проблем няма, но не и когато включа климатика.
даже гасне, ако не държа педала на газта
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Значи е температурен датчик, който подава информация на ЕКУ-то да компенсира оборотите, когато включиш климатика.
Защо не посетиш ваското1, той ще ти каже със сигурност
Защо не посетиш ваското1, той ще ти каже със сигурност
-
Bill Clinton
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е температурен датчик ще бъде добре, само ми трябва малко яснота.
Преди време аз сменях датчик който показва температурата, стрелката играеше както си иска.
Този датчик за който сега се споменава същия ли е или има друг.
Нямам технически познания, само от обща култура и всичко навръзвам по логичен път.Според мен проблема не е голям. Възможно е и да не е дросел клапата, защото днес се нервирах и разглобих всичко, почистих каквото можах, в един момен колата започна да работи нормално с клима, без клима. В следващия момент като загася колата и после запалая първите минути пак същия ефект.После колата започна като включа климатика да вдига оборотите не да ги сваля и да гасне както в началото.А Ваското немога да го посетя дори и да искам защото съм в Гърция и всичките тея скапани неща ми се случват тук. Ни е да идеш на сервиз, ни е да я оставиш така,
английския им куца на тея националисти скапани.
Преди време аз сменях датчик който показва температурата, стрелката играеше както си иска.
Този датчик за който сега се споменава същия ли е или има друг.
Нямам технически познания, само от обща култура и всичко навръзвам по логичен път.Според мен проблема не е голям. Възможно е и да не е дросел клапата, защото днес се нервирах и разглобих всичко, почистих каквото можах, в един момен колата започна да работи нормално с клима, без клима. В следващия момент като загася колата и после запалая първите минути пак същия ефект.После колата започна като включа климатика да вдига оборотите не да ги сваля и да гасне както в началото.А Ваското немога да го посетя дори и да искам защото съм в Гърция и всичките тея скапани неща ми се случват тук. Ни е да идеш на сервиз, ни е да я оставиш така,
английския им куца на тея националисти скапани.
- Glove
Да колега същия е, в един корпус има два датчика, единия е за таблото а другия за компютъра на колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”