За колегите от Пловдив - Ние срещу ромите !

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

За колегите от Пловдив - Ние срещу ромите !

Мнениеот ogata » Вто 01 сеп 2009 0:06

http://news.plovdiv24.com/107232.html

От новината се разбира че мангалите се готвят да съботират празника ни . Колеги нека се съберем за граждански отпор и да им покажем , че това , че им плащаме тока не означава че могат да се гаврят тотално с нас . Нека , както и другите колеги от Пловдив , от другите авто-форуми да се съберем на 6ти и да бъдем на мястото на събитието за да покажем че България не е бранена само от полиция . Нека покажем че ваксата трябва да си седи в кварталите и че това че си знаят правата , не означава че ги имат , не означава че са едни от нас !

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: За колегите от Пловдив - Ние срещу ромите !

Мнениеот lou » Вто 01 сеп 2009 0:42

Не че ги защитавам ама.. като гледам на какво прилича квартала ... май управниците са виновни

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 01 сеп 2009 0:43

ох колега , напълно съм зад тази идея , даже по краен от "само да се съберете"....
но все пак , за жалост темата ще отлети , защото е против правилата , но се надявам да се съберете доста повече хора и да им покажете че мястото им е в септичните ями :beer

lou написа:Не че ги защитавам ама.. като гледам на какво прилича квартала ... май управниците са виновни

а що трябва някой да им чисти мизериите ? сами да си ги почистят.... да не съм ги направил аз или ти или модернаторите :Mr Green Fun :beer

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 01 сеп 2009 3:32

Проявата на гражданско мнение, няма да има никакъв ефект - нито ще промени политическите планове на определени хора, нито на мангалите ще им задреме особено. Най-много да заведат някое друго дело. Въпреки това съм силно ЗА проявата. Не защото "ще" промени нещо, а защото хилавото ни "гражданско" общество има нужда от събития, около които да се обедини, да напомни на себе си, че съществува!

Относно "ромите" и мизерията им...
Майка ми 8 години работи за 2 от фондациите за самопомощ и развитие. Решението за там е висока стена, десет кофи кюфтета и кебапчета за да излезнат от хралупите си, селскостопански самолет + напалм. После оборка на бижута и златни зъби.

Нещата са наистина страшни. Организираха се екскурзии на малките мангалчета до... Пловдив. Има не малко сган, на по 20 и кусур години, които не са напускали гетото. Правеха се много "семинари" (просто събирания в техните си къщи) за да им се разкаже как работи държавата, как работи общината, защо тока е с пари (как ще реагирате ако не сте и чували, че тока се плаща, само пра дядо ви си го спомня това, ама не ви го казва, ще плащате ли?! Аз не бих, даже бих беснял, че някой иска пари за безплатни неща - тях майка България ги дава) и защо от държавата не само се взима, а трябва и да се дава. Имаше семейства, които последните 4 поколения не са плащали за нищо, не са използвали или чували за половината обществени услуги и задължения на общината, като сметоизвозване, почистване и т.нт. Причината за това е в отказа на институциите да се появят на тези места. Мангустите сами си развиват джунглата и нито са искали, нито искат да направят нещо за да се промени това. Чака се не на готово, ами ако може да им се плати, че някой им е оправил нещо!

Правиха се няколко пъти акции за почистване - старото дередже се връща за не повече от 3 дни. Огромна част от блоковете в квартала нямат асансьори от години, а шахтите им се използват за събиране на боклука. Тези които не го изхвърлят пред блока, го хвърлят в шахтата. Разбира се това става ако боклука не е подминал етажа им. Тогава вратата се заварява и боклук се хвърля от горния етаж. Единици са тези с наличие на култура за опазване на района. Домовете си държат чисти. Може да са с овехтели мебели и какво ли не, но домовете има са много чисти. Всяка седмица се перат килими, завеси(ако имат)... Това обаче си остава зад входната врата.

Улици и тротоари се правят периодично. Плочките се крадат и продават. Какви ли не системи за доставяне на ток се мислеха и винаги намират вариант да крадат още. Заради НЕплащането на сметки, мангали от цялата страна се исипаха тук. По груб спомен, началото на '90-те, населението на квартала е под 20хил. души. Сега по официални данни са около 40хил., а по неофициални достигат 60хил през зимата.

Контрол там няма и не може да има. За хубаво или лошо "ромите" са задружни и не позволяват намеса, която би им навредила. Ако все пак има такава, тя е основно на хартия и рядко на практика. Когато стане някакъв инцидент, жандармерия и полиция стоят със седмици в квартала, за да предотвратят масови боеве, кланета и престрелки.

Много се занимавах и аз, покрай майка ми, водих беседи, организирах футболни срещи, писах доклади и проекти за развитие... Мога да пиша с дни по темата, ама не си струва. Мангалите перфектно си знаят правата и си отбягват задълженията. Създадоха се две фондации и една партия, които се грижат за това, ако Асан не знае, че му нарушават правата - те да му кажат и да заведат дело с/у физическо, юредическо лице, държава, община... Намериха вариант да изкривят така всичко, че мангусти да съдят общината, че им пречи на незаконния бизнес, който разбира се за делата се преформя в нещо, което е редовно.

За мен лично вариантите са два, ама единия е "нехуманен". Другия е груба полицейска сила, ако трябва и военни. Всички с различна адресна регистрация от тази, на която са - изселване. Събаряна не всички незаконни постройки, НЕ озаконяването им - събаряне!!! Всекидневни арести на всичките гадове които спокойно на улицата продават лайна, представени за дрога (от които много наркомани измряха), продават оръжие, продават си децата по пазарите, продават крадени неща от града и околията. Бой до спукване на всички, които имат наглоста да се дървят на органите на реда. Мощни проверки на документи за самоличност - може да видите деца на по 14-15 години, които имат документи, че са на по 70. Дядо/баба умрели, внуците използват техните документи. Арести за всичко, за което може да има арести. Да превърнат това място в ад за мангалите. Колкото са задружни, толкова са и плашливи. Една година така и населението ще се смъкне с поне 15хил. души, общинските служби ще влизат и във вътрешността на гетото, за да си вършат работата.

В остатъка от града смея да твърдя, че работят. Трудно може да намерите улица без осветление, улица с неизвозен боклук, улични кучета. Разбити улици бол, ама малко по малко се оправя положението, при последните 3 кмета. Поне аз съм с такова впечатление. Не вярвам, че една система може да работи във всички други райони, а в гетото да не може. Не вярвам, че проблема е в системата. И тя си има недостатъците, но тук причината не е в нея!

Като цяло не съм краен расист, познавам и не малко страхотни мангали, които са си заслужили и уважението, и работата, и дома си. С гордост казват, че са цигани и намират думата "ром" за лицемерна четка от страна на държавата. За съжаление са единици, а начина по който се развива Столипиново НЕ предполага увеличаване броя на последните, напротив.

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Вто 01 сеп 2009 6:28

Това за боклука ние ли да им го почистим,те хвърлят сами после мръсно било,водопровода им е спукан не си го ремонтират как да стигне вода над втория етаж като отвсякаеде тече,преди години имаше задължение зад всеки блок един ден в годината ние да си чистим,аз как съм слизал със всички да чистя те не могат,работа нямало аз да не почивам вкъщи намирам си,иска се малко акъл и култура да имаш да се развиеш като личност и да си някой от нас. :048:

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 01 сеп 2009 7:05

Дайте да блокираме Брюксел заради ниските заплати и корупцията в България :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 сеп 2009 8:35

Ога, сети се защо съм заключил :idea: :!:

Върни се в “Организационен”