Как точно се шие калъф за волана?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Как точно се шие калъф за волана?
Здравейте колеги. Купил съм си калъв за волата от естествена кожа(предполага се че е от естествена кожа но дали е и колко естествена
) Въпросчито ми е: някой може ли да каже или покаже с снимки как точно се шие калъфа като по специлано ми е интересен как точно се прави самия шев( къде и как точно се прикарва конеца с иглата). 
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Re: Как точно се шие калъф за волана?
Ей Ники знам че имаше едно момче в града ги правеше ама сега не мога да се сетя за името му а ако намериш нещо драскай в новия ми скайп dinkonz1 
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де градски понапани се малко и намери някви координати за тизи тип.
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
незнам това дали ще ти е от полза
http://www.vbox7.com/play:f10eab2b
http://www.vbox7.com/play:f10eab2b- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Този е майстор... А къде се продават такива криви игли?
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Криви игли има в всичко по левче най често прото питате дали имат обущарски игли 
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
а има и такава тема със снимки
търсачката ще помогне
търсачката ще помогне
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Не можах да открия такава тема с търсачката - има една в която е показан вече тапициран волан и още две - рекламни. Затова и питах в тази тема...
Случая ми е следния:
Моя волан беше много изгорял от слънцето (колата е внос от Италия). Затова си взех преди 1 година комплект - парче от естествена кожа и дебел здрав конец за зашиването на кожата, на невероятната цена от 7 лева. Калъфа се шие на ръка, освен по-късия конец и 2-та часа време необходими за зашиването му - друг недостатуък в момента на поставянето не намерих.
Логично беше, че за толкова пари не може да се очаква да е качествено (все пак не ми се даваха 100 лева за волан на кожодерите, опа извинете - тапицерите). Иначе кожата наистина е естествена, но ... За 1 година и 14000 км изминати от мен сууупер много се протри ама многооо. Стана по-зле от оригиналното покритие на волана...
Сега ще я махам и се чудя за варианти (100 лева категорично отпада). Може би трябва да потърся по-качествено парче кожа (то вярно е едно парченце само), в една друга тема чтох, че от кожа до кожа имало голяма разлика, макар и наложени една до друга външно да изглеждат еднакво.
Та, на автора на темата stereofonix мога да кажа, че се шие както е показано на клипчето на miti_kamenov, само че аз го ших с обикновена права игла и е малко трудно, за това питах от къде да взема крива игла като на клипчето, изглежда много по-лесно с нея.
Преди да започнеш да шиеш си вземи здрав обущарски конец, понеже предлагания в комплекта стига на 2/3 от волана... хем го прочетох в няколко различни форума и пак не си взех конец, та после ходих, обикалях да намеря кончЕ да си го до-зашия.
Случая ми е следния:
Моя волан беше много изгорял от слънцето (колата е внос от Италия). Затова си взех преди 1 година комплект - парче от естествена кожа и дебел здрав конец за зашиването на кожата, на невероятната цена от 7 лева. Калъфа се шие на ръка, освен по-късия конец и 2-та часа време необходими за зашиването му - друг недостатуък в момента на поставянето не намерих.
Логично беше, че за толкова пари не може да се очаква да е качествено (все пак не ми се даваха 100 лева за волан на кожодерите, опа извинете - тапицерите). Иначе кожата наистина е естествена, но ... За 1 година и 14000 км изминати от мен сууупер много се протри ама многооо. Стана по-зле от оригиналното покритие на волана...
Сега ще я махам и се чудя за варианти (100 лева категорично отпада). Може би трябва да потърся по-качествено парче кожа (то вярно е едно парченце само), в една друга тема чтох, че от кожа до кожа имало голяма разлика, макар и наложени една до друга външно да изглеждат еднакво.
Та, на автора на темата stereofonix мога да кажа, че се шие както е показано на клипчето на miti_kamenov, само че аз го ших с обикновена права игла и е малко трудно, за това питах от къде да взема крива игла като на клипчето, изглежда много по-лесно с нея.
Преди да започнеш да шиеш си вземи здрав обущарски конец, понеже предлагания в комплекта стига на 2/3 от волана... хем го прочетох в няколко различни форума и пак не си взех конец, та после ходих, обикалях да намеря кончЕ да си го до-зашия.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”