Проблем, загрява ! Помагайте плс!
-
DaNGeRouS_MaN
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем, загрява ! Помагайте плс!
Здравейте на всички горди собственици на VW GOLF. От преди 3 дена съм собственик на VW GOLF 4 1.4 16v. Всичко беше добре до днешния ден. Ходих до съседния град който е на 30км. Докато утидох никакви проблеми. Тръгнах да се прибирам и лампичката на температурата почна да пищи, поглеждам 130 градуса... Веднага спирам отварям капака, всичко ври естествено.Перката не се е включила изобщо. Пуснах парното поизчаках малко и температурата спадна до 90 градуса колкото си поддържаше преди и тръгнах. Прибрах се с триста зора и каране с 80-90км в час, като гледах да не превишавам 100 110 градуса. Прибрах се закачих перката директно кам акомулатора и за моя изненада работи, аз си мислех че тя е изгоряла. И сега незнам каде е проблема и се надявам някои от вас ако може да ми помогне поне с някаква информация, ще бъда много благодарен на всички ви
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем, загрява ! Помагайте плс!
по време на извън градско каране ли ги вдигна тези градуси?проблема няма да е само в перката.. когато караш извън града дори и да ти е прецакана перката колата нетрябва да загрява....иначе перката ти наи вероятно не тръгва заради дат4ика които се намирара на рдиатора.. извади му куплунга и с едно кабел4е го даи на късо,ако перката тръгне сменяи дат4ика
- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
Датчи или термостат.
- stam_enkov
- Автомобил:
- Двигател:
Или гарнитура.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега, тия дни и аз имах такъв проблем с моя Голф 3, поглеждам на дълъг път патувах за Благоевград, и гледам стрелката за температурата излиза от 90 градуса отива до 100, слизам от колата виждам върти ми само 1-ва степен на перката неможе да пусне 2-ра да завърши напълно охлаждането. От там качвам се наколата и газ, карал съм като рали пилот и температурата падна до 78 градуса, Смених датчика до радиатора и за сега няма проблем, дано и на тебе това ти е проблема и да си караш спокойно.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз залагам на водна помпа (тя е консуматив)
Като я имаш от 3 дни смени ли ремъци, водна помпа и антифриз?
Ако не, е сега е момента
пп: Освен това минах през същия проблем
Като я имаш от 3 дни смени ли ремъци, водна помпа и антифриз?
Ако не, е сега е момента
пп: Освен това минах през същия проблем
- Openeye
- Автомобил:
- Двигател:
Провери бушоните, включително и високоволтовите.
Ако колата е с климатик спри и на място при работещ двигател издуй климатика на максимално студено. При това положение би трябвало да се включи перката на климатика. Ако и тя не тръгне най-вероятно е бушон, защото перката на радиатора на охлаждащата течност и перката на климатика са на един бушон.
Ако колата е с климатик спри и на място при работещ двигател издуй климатика на максимално студено. При това положение би трябвало да се включи перката на климатика. Ако и тя не тръгне най-вероятно е бушон, защото перката на радиатора на охлаждащата течност и перката на климатика са на един бушон.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
на радиятора има една букса която влиза в термокюча откачи е и даи на късо ако не върти перката търси проблема в бущон ,ако върти значи е от термоключа ама повече ме съмнява да е бушон, може съшо да провериш дали термостата е ок запали колата да позагрее малко и пипни радиятора ако заграва, термостата е добре
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Openeye написа:Провери бушоните, включително и високоволтовите.
Колега това е кола не трафопост
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
тея високоволтовите колко ли волта са 
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Друг път не гаси двигателя ведна щом спреш!
Изчакай на празен ход да по-работи и ако има нужда полей радиатора с вода, пусни парното!
Знам, че загряла кола не трябва да се гаси веднага, защото е много вероятно да си прецакаш нещо!
Виж датчика на перката или самата перка дали работи!
Смени термостат и датчик, а и провери температурата ръчно, може да те лъже и таблото!
Изчакай на празен ход да по-работи и ако има нужда полей радиатора с вода, пусни парното!
Знам, че загряла кола не трябва да се гаси веднага, защото е много вероятно да си прецакаш нещо!
Смени термостат и датчик, а и провери температурата ръчно, може да те лъже и таблото!
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:Друг път не гаси двигателя ведна щом спреш!
Глупусти говориш, колега!!! До сега не бях чувал някой като спре да си полива радиатора с вода
Ако всички правят така кво щеше да стане на паркинга?!? Не е препоръчително да се гаси мотора когато върти перката!!! П.С. Вкарваш колегата в разходи дето не е съвсем сигурно, че са нужни...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
я вникни малко в темата попрочети какво искаше да каже колегата с тва обливане и тогава казваи че говори глупости никои не е казал че тряя да си носиш водичка да си обливаш радиятора само при екстремни ситуации логично нали перката си работи за що му е да охлажда с вода ако не работи тогава за да не прегрееПетър Петров написа:doaiena написа:Друг път не гаси двигателя ведна щом спреш!
Глупусти говориш, колега!!! До сега не бях чувал някой като спре да си полива радиатора с водаАко всички правят така кво щеше да стане на паркинга?!? Не е препоръчително да се гаси мотора когато върти перката!!!
П.С. Вкарваш колегата в разходи дето не е съвсем сигурно, че са нужни...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:я вникни малко в темата попрочети какво искаше да каже колегата с тва обливане и тогава казваи че говори глупости никои не е казал че тряя да си носиш водичка да си обливаш радиятора само при екстремни ситуации логично нали перката си работи за що му е да охлажда с вода ако не работи тогава за да не прегрееПетър Петров написа:doaiena написа:Друг път не гаси двигателя ведна щом спреш!
Глупусти говориш, колега!!! До сега не бях чувал някой като спре да си полива радиатора с водаАко всички правят така кво щеше да стане на паркинга?!? Не е препоръчително да се гаси мотора когато върти перката!!!
П.С. Вкарваш колегата в разходи дето не е съвсем сигурно, че са нужни...
Колегата, Петър е доста прав че ВЪОБЩЕ не трябва да се полива радиатора с вода, когато колата е загряла и неможе да пусне перката, това направо е лудост как на 130 (градуса на водата и пластмасите) ще полееш с вода примерно 30 градуса? Абе някой така си говорят колкото да напишат нещу! Относто колегата има вариант да пуснеш авариино перката на радиатора както казаха по-горе даваш накъсо когато извадиш шуплонга на датчика и със жичка или тел-че. Но най-добре е било да караш с по висока скорот за да може да не ти загрее толкова, обаче ако на дълъг път ти вдига 130 (градуса). Значи има запушване в системата или термостата не работи в краен случай, Гарнитура на главата. Ако неможеш да се справиш сам колега ИМА сервизи, ние сме тука да ти дадем съвет.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Абе някой така си говорят колкото да напишат нещу! сам го каза колега и напълно си прав някой така си пишат
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”