Колеги,
Вчера реших да погледна масла, спирачна течност и т.н. и се оказа, че маркучът, който излиза от тръбата към въздушния филтър и слиза под двигателя, се е разкъсал. Доколкото знам, това е маркуча, по който се отделят маслените пари и помага за правилното функциониране на двигателя.
Въпросът ми е - опасно ли е да се кара в такова състояние и колко приблизително ще струва един нов такъв - говорим за VW GOLF 3, 97 г., 1.6, 101 к.с., АФТ?
Не съм сигурен точно как се води този маркуч, ако изобщо има точно наименование.
Предварително благодаря и се извинявам, ако съм объркал нещо в обяснението, но предполагам ,че всеки, който разбира, ще се сети за кой маркуч става въпрос.
Смяна на маркуч за маслоотделителните пари
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Смяна на маркуч за маслоотделителните пари
Четене му е майката колега!
viewtopic.php?f=11&t=119876
viewtopic.php?f=5&t=151654
viewtopic.php?f=5&t=84341
viewtopic.php?f=5&t=142968
Това са 4-те теми според мен, които много ще ти помогнат щом си с тва странно животно AFT.
Обърни внимание особено на третата ако не си я чел вече. Тя е най - важната.
Айде Поздрави!
viewtopic.php?f=11&t=119876
viewtopic.php?f=5&t=151654
viewtopic.php?f=5&t=84341
viewtopic.php?f=5&t=142968
Това са 4-те теми според мен, които много ще ти помогнат щом си с тва странно животно AFT.
Обърни внимание особено на третата ако не си я чел вече. Тя е най - важната.
Айде Поздрави!
-
Rosenrot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Залавям се за четене 
-
Rosenrot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изчетох всичко по темата, но едно нещо не ми е ясно, тъй-като никъде не е споменато. Казаха ми, че би могло този отдушник да се запуши и изобщо да не се използва, ако чрез диагностика се направи така, че да не минава въздух през него. Което било безопасно, а и при всички положения ще излезне по-евтино...Има ли такъв вариант, някой правил ли го е?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Rosenrot написа:Изчетох всичко по темата, но едно нещо не ми е ясно, тъй-като никъде не е споменато. Казаха ми, че би могло този отдушник да се запуши и изобщо да не се използва, ако чрез диагностика се направи така, че да не минава въздух през него. Което било безопасно, а и при всички положения ще излезне по-евтино...Има ли такъв вариант, някой правил ли го е?
Недей запушва и недей слуша тия факсове,дето ти ги пращат..."чрез диагностика се направи така, че да не минава въздух през него" - малииии...кой ги мисли тия?(За AFT конкретно).
Алуминиев фланец, маркуч някакъв и си ти.
Или възстановяваш както е системата по принцип или го оставяш да изпуска в атмосферата.
Според мен де.
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Не помня дали съм чел или писал в горепосочените линкове, но като взех колата този маркуч беше много разкъсан и го смених - 40 лв с "поръчка от Германия" поне така казаха в сервиза.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Rosenrot написа:Изчетох всичко по темата, но едно нещо не ми е ясно, тъй-като никъде не е споменато. Казаха ми, че би могло този отдушник да се запуши и изобщо да не се използва, ако чрез диагностика се направи така, че да не минава въздух през него. Което било безопасно, а и при всички положения ще излезне по-евтино...Има ли такъв вариант, някой правил ли го е?
Значи, аз доколкото съм запознат с това АФТ, ако не се направят нещата както е било в оригинален вид или някакъв алтернативен вариант на скъпия маркуч има няколко последствия, които не отричат горе написаното, но все пак.....
1.Зимно време двигателя загрява доста по бързо от тези картерни газове по много причини......
2.Възможен мирис на масло в купето......
3.Промяна на съотношението в горивната смес по ред причини - следователно по-висок разход.
НЕГАТИВ.
Бързо замърсяване на дросела, понеже маслените пари все пак са със известна концентрация на масло, все пак двигателите ни за съжаление са на не по-малко от 150к.
Това е моето мнение по въпроса, но можеш да попиташ на лични за съвет и някой от майсторите в раздела Сервизи.
Поздрави
-
Rosenrot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи аз реших на този етап да си взема оригинален маркчук, който е 23 лева и да го сменя. Тръбата, която е като продължение на маркуча и е 93 лева няма да я сменям като ще се опитам да я поокрепя, увия с изолирбан и се надявам, че на тоя етап ще изкара така, докато мога да си купя нова или поне да ми остане време и да се опитам да си направя сам такава...
Мисля да го свърша още утре това, защото в момента ми е съвестно да я карам така колата, макар че зна, че не е фатално.
Мисля да го свърша още утре това, защото в момента ми е съвестно да я карам така колата, макар че зна, че не е фатално.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”