Здравейте, имам Пасат Б5.5,2001г.,фаровете са с лупи, искам да сложа ксенон, интересува ме дали мога да сложа ксенон от 35w, без да слагам "stop error" кабел,понеже нямам идея на тази кола, дали компютъра следи напрежението в крушките?
В един сервиз ми предлагат за 180 лв. с монтажа, но не се споменава за такива кабели дали ще трябват и дали ще слагат, в друг пък ми искат 180лв.и директно ми казват че ще трябва да се сложат два кабела stop error по 30лв....и става 240лв.
Питам понеже разгледах системи за по 110 лв. и отделно такива допълнителни кабели, и ще излезе заедно 170лв.
И дали има голяма разлика между 35 вата и 55вата в силата на светлината? Ако взема 55 вата,дали ще се размина със слагането на тези допълнителни кабели против грешки?
Благодаря на отговорилите!
Трябва ли да слагам "stop error" кабел на ксенона?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Трябва ли да слагам "stop error" кабел на ксенона?
Пасата ти нищо не следи, първият следящ тока е B6. Такива неща се пробват за 2 минути , откачаш буксата на единият фар пускаш къси дълги , ако няма индикация - няма следене.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
ако все пак се следи - обърни се към vaskoto1, знае как да ги шунтира
каза, че е доста елементарно
каза, че е доста елементарно

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
С едно реле и една крушка/резистор се прави целия фокус. Нищо сложно. Не знам кво има в тея кабели, но си е пара на вятъра.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси колеги, по съвет на колегата от първия пост в темата, изключих едната крушка и нищо не светна на таблото. СЛед това влязох в магазина, и си взех ксенон за 130лв., монтирах си го за 1 час и сега съм доволен
.
А за този кабел, доколкото знам, ксеноновата крушка е 35 вата, а обикновенната примерно е 55вата, и компютъра в колата следи за напрежението, и когато сложиш ксенон от 35 вата,се получава сигнал че в крушката има разлика и мисля че я смята за изгоряла и от там свети на таблото.
Тия кабели тука са на цени от 30-40 лв. за брой, а в интернет ги има по два за 35 лева, с безплатна доставка до цял свят, и ксенона който взех, там е 85лева, ама трябва да чакам докато дойде 2-3 седмици.

А за този кабел, доколкото знам, ксеноновата крушка е 35 вата, а обикновенната примерно е 55вата, и компютъра в колата следи за напрежението, и когато сложиш ксенон от 35 вата,се получава сигнал че в крушката има разлика и мисля че я смята за изгоряла и от там свети на таблото.
Тия кабели тука са на цени от 30-40 лв. за брой, а в интернет ги има по два за 35 лева, с безплатна доставка до цял свят, и ксенона който взех, там е 85лева, ама трябва да чакам докато дойде 2-3 седмици.