Здравейте на всички,ако може няколко въпроса и съвети!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
миксера
Автомобил:
Двигател:

Здравейте на всички,ако може няколко въпроса и съвети!

Мнениеот миксера » Пет 28 авг 2009 7:07

Преди около месец се сдобих със VW Golf III 1.4 mi '93,признавам си,че не съм фен на модела,а и на VW като цяло,но понеже не съм претенциозен ми попадна тази кола и приех офертата пък и ето начин евентуално да променя мнението си.Колата не беше в перфектно състояние,а и не очаквах такова,но в последствие се оказа доста зле даже,но не поради фабрични дефекти ами заради немарливост,неподържане и "творения" на някой казанлъшки "майстор"(колата я взех от Казанлък).Не смятам,че ви интересува конкретно какво и имаше и какво съм правил и колко ми е излязло като пари затова ще премина към проблемите си:
-скоростите ми са изместени в дясно т.е самата позиция на скоростния лост за да превключа на дадена скорост трябва да бутна лоста с една идея в дясно или по-конкретно-когато давам на първа скорост просто бутам лоста напред,за трета давам леко в дясно,което не е нормално.
-когато се движа с по-висока скорост да речем около 5-60км/ч и поради горе описания проблем вместо да превключа на трета предавка попогрешка дам на първа скорост при натиснат лост на съединителя скоростната кутия не издава характерното тихо виене,а вие доста по-силно придружено със странни като,че ли стържещи звуци-не се чува точно стържене,а по-скоро "жужене"(ако мога така да се изразя).
Та искам да попитам относно първия проблем как да отсраня това,а за втория дали тези странни звуци не предвещават,че скоростната кутия е пътник,доколкото знам скоростната кутия на Голф 3 е доста проблемен елемент от колата и особено 5-та предавка,но изрично искам да опомена,че като изключим лекото изместване в дясно скоростите си влизат доста добре и не изключва нито една от тях-кутията като цяло си работи добре.Също така искам да попитам като цяло мненията за този модел.Предварително благодаря!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Здравейте на всички,ако може няколко въпроса и съвети!

Мнениеот zdravko_jett » Пет 28 авг 2009 7:30

здравей колега изместени са ти скоростите на дясно понеже някога ти е била сваляна скоросната кутия от някои казанлъжки майстор така предполагам и не ти е наместена лостовата система проблема с лоста можеш да се решиш много лесно само ти трябва канал слизаш на каналчето е може да пробваш и легнал ако ти е удобно та гледаш къде ти ввървят лостовете мисля че бяха 2 единия е закачен за скоросната кутиятои ти изрейда 12345 и имао още един мисля че е за задна не съм сигурен или е статичен лост мисля че беше статичен ако греша нека накои ме поправи та единия лост е закачен за друго лостче дето влиза в скоростите закрепени са със шлици и има една скобичка та вкарваш 1ва скорост лягаш одоло намираш коя е скобичката поразчистваш от масла и други да вйдаш по добре олабваш скобичката и наместваш лоста където ислкашзатягаш скобата и пробваш на сухо дали влизат скоростите ако нещо не ти харесва лягаш пак и донаместваш на където има нужда

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Пет 28 авг 2009 20:42

колега не съм запознат особенно с скоростите на голф3 1.4 но има и друг вариант на лоста а тези лостчета мисля че предимно при голф2 са предимно на голф3 е с ябалковиден накраиник захванат от едно недоста добре измислено ламаринено легло а в другия краи влиза в лоста и се затяга с винтче отдолу наместването пак става по същия начин така че няма да мине без лягане под колата

миксера
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот миксера » Пон 31 авг 2009 8:12

Не съм и очаквал да мине без лягане под колата :D
Интересува ме и друго,понеже пипа масло и то немалко явно ще се насоча към смяна на гумички на клапаните,та главата позволява ли да се сменят без да се демонтира цялата глава или трябва да я свалям?

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Пон 31 авг 2009 13:02

за такава операция ще трябва да я свалиш и май няма да минеш без шлаифане

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Пон 31 авг 2009 14:02

Аз карам същата кола колега за гумичките няма сисъл да се циганиш може да ти излезе скъпо тази маниполация се съпътатва с махане на главата задължителен шлаиф нова гарнитура сменят се гумичките евентуално напасване ако има нужда и смяна на някой клапан ако е изгорал. след което обратно главата и караш докато не я хвърлиш. за скоростите немога да ти кажа нищо мойта няма проблеми с теи неща. Иначе като цяло колата е здрава и резервните части са много евтини.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”