Здравейте! Имам проблем, за който е писано във форума. Колата е голф 3 1.6 ABU. Случва се при палене оборотите да падант бързо дори под 600-500 оборота и гасне. Напоследък има и едно замисляне при подаване на газ рязко. Случвало ми се е 2-3 пъти да ми изгасне при натискане на съединител преди завой.
Най-вероятните проблеми според колеги от форума са: скъсан тампон на моното, някое вакуумче да е пробито или стъпково моторче. Поне до тези ги ограничих. Два пъти е правена диагностика- всичко изглежда наред.
Та някой може ли да ми даде схемичка на въпросния тампон на моното, за да го видя какво му е положението?
Предварително благодаря!
Как изглежда тампона на моното- схемичка?
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как изглежда тампона на моното- схемичка?
Да добавя,че ми се струва ,че харчи доста. Стъпковото моторче може ли да е виновно и за големия разход?
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
При мен Г3 1.4 АБД (карам на газ) при скъсан тампон на моното се получаваше едно такова циклично увеличаване и спадане на оборотите (през 1сек). "Диагностиката" беше да се напръска въпросния тампон с гориво (от флакон). След напръскване оборотите се нормализираха и нямаше форсиране. Лесно е.
Самия тампон струва някъде 50-60лв ако си спомням добре.
Представлява един вид дебело гумено уплътнение и се намира между моното и двигателя
Самия тампон струва някъде 50-60лв ако си спомням добре.
Представлява един вид дебело гумено уплътнение и се намира между моното и двигателя
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Ixidor, ще ми препоръчаш ли майстор? защото аз на моите майстори нямам вяра,че ще го открият.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Ето да се ориентираш къде е мизерията, на същия кош 1.6

ей тва е, представлява правоъгълнен тампон, върху всмукателния колектор, на 4 шпилки

Сменях го преди месец, 100 кинта, тампона, диагностика и смяната. Кофтито е че, шпилките са хванати почти до стартера и е много гадно за работа

ей тва е, представлява правоъгълнен тампон, върху всмукателния колектор, на 4 шпилки

Сменях го преди месец, 100 кинта, тампона, диагностика и смяната. Кофтито е че, шпилките са хванати почти до стартера и е много гадно за работа
Последна промяна от snupeca на Вто 01 сеп 2009 16:58, променено общо 1 път.
- Ixidor
- Двигател:
RossenVlad написа:Ixidor, ще ми препоръчаш ли майстор? защото аз на моите майстори нямам вяра,че ще го открият.
Аз не го правих в София...
Попринцип диагностиката става за 2сек. Отиди при който и да е майстор и веднага ще ти каже дали е тампона.
Цената и на мен толкова ми излезе. Гадно е за работа, но май не е сложно като гледах (махат се маркучите към моното, отвиват се 4-5-6 болта, сваля се моното и се измъква тампона). В смисъл може би следващия път (ако има) бих си свършил сам работата и после една диагностика за 20лв...
Само не съм много сигурен че ти е това проблема... Провери все пак.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Ixidor написа: Гадно е за работа, но май не е сложно като гледах
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... 46345&st=0
- Ixidor
- Двигател:
хах
доста добър линк 

- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Както винаги братушките са номер 1. Разгледай линка и действай сам спокойно. После ще има грешки в компа, рестартирай от АБ 

- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за помощта. Аз днес го разгледах тампончето и изглеждаше в доста добро състояния. Няма да бързам да го сменям, защото интересното при мен е,че се получава при 2-3 непалена кола. Т.е. при всекиденвно каране не го дава проблема. Ще изчакам малко и ще видя. Зимата обикновенно е проблемна. Което ме навежда на мисълта,че трябва да има нещо общо и с температурните разлики. На компа нищо не показа. Предположиха,че е стъпковото моторче и мисля , ако се задълбочат проблемите да се захващам с него. Някой ще ми обясни ли най-общо функцията му, защото ми направи впечатление, че има ли проблем, при натискане на съединителя, оборотите падат от 3000 на 700-800 изключително бързо. Когато си е наред, спадат сравнително плавно и с нормална скорост. Кое кара оборотите да падат толкова бързо?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”